Human machine interaction (AI-MCQ)

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

1. What is the primary interactive method of communication used by humans?
a) reading
b) writing
c) speaking
d) all of the mentioned
Answer: c
Explanation: None.

2. Elementary linguistic units that are smaller than words are?
a) allophones
b) phonemes
c) syllables
d) all of the mentioned
Answer: d
Explanation: None.

3. In LISP, the atom that stands for “true” is _____________
a) t
b) ml
c) y
d) time
Answer: a
Explanation: None.

4. A mouse device may be _____________
a) electro-chemical
b) mechanical
c) optical
d) both mechanical and optical
Answer: d
Explanation: None.

5. An expert system differs from a database program in that only an expert system _____________
a) contains declarative knowledge
b) contains procedural knowledge
c) features the retrieval of stored information
d) expects users to draw their own conclusions
Answer: b
Explanation: None.

6. Arthur Samuel is linked inextricably with a program that played _____________
a) checkers
b) chess
c) cricket
d) football
Answer: a
Explanation: None.

7. Natural language understanding is used in _____________
a) natural language interfaces
b) natural language front ends
c) text understanding systems
d) all of the mentioned
Answer: d
Explanation: None.

8. Which of the following are examples of software development tools?
a) debuggers
b) editors
c) assemblers, compilers and interpreters
d) all of the mentioned
Answer: d
Explanation: None.

9. Which is the first AI programming language?
a) BASIC
b) FORTRAN
c) IPL(Inductive logic programming)
d) LISP
Answer: d
Explanation: None.

10. The Personal Consultant is based on?
a) EMYCIN
b) OPS5+
c) XCON
d) All of the mentioned
Answer: d
Explanation: None.