Deep Learning MCQ, Part_07

Q71. While reconstructing images from embeddings, if we consider deeper layers of the network, how is the image affected?

(A)The reconstructed image is blur
(B)A more realistic copy of the original image is reconstructed
(C)The reconstructed image is sharpened
(D)The reconstructed image becomes abstract

Correct Answer: D


Q72. Which of the following is true for content and style of image w.r.t. Deep Art?

(A)Content should match and Style shouldn‟t match
(B)Content shouldn‟t match and Style should match
(C)Both Content and Style should match
(D)Both Content and Style shouldn‟t match

Correct Answer: C


Q73. It is very easy to fool a CNN. Which of the following statements doesn‟t support the above argument?

(A)The CNN draws very stringent/strict boundaries for classification.
(B)The decision boundaries are loosely drawn.
(C)The input dimension for a certain class is very very large.
(D)None

Correct Answer: A


Q74. Which of the following includes major tasks of NLP?

(A)Discourse Analysis
(B)Automatic Summarization
(C)Machine Translation
(D)All of the above

Correct Answer: D


Q75. Which of the following is used to mapping sentence plan into sentence structure?

(A)Text planning
(B)Sentence planning
(C)Text Realization
(D)None of the Above

Correct Answer: C


Q76. Given a sound clip of a person or people speaking, determine the textual representation of the speech.

(A)Text-to-speech
(B)Speech-to-text
(C)All of the mentioned
(D)None of the mentioned

Correct Answer: B


Q77. __ is the step in which an input sentence is converted into a hierarchical structure that corresponds to the units of meaning in the sentence.

(A)Syntactic Processing
(B)Semantic Processing
(C)Graph Processing
(D)All of the mentioned

Correct Answer: A


Q78. Which of the following statement about Skip-gram model are correct?

(A)It predicts the center word from the surrounding context words
(B)The final word vector for a word is the average or sum of the input vector v and output vector u corresponding to that word
(C)When it comes to a small corpus, it has better performance than GloVe
(D)It makes use of global co-occurrence statistics

Correct Answer: B


Q79. Which of the following statements is true of language models?

(A)Neural window-based models share weights across the window
(B)Neural window-based language models suffer from the sparsity problem, but n-gram language models do not
(C)The number of parameters in an RNN language model grows with the number of time step
(D)Neural window-based models can be parallelized, but RNN language models cannot

Correct Answer: D


Q80. Suppose that you are training a neural network for classification, but you notice that the training loss is much lower than the validation loss. Which of the following can be used to address the issue (select all that apply)?

(A)Use a network with fewer layers
(B)Decrease dropout probability
(C)Increase L2 regularization weight
(D)Increase the size of each hidden layer

Correct Answer: A


Q81. Which of the following scientists createdthe first Bioinformatics database?

(A) Dayhoff
(B) Pearson
(C) Richard Durbin
(D) Michael.J.Dunn

Correct Answer: A


Q82.The human genome contains approximately.

(A)6 billionbase pairs
(B)5 billionbase pairs
(C)3 billionbase pairs
(D)4 billionbase pairs

Correct Answer: C


Q83.The term Bioin formatics was coined by.

(A) J.D Watson
(B) Pauline Hogeweg
(C) Margaret Dayhoff
(D) Frederic Sanger

Correct Answer: B


Q84. The laboratory work using computers and associated with web-based analysis generally online is referred to as .

(A) In silico
(B) Dry lab
(C) Wet lab
(D) All of the above

Correct Answer: A


Q85. The laboratory work using computers and computer-generated models generally offline is referred to as_______.

(A) Insilico
(B) Wet lab
(C) Dry lab
(D) All of the above

Correct Answer: C


Q86. A type orclass of biometricsystem, such as face-recognition, fingerprint recognition, iris recognition, etc.

(A)Nodal Points
(B)Modality
(C)Model
(D)Identity

Correct Answer: B


Q87. What enables people to recognize people, animals and inanimate objects reliably?

(A) Speech
(B)Vision
(C)Hear
(D)Perception

Correct Answer: B


Q88. Which provides a framework for studying object recognition?

(A)Learning
(B)Unsupervised learning
(C)Supervised learning
(D)None of the mentioned

Correct Answer: C


Q89. How the distance between two shapes can be defined?

(A)Weighted sum of the shape
(B)Size of the shape
(C)Shape context
(D)None of the mentioned

Correct Answer: A


Q90. Which of the following is a bottleneck for deep learning algorithm?

(A)Data related to the problem
(B)CPU to GPU communication
(C)GPU memory
(D)All of the above

Correct Answer: D

Leave a Comment