AI Miscellaneous MCQ with answers

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Miscellaneous

1. Which of the following contains output segments of AI programming?
a) Printed language and synthesized
b) Manipulation of physical object
c) Locomotion
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

2. In LISP, the square root of X is referenced as _____________
a) sqrt(x)
b) (sqrt x)
c) x/2
d) x/3
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

3. How can you evaluate 1.25 + sqrt (144) in LISP?
a) 1.25+sqrt (1.44)
b) (1.25+sqrt (1.44))
c) (+1.25 sqrt (1.44)
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

4. When a top-level function is entered, the LISP processor does?
a) It reads the function entered
b) It prints the result returned by the function
c) Large memory and high-speed processor
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

5. Which kind of planning consists of successive representations of different levels of a plan?
a) Hierarchical planning
b) Non-hierarchical planning
c) Project planning
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

6. The component of an ICAI (Intelligent Computer Assisted Instruction) presenting information to the student is the?
a) Student model
b) Problem solving expertise
c) Tutoring module
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

7. In which of the following situations might a blind search be acceptable?
a) Real life situation
b) Complex game
c) Small search space
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

8. The hardware feature of LISP machines generally includes _____________
a) Large memory and high-speed processor
b) Letter quality printers and eight-inch disk drives
c) A mouse and specialized keyboard
d) A mouse and specialized keyboard, Letter quality printers and eight-inch disk drives
View Answer
Answer: d
Explanation: None.