Decision Trees (MCQ) with answer

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Decision Trees

1. A _________ is a decision support tool that uses a tree-like graph or model of decisions and their possible consequences, including chance event outcomes, resource costs, and utility.
a) Decision tree
b) Graphs
c) Trees
d) Neural Networks
View Answer
Answer: a
Explanation: Refer the definition of Decision tree.

2. Decision Tree is a display of an algorithm.
a) True
b) False
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

3. What is Decision Tree?
a) Flow-Chart
b) Structure in which internal node represents test on an attribute, each branch represents outcome of test and each leaf node represents class label
c) Flow-Chart & Structure in which internal node represents test on an attribute, each branch represents outcome of test and each leaf node represents class label
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: Refer the definition of Decision tree.

4. Decision Trees can be used for Classification Tasks.
a) True
b) False
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

5. Choose from the following that are Decision Tree nodes?
a) Decision Nodes
b) End Nodes
c) Chance Nodes
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

6. Decision Nodes are represented by ____________
a) Disks
b) Squares
c) Circles
d) Triangles
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

7. Chance Nodes are represented by __________
a) Disks
b) Squares
c) Circles
d) Triangles
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

8. End Nodes are represented by __________
a) Disks
b) Squares
c) Circles
d) Triangles
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

9. Which of the following are the advantage/s of Decision Trees?
a) Possible Scenarios can be added
b) Use a white box model, If given result is provided by a model
c) Worst, best and expected values can be determined for different scenarios
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: None.