AI Expert Systems (MCQ)

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Expert Systems

1. In LISP, the function returns t if <integer> is even and nil otherwise ___________
a) (evenp <integer>)
b) (even <integer>)
c) (numeven <integer>)
d) (numnevenp <integer>)
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

2. Which of the following is an advantage of using an expert system development tool?
a) imposed structure
b) knowledge engineering assistance
c) rapid prototyping
d) all of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

3. An AI system developed by Daniel Bobrow to read and solve algebra word problems.
a) SHRDLU
b) SIMD
c) BACON
d) STUDENT
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

4. The “Turing Machine” showed that you could use a/an _____ system to program any algorithmic task.
a) binary
b) electro-chemical
c) recursive
d) semantic
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

5. MCC is investigating the improvement of the relationship between people and computers through a technology called ___________
a) computer-aided design
b) human factors
c) parallel processing
d) all of the mentioned
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

6. The first widely-used commercial form of Artificial Intelligence (Al) is being used in many popular products like microwave ovens, automobiles and plug in circuit boards for desktop PCs. It allows machines to handle vague information with a deftness that mimics human intuition. What is the name of this Artificial Intelligence?
a) Boolean logic
b) Human logic
c) Fuzzy logic
d) Functional logic
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

7. In his landmark book Cybernetics, Norbert Wiener suggested a way of modeling scientific phenomena using not energy, but ___________
a) mathematics
b) intelligence
c) information
d) history
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

8. Input segments of AI programming contain(s)?
a) sound
b) smell
c) touch
d) none of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

9. Which of the following applications include in the Strategic Computing Program?
a) battle management
b) autonomous systems
c) pilot’s associate
d) all of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

10. In LISP, the function evaluates <object> and assigns this value to the unevaluated <sconst>.
a) (constant <sconst> <object>)
b) (defconstant <sconst> <object>)
c) (eva <sconst> <object>)
d) (eva <object> <sconst>)
View Answer
Answer: b
Explanation: None.