AI LISP Programming – MCQ

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

LISP Programming – 1

1. DEC advertises that it helped to create “the world’s first expert system routinely used in an industrial environment,” called XCON or __________
a) PDP-11
b) Rl
c) VAX
d) MAGNOM
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

2. Prior to the invention of time-sharing, the prevalent method of computer access was ____________
a) batch processing
b) telecommunication
c) remote access
d) all of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

3. Seymour Papert of the MIT AI lab created a programming environment for children called ___________
a) BASIC
b) LOGO
c) MYCIN
d) FORTRAN
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

4. Which of the following is a project of the Strategic Computing Program?
a) Defense Advanced Research Projects Agency
b) National Science Foundation
c) Jet Propulsion Laboratory
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

5. The original LISP machines produced by both LMI and Symbolics were based on research performed at?
a) CMU
b) MIT
c) Stanford University
d) RAMD
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

6. In LISP, the addition 3 + 2 is entered as _______________
a) 3 + 2
b) 3 add 2
c) 3 + 2 =
d) (+ 3 2)
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

7. What is Weak AI?
a) the embodiment of human intellectual capabilities within a computer
b) a set of computer programs that produce output that would be considered to reflect intelligence if it were generated by humans
c) the study of mental faculties using mental models implemented on a computer
d) all of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

8. In LISP, the function returns t if is a CONS cell and nil otherwise ________
a) (cons )
b) (consp )
c) (eq )
d) (cous =)
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

9. In a rule-based system, what is the form of procedural domain knowledge?
a) production rules
b) rule interpreters
c) meta-rules
d) control rules
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

10. If a robot can alter its own trajectory in response to external conditions, it is considered to be ____________
a) intelligent
b) mobile
c) open loop
d) non-servo
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

11. In LISP, what is the function assigns the symbol x to y?
a) (setq y x)
b) (set y = ‘x’)
c) (setq y = ‘x’)
d) (setq y ‘x’)
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

12. One of the leading American robotics centers is the Robotics Institute located at?
a) CMU
b) MIT
c) RAND
d) SRI
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

LISP Programming – 2

1. In LISP, the following function (minusp (-20 4 8 8 1)) returns?
a) T
b) F
c) NIL
d) -20
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

2. In LISP, which of the following function assigns the value 10 to the symbol a?
a) (setq a 10)
b) (a = b) where b = 10
c) (a = 10) (d) (setq 10 a)
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

3. In LISP, the atom that stands for “False” is ___________
a) t
b) nil
c) y
d) time
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

4. The expert system developed at MIT to solve mathematical problems is known as ___________
a) RAND
b) ISIS
c) MACSYMA
d) MOLGEN
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

5. Which approach to speech recognition avoids the problem caused by the differences in the way words are pronounced according to context?
a) continuous speech recognition
b) connected word recognition
c) isolated word recognition
d) speaker-dependent recognition
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

6. A KES knowledge base contains information in the form of ___________
a) associations
b) actions
c) free text
d) all of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

7. In AI programming, a list may contain ___________
a) cells
b) fields
c) pointers
d) all of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

8. In LISP, the function (minusp (-20 4 8 8 1)) returns?
a) T
b) F
c) NIL
d) -20
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

9. Special programs that assist programmers are called ____________
a) heuristic processors
b) symbolic programmers
c) intelligent programming tools
d) program recognizers
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

10. If the English Philosopher Thomas Hobbes could be called ‘grandfather’ of artificial intelligence, then who could be called its father?
a) A.M. Turning
b) John McCarthy
c) Allen Newell
d) Herbert Simon
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

LISP Programming – 3
1. LISP machines also are known as ___________
a) AI workstations
b) Time-sharing terminals
c) Super mini computers
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

2. What are the two subfields of Natural language processing?
a) context and expectations
b) generation and understanding
c) semantics of pragmatics
d) recognition and synthesis
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

3. How many ALU(s) is/are control by one control unit is SIMD (single instruction stream, multiple data stream) architecture?
a) one or more ALUs
b) One ALU
c) Only two ALU
d) Impossible to say
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

4. Which of the following function returns t if the object is a number in LISP?
a) (number <object>)
b) (numberp <object>)
c) (numericp <object>)
d) (numeric <object>)
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

5. Which of the following have computers traditionally done better than people?
a) storing information
b) responding flexibly
c) computing numerically
d) both storing information & computing numerically
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

6. The characteristics of the computer system capable of thinking, reasoning and learning are known as ____________
a) machine intelligence
b) human intelligence
c) artificial intelligence
d) virtual intelligence
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

7. What part of the manufacturing process relate to each stage of the process and to the process as a whole?
a) field service
b) design
c) distribution
d) project management
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

8. The area of AI that investigates methods of facilitating communication between people and computers is ___________
a) natural language processing
b) symbolic processing
c) decision support
d) robotics
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

9. In the 16th century, a Czech rabbi reportedly created a living clay man whose name has become a synonym for an artificial human. What was the clay man’s name?
a) Frankenstein
b) Golem
c) Paracelsus
d) Hal
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

10. For speech understanding systems to gain widespread acceptance in office automation, they must feature ____________
a) speaker independence
b) speaker dependence
c) isolated word recognition
d) all of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: None