AI, Robotics MCQ

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Robotics – 1

1. What is the name for information sent from robot sensors to robot controllers?
a) temperature
b) pressure
c) feedback
d) signal
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

2. Which of the following terms refers to the rotational motion of a robot arm?
a) swivel
b) axle
c) retrograde
d) roll
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

3. What is the name for space inside which a robot unit operates?
a) environment
b) spatial base
c) work envelope
d) exclusion zone
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

4. Which of the following terms IS NOT one of the five basic parts of a robot?
a) peripheral tools
b) end effectors
c) controller
d) drive
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

5. Decision support programs are designed to help managers make __________
a) budget projections
b) visual presentations
c) business decisions
d) vacation schedules
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

6. PROLOG is an AI programming language which solves problems with a form of symbolic logic known as predicate calculus. It was developed in 1972 at the University of Marseilles by a team of specialists. Can you name the person who headed this team?
a) Alain Colmerauer
b) Niklaus Wirth
c) Seymour Papert
d) John McCarthy
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

7. The number of moveable joints in the base, the arm, and the end effectors of the robot determines_________
a) degrees of freedom
b) payload capacity
c) operational limits
d) flexibility
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

8. Which of the following places would be LEAST likely to include operational robots?
a) warehouse
b) factory
c) hospitals
d) private homes
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

9. For a robot unit to be considered a functional industrial robot, typically, how many degrees of freedom would the robot have?
a) three
b) four
c) six
d) eight
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

10. Which of the basic parts of a robot unit would include the computer circuitry that could be programmed to determine what the robot would do?
a) sensor
b) controller
c) arm
d) end effector
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

Robotics – 2

1. Which of the following terms refers to the use of compressed gasses to drive (power) the robot device?
a) pneumatic
b) hydraulic
c) piezoelectric
d) photosensitive
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

2. With regard to the physics of power systems used operate robots, which statement or statements are most correct?
a) hydraulics involves the compression of liquids
b) hydraulics involves the compression of air
c) pneumatics involve the compression of air
d) chemical batteries produce AC power
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

3. The original LISP machines produced by both LMI and Symbolics were based on research performed at __________
a) CMU
b) MIT
c) Stanford University
d) RAMD
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

4. Which of the following statements concerning the implementation of robotic systems is correct?
a) implementation of robots CAN save existing jobs
b) implementation of robots CAN create new jobs
c) robotics could prevent a business from closing
d) all of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

5. Which of the following IS NOT one of the advantages associated with a robotics implementation program?
a) Low costs for hardware and software
b) Robots work continuously around the clock
c) Quality of manufactured goods can be improved
d) Reduced company cost for worker fringe benefits
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

6. Which of the following “laws” is Asimov’s first and most important law of robotics?
a) robot actions must never result in damage to the robot
b) robots must never take actions harmful to humans
c) robots must follow the directions given by humans
d) robots must make business a greater profit
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

7. In LISP, the function returns t if <object> is a CONS cell and nil otherwise __________
a) (cons <object>)
b) (consp <object>)
c) (eq <object>)
d) (cous = <object>)
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

8. In a rule-based system, procedural domain knowledge is in the form of __________
a) production rules
b) rule interpreters
c) meta-rules
d) control rules
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

9. If a robot can alter its own trajectory in response to external conditions, it is considered to be __________
a) intelligent
b) mobile
c) open loop
d) non-servo
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

10. One of the leading American robotics centers is the Robotics Institute located at?
a) CMU
b) MIT
c) RAND
d) SRI
View Answer
Answer: a
Explanation: None.