Beams and Loads MCQ question and answers

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Beams and Loads MCQ question and answers

1. _______ is a horizontal structural member subjected to transverse loads perpendicular to its axis.
a) Strut
b) Column
c) Beam
d) Truss
Answer: c

2. Example for cantilever beam is ______
a) Portico slabs
b) Roof slab
c) Bridges
d) Railway sleepers
Answer: a

3. The diagram depicts _______ kind of beam.
a) Cantilever
b) Continuous
c) Over hanging
d) Propped cantilever
Answer: d

4. Fixed beam is also known as __________
a) Encastered beam
b) Built on beam
c) Rigid beam
d) Tye beam
Answer: a

5. U.D.L stands for?
a) Uniformly diluted length
b) Uniformly developed loads
c) Uniaxial distributed load
d) Uniformly distributed loads
Answer: d

6. Given below diagram is ______ load.
a) Uniformly distributed load
b) Uniformly varying load
c) Uniformly decess load
d) Point load
Answer: b

7. Moving train is an example of ____ load.
a) Point load
b) Cantered load
c) Rolling load
d) Uniformly varying load
Answer: c

8. Continuous beams are _________
a) Statically determinate beams
b) Statically indeterminate beams
c) Statically gravity beams
d) Framed beams
Answer: b

9. A beam which extends beyond it supports can be termed as __________
a) Over hang beam
b) Over span beam
c) Isolated beams
d) Tee beams
Answer: a

10. Units of U.D.L?
a) KN/m
b) KN-m
c) KN-m×m
d) KN
Answer: a