Deep Learning MCQ, Part_03

0
(0)

Q21.The distance of a feature vector [2, 3, -2] from separating plane x1+2×2+2×3+5=0 is given by

(A)5
(B)3/13
(C)3
(D)13

Correct Answer: C


Q22.For the separable data with D-dimensional feature vectors, K classes, and a total of N examples, how many unknown variables are to be estimated in SVM training to get a separating plane ‘which maximizes margin? How many constraints?

(A)D variables, N constraints
(B)(D+1) variables, N constraints
(C)D variables, K constraints
(D)(D+1) Variables, K constraints

Correct Answer: B


Q23.The values of Lagrange multipliers corresponding to the support vectors can be:

(A)Less than zero
(B)Greater than zero
(C)Any real number
(D)Any real non-zero number

Correct Answer: B


Q24.A data point with 5 dimensions [27,40, -15,30,38] obtain a score [18, 20, -5, -15,19]. Find the Hinge loss incurred by second class (class 2) with a margin of 5 is givenby:

(A)37
(B)7
(C)3
(D)120

Correct Answer: B


Q25.One form of the sigmoid function is the logistic function

(A)True
(B)False

Correct Answer: A


Q26.In the sigmoid (logistic) function when WTX=0, then the sigmoid value is equal to…

(A)0
(B)1
(C)∞
(D) 0.5

Correct Answer: D


Q27.In logistic function, when we increase the value of „w‟, the function becomes

(A)Step function
(B)Sigmoid function
(C)quadratic function
(D)None of these

Correct Answer: B


Q28.Which parameter(s) need to be learned in minimizing an objective function is supervised learning?

(A)Only Weight
(B)Only Bias
(C)Both Weight and Bias
(D)Learning rate
(E)None of these

Correct Answer: C


Q29. Which of the following statement is true?

(A)An event with high probability has the high information content
(B)An event with low probability has the high information content
(C)An event with low probability has the low information content
(D)None of the above

Correct Answer: B


Q30.Why convolution neural networks are taking off quickly in recent times

(A)Access to a large amount of digitized data
(B)Integration of feature extraction within the training process
(C)Availability of more computational power
(D)All of the above

Correct Answer: D

How useful This Post?

Click on a star to rate This Post!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this Post.

We are sorry that this App was not useful for you!

...............................

Tell here how Developers can improve this App?

Leave a Comment