Artificial intelligence Environments-MCQ

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

1. What is the action of task environment in artificial intelligence?
a) Problem
b) Solution
c) Agent
d) Observation
Answer: a
Explanation: Task environments will pose a problem and rational agent will find the solution for the posed problem.

2. What is the expansion if PEAS in task environment?
a) Peer, Environment, Actuators, Sense
b) Perceiving, Environment, Actuators, Sensors
c) Performance, Environment, Actuators, Sensors
d) None of the mentioned
Answer: c
Explanation: Task environment will contain PEAS which is used to perform the action independently.

3. What kind of observing environments are present in artificial intelligence?
a) Partial
b) Fully
c) Learning
d) Both Partial & Fully
Answer: d
Explanation: Partial and fully observable environments are present in artificial intelligence.

4. What kind of environment is strategic in artificial intelligence?
a) Deterministic
b) Rational
c) Partial
d) Stochastic
Answer: a
Explanation: If the environment is deterministic except for the action of other agent is calle deterministic.

5. What kind of environment is crossword puzzle?
a) Static
b) Dynamic
c) Semi Dynamic
d) None of the mentioned
Answer: a
Explanation: As the problem in crossword puzzle are posed at beginning itself, So it is static.

6. What kind of behavior does the stochastic environment posses?
a) Local
b) Deterministic
c) Rational
d) Primary
Answer: a
Explanation: Stochastic behavior are rational because it avoids the pitfall of predictability.

7. Which is used to select the particular environment to run the agent?
a) Environment creator
b) Environment Generator
c) Both Environment creator & Generator
d) None of the mentioned
Answer: b
Explanation: None.

8. Which environment is called as semi dynamic?
a) Environment does not change with the passage of time
b) Agent performance changes
c) Environment will be changed
d) Environment does not change with the passage of time, but Agent performance changes
Answer: d
Explanation: If the environment does not change with the passage of time, but the agent performance changes by time.

9. Where does the performance measure is included?
a) Rational agent
b) Task environment
c) Actuators
d) Sensor
Answer: b
Explanation: In PEAS, Where P stands for performance measure which is always included in task environment.

10. Which is used to provide the feedback to the learning element?
a) Critic
b) Actuators
c) Sensor
d) None of the mentioned
Answer: a
Explanation: The learning element gets the feedback from the critic which is presented in the environment on how the agent is doing.