Deep Learning MCQ, Part_02

0
(0)

Q11. Which of the following is a common use of unsupervised clustering?

(A)detect outliers
(B)determine the best set of input attributes for supervised learning
(C)evaluate the likely performance of a supervised learner model
(D)determine if meaningful relationships can be found in a dataset
(E)All of a,b,c, and d are common uses of unsupervised clustering.

Correct Answer: E


Q12. The average positive difference between computed and desired outcome values.

(A)root mean squared error
(B)mean squared error
(C)mean absolute error
(D)mean positive error

Correct Answer: C


Q13. Given desired class C and population P, the lift is defined as

(A)the probability of class C given population P divided by the probability of C given a sample taken from the population.
(B)the probability of population P given a sample taken from P.
(C)the probability of class C given a sample taken from population P.
(D)the probability of class C given a sample taken from population P divided by the probability of C within the entire population P.

Correct Answer: D


Q14. Which of the following is (are) application(s) of deep learning?

(A)Video captioning
(B)Visual question answering
(C)Video summarization
(D)All of the above

Correct Answer: D


Q15. Deep learning works well despite problem(s).

(A)High capacity (Susceptible to overfitting)
(B)Numerical instability (vanishing/exploding gradient)
(C)Sharp minima
(D)All of the above

Correct Answer: A


Q16. An average human brain has around neurons(approx)

(A)102
(B)1011
(C)1010
(D)None of the above

Correct Answer: B


Q17. Which of the following statements is true for the Perceptron Learning Algorithm?
Statement I: Threshold needs to be hand-coded
Statement II: Threshold can be learned

(A)I & II
(B)I
(C)II
(D)None of the statements

Correct Answer: C


Q18. Sigmoid is

(A)Smooth
(B)Continuous
(C)Differentiable
(D)All of these

Correct Answer: D


Q19. Which kind of optimization is required in a 2-class linear SVM training procedure?

(A)Linear
(B)Quadratic
(C)Cubic
(D)Depends on the dimension of the data

Correct Answer: B


Q20. The number of Lagrange multipliers required for estimating SVM training parameters depends on…

(A)The dimension of the data
(B)The number of classes
(C)The total number of support vectors from training samples
(D)All of the above

Correct Answer: C

How useful This Post?

Click on a star to rate This Post!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this Post.

We are sorry that this App was not useful for you!

...............................

Tell here how Developers can improve this App?

Leave a Comment