Data Mining, Data Warehouse MCQ, Chapter-03

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Data Mining, Data Warehouse MCQ, with Free Download.

41. Hybrid is
(A) Combining different types of method or information
(B) Approach to the design of learning algorithms that is structured along the lines of the theory of evolution.
(C) Decision support systems that contain an Information base filled with the knowledge of an expert formulated in terms of if-then rules.
(D) None of these

42. Evolutionary computation is
(A) Combining different types of method or information
(B) Approach to the design of learning algorithms that is structured along the lines of the theory of evolution.
(C) Decision support systems that contain an Information base filled with the knowledge of an expert formulated in terms of if-then rules.
(D) None of these

43. Expert systems
(A) Combining different types of method or information
(B) Approach to the design of learning algorithms that is structured along the lines of the theory of evolution.
(C) Decision support systems that contain an Information base filled with the knowledge of an expert formulated in terms of if-then rules
(D) None of these

44. Extendible architecture is
(A) Modular design of a software application that facilitates the integration of new modules
(B) Showing a universal law or rule to be invalid by providing a counter example
(C) A set of attributes in a database table that refers to data in another table
(D) None of these

45. Falsification is
(A) Modular design of a software application that facilitates the integration of new modules
(B) Showing a universal law or rule to be invalid by providing a counter example
(C) A set of attributes in a database table that refers to data in another table
(D) None of these

46. Foreign key is
(A) Modular design of a software application that facilitates the integration of new modules
(B) Showing a universal law or rule to be invalid by providing a counter example
(C) A set of attributes in a database table that refers to data in another table
(D) None of these

47. Hybrid learning is
(A) Machine-learning involving different techniques
(B) The learning algorithmic analyzes the examples on a systematic basis and makes incremental adjustments to the theory that is learned
(C) Learning by generalizing from examples
(D) None of these

48. Incremental learning referred to
(A) Machine-learning involving different techniques
(B) The learning algorithmic analyzes the examples on a systematic basis and makes incremental adjustments to the theory that is learned
(C) Learning by generalizing from examples
(D) None of these

49. Information content is
(A) The amount of information with in data as opposed to the amount of redundancy or noise
(B) One of the defining aspects of a data warehouse
(C) Restriction that requires data in one column of a database table to the a subset of another-column.
(D) None of these

50. Inclusion dependencies
(A) The amount of information with in data as opposed to the amount of redundancy or noise
(B) One of the defining aspects of a data warehouse
(C) Restriction that requires data in one column of a database table to the a subset of another-column
(D) None of these

51. KDD (Knowledge Discovery in Databases) is referred to
(A) Non-trivial extraction of implicit previously unknown and potentially useful information from dat(A)
(B) Set of columns in a database table that can be used to identify each record within this table uniquely.
(C) collection of interesting and useful patterns in a database
(D) none of these

52. Key is referred to
(A) Non-trivial extraction of implicit previously unknown and potentially useful information from dat(A)
(B) Set of columns in a database table that can be used to identify each record within this table uniquely
(C) collection of interesting and useful patterns in a database
(D) none of these

53. Inductive learning is
(A) Machine-learning involving different techniques
(B) The learning algorithmic analyzes the examples on a systematic basis and makes incremental adjustments to the theory that is learned
(C) Learning by generalizing from examples
(D) None of these

54. Integrated is
(A) The amount of information with in data as opposed to the amount of redundancy or noise
(B) One of the defining aspects of a data warehouse
(C) Restriction that requires data in one column of a database table to the a subset of another-column.
(D) None of these

55. Knowledge engineering is
(A) The process of finding the right formal representation of a certain body of knowledge in order to represent it in a knowledge-based system
(B) It automatically maps an external signal space into a system’s internal representational space. They are useful in the performance of classification tasks.
(C) A process where an individual learns how to carry out a certain task when making a transition from a situation in which the task cannot be carried out to a situation in which the same task under the same circumstances can be carried out.
(D) None of these

56. Kohonen self-organizing map referred to
(A) The process of finding the right formal representation of a certain body of knowledge in order to represent it in a knowledge-based system
(B) It automatically maps an external signal space into a system’s internal representational space. They are useful in the performance of classification tasks
(C) A process where an individual learns how to carry out a certain task when making a transition from a situation in which the task cannot be carried out to a situation in which the same task under the same circumstances can be carried out.
(D) None of these

57. Learning is
(A) The process of finding the right formal representation of a certain body of knowledge in order to represent it in a knowledge-based system
(B) It automatically maps an external signal space into a system’s internal representational space. They are useful in the performance of classification tasks
(C) A process where an individual learns how to carry out a certain task when making a transition from a situation in which the task cannot be carried out to a situation in which the same task under the same circumstances can be carried out.
(D) None of these

58. Learning algorithm referrers to
(A) An algorithm that can learn
(B) A sub-discipline of computer science that deals with the design and implementation of learning algorithms.
(C) A machine-learning approach that abstracts from the actual strategy of an individual algorithm and can therefore be applied to any other form of machine learning.
(D) None of these

59. Meta-learning is
(A) An algorithm that can learn
(B) A sub-discipline of computer science that deals with the design and implementation of learning algorithms.
(C) A machine-learning approach that abstracts from the actual strategy of an individual algorithm and can therefore be applied to any other form of machine learning.
(D) None of these

60. Machine learning is
(A) An algorithm that can learn
(B) A sub-discipline of computer science that deals with the design and implementation of learning algorithms.
(C) An approach that abstracts from the actual strategy of an individual algorithm and can therefore be applied to any other form of machine learning.
(D) None of these


41. (A) 42. (B) 43. (C) 44. (A) 45. (B)
46. (C) 47. (A) 48. (B) 49. (A) 50. (C)
51. (A) 52. (B) 53. (C) 54. (B) 55. (A)
56. (B) 57. (C) 58. (A) 59. (C) 60. (B)