History of Artificial Intelligence MCQ Q&A -03

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

1. The conference that launched the AI revolution in 1956 was held at?
a) Dartmouth
b) Harvard
c) New York
d) Stanford
Answer: a
Explanation: None.

2. Texas Instruments Incorporated produces a low-cost LISP machine called __________
a) The Computer-Based Consultant
b) The Explorer
c) Smalltalk
d) The Personal Consultant
Answer: b
Explanation: None.

3. When a top-level function is entered, the LISP processor do(es)?
a) It reads the function entered
b) It evaluates the function and the function’s operands
c) It prints the results returned by the function
d) All of the mentioned
Answer: d
Explanation: None.

4. One method of programming a computer to exhibit human intelligence is called modeling or __________
a) simulation
b) cognitization
c) duplication
d) psychic amelioration
Answer: a
Explanation: None.

5. Graphic interfaces were first used in a Xerox product called __________
a) InterLISP
b) Ethernet
c) Smalltalk
d) ZetaLISP
Answer: c
Explanation: None.

6. The Al researcher who co-authored both the Handbook of Artificial Intelligence and The Fifth Generation is __________
a) Bruce Lee
b) Randy Davis
c) Ed Feigenbaum
d) Mark Fox
Answer: c
Explanation: None.

7. Which of the following is being investigated as a means of automating the creation of a knowledge base?
a) automatic knowledge acquisition
b) simpler tools
c) discovery of new concepts
d) all of the mentioned
Answer: d
Explanation: None.

8. The CAI (Computer-Assisted Instruction) technique based on programmed instruction is __________
a) frame-based CAI
b) generative CAI
c) problem-solving CAI
d) intelligent CAI
Answer: a
Explanation: None.

9. A robot’s “arm” is also known as its __________
a) end effector
b) actuator
c) manipulator
d) servomechanism
Answer: c
Explanation: None.

10. KEE is a product of __________
a) Teknowledge
b) IntelliCorpn
c) Texas Instruments
d) Tech knowledge
Answer: b
Explanation: None.

11. In LISP, the function X (x). (2x+l) would be rendered as __________
a) (lambda (x) (+(*2 x)l))
b) (lambda (x) (+1 (* 2x)
c) (+ lambda (x) 1 (*2x))
d) (* lambda(x) (+2×1)
Answer: a
Explanation: None.

12. A natural language generation program must decide __________
a) what to say
b) when to say something
c) why it is being used
d) both what to say & when to say something
Answer: a
Explanation: None.

13. The hardware features of LISP machines generally include __________
a) large memory and a high-speed processor
b) letter-quality printers and 8-inch disk drives
c) a mouse and a specialized keyboard
d) large memory and a high-speed processor & a mouse and a specialized keyboard
Answer: d
Explanation: None.

14. In which of the following areas may ICAI programs prove to be useful?
a) educational institutions
b) corporations
c) department of Defense
d) all of the mentioned
Answer: a
Explanation: None.

15. A network with named nodes and labeled arcs that can be used to represent certain natural language grammars to facilitate parsing.
a) Tree Network
b) Star Network
c) Transition Network
d) Complete Network
Answer: c
Explanation: None.