Deep Learning MCQ, Part_05

0
(0)

Q41. “Convolutional Neural Networks can perform various types of transformation (rotations or scaling) in an input”. Is the statement correct True or False?

(A)True
(B)False

Correct Answer: B


Q42. Which of the following techniques perform similar operations as a dropout in a neural network?

(A)Bagging
(B)Boosting
(C)Stacking
(D)None of these

Correct Answer: A


Q43. Which of the following gives non-linearity to a neural network?

(A)Stochastic Gradient Descent
(B)Rectified Linear Unit
(C)Convolution function
(D)None of the above

Correct Answer: B


Q44. Which of the following is true about model capacity (where model capacity means the ability of the neural networks to approximate complex functions)?

(A)As the number of hidden layers increases, model capacity increases
(B)As the dropout ratio increases, model capacity increases
(C)As the learning rate increases, model capacity increases
(D)None of these

Correct Answer: A


Q45. If you increase the number of hidden layers in a Multi-Layer Perceptron, the classification error of test data always decreases. True or False?

(A)True
(B)False

Correct Answer: B


Q46. Can a neural network model the function (y=1/x)?

(A)Yes
(B)No

Correct Answer: A


Q47. In which neural net architecture, does weight sharing occur?

(A)Convolutional neural Network
(B)Recurrent Neural Network
(C)Fully Connected Neural Network
(D)Both A and B

Correct Answer: D


Q48. Batch Normalization is helpful because

(A)It normalizes (changes) all the input before sending it to the next layer
(B)It returns back the normalized mean and standard deviation of weights
(C)It is a very efficient backpropagation technique
(D)None of these

Correct Answer: A


Q49. Instead of trying to achieve absolute zero error, we set a metric called Bayes error which is the error we hope to achieve. What could be the reason for using Bayes error?

(A)Input variables may not contain complete information about the output variable
(B)System (that creates input-output mapping) may be stochastic
(C)Limited training data
(D)All the above

Correct Answer: D


Q50. The number of neurons in the output layer should match the number of classes (Where the number of classes is greater than 2) in a supervised learning task. True or False?

(A)True
(B)False

Correct Answer: B

How useful This Post?

Click on a star to rate This Post!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this Post.

We are sorry that this App was not useful for you!

...............................

Tell here how Developers can improve this App?

Leave a Comment