Data Mining, Data Warehouse MCQ, Chapter-04

Posted by

Data Mining, Data Warehouse MCQ, with Free Download.

61. Inductive logic programming is
(A) A class of learning algorithms that try to derive a Prolog program from examples*
(B) A table with n independent attributes can be seen as an n- dimensional space.
(C) A prediction made using an extremely simple method, such as always predicting the same output.
(D) None of these

62. Multi-dimensional knowledge is
(A) A class of learning algorithms that try to derive a Prolog program from examples
(B) A table with n independent attributes can be seen as an n- dimensional space
(C) A prediction made using an extremely simple method, such as always predicting the same output.
(D) None of these

63. Naive prediction is
(A) A class of learning algorithms that try to derive a Prolog program from examples
(B) A table with n independent attributes can be seen as an n- dimensional space.
(C) A prediction made using an extremely simple method, such as always predicting the same output.
(D) None of these

64. Knowledge is referred to
(A) Non-trivial extraction of implicit previously unknown and potentially useful information from dat(A)
(B) Set of columns in a database table that can be used to identify each record within this table uniquely.
(C) collection of interesting and useful patterns in a database
(D) none of these

65. Node is
(A) A component of a network
(B) In the context of KDD and data mining, this refers to random errors in a database table.
(C) One of the defining aspects of a data warehouse
(D) None of these

66. Projection pursuit is
(A) The result of the application of a theory or a rule in a specific case
(B) One of several possible enters within a database table that is chosen by the designer as the primary means of accessing the data in the table.
(C) Discipline in statistics that studies ways to find the most interesting projections of multi-dimensional spaces
(D) None of these

67. Statistical significance is
(A) The science of collecting, organizing, and applying numerical facts
(B) Measure of the probability that a certain hypothesis is incorrect given certain observations.
(C) One of the defining aspects of a data warehouse, which is specially built around all the existing applications of the operational dat(A)
(D) None of these

68. Prediction is
(A) The result of the application of a theory or a rule in a specific case
(B) One of several possible enters within a database table that is chosen by the designer as the primary means of accessing the data in the table.
(C) Discipline in statistics that studies ways to find the most interesting projections of multi-dimensional spaces.
(D) None of these

69. Primary key is
(A) The result of the application of a theory or a rule in a specific case
(B) One of several possible enters within a database table that is chosen by the designer as the primary means of accessing the data in the table
(C) Discipline in statistics that studies ways to find the most interesting projections of multi-dimensional spaces.
(D) None of these

70. Noise is
(A) A component of a network
(B) In the context of KDD and data mining, this refers to random errors in a database table.
(C) One of the defining aspects of a data warehouse
(D) None of these

71. Quadratic complexity is
(A) A reference to the speed of an algorithm, which is quadratically dependent on the size of the dat(A)
(B) Attributes of a database table that can take only numerical values.
(C) Tools designed to query a database.
(D) None of these

72. Query tools are
(A) A reference to the speed of an algorithm, which is quadratically dependent on the size of the dat(A)
(B) Attributes of a database table that can take only numerical values.
(C) Tools designed to query a database.
(D) None of these

73. Prolog is
(A) A programming language based on logic
(B) A computer where each processor has its own operating system, its own memory, and its own hard disk.
(C) Describes the structure of the contents of a database.
(D) None of these

74. Massively parallel machine is
(A) A programming language based on logic
(B) A computer where each processor has its own operating system, its own memory, and its own hard disk
(C) Describes the structure of the contents of a database.
(D) None of these

75. Meta-data is
(A) A programming language based on logic
(B) A computer where each processor has its own operating system, its own memory, and its own hard disk.
(C) Describes the structure of the contents of a database
(D) None of these

76. n(log n) is referred to
(A) A measure of the desired maximal complexity of data mining algorithms
(B) A database containing volatile data used for the daily operation of an organization
(C) Relational database management system
(D) None of these

77. Operational database is
(A) A measure of the desired maximal complexity of data mining algorithms
(B) A database containing volatile data used for the daily operation of an organization
(C) Relational database management system
(D) None of these

78. Oracle is referred to
(A) A measure of the desired maximal complexity of data mining algorithms
(B) A database containing volatile data used for the daily operation of an organization
(C) Relational database management system
(D) None of these

79. Paradigm is
(A) General class of approaches to a problem.
(B) Performing several computations simultaneously.
(C) Structures in a database those are statistically relevant.
(D) Simple forerunner of modern neural networks, without hidden layers.

80. Patterns is
(A) General class of approaches to a problem.
(B) Performing several computations simultaneously.
(C) Structures in a database those are statistically relevant
(D) Simple forerunner of modern neural networks, without hidden layers.


61. (A) 62. (B) 63. (C) 64. (C) 65. (A)
66. (C) 67. (B) 68. (A) 69. (B) 70. (B)
71. (A) 72. (C) 73. (A) 74. (B) 75. (C)
76. (A) 77. (B) 78. (C) 79. (A) 80. (C)