Intelligent Agents MCQ

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

1. Which instruments are used for perceiving and acting upon the environment?
a) Sensors and Actuators
b) Sensors
c) Perceiver
d) None of the mentioned
Answer: a
Explanation: An agent is anything that can be viewed as perceiving and acting upon the environment through the sensors and actuators.

2. What is meant by agent’s percept sequence?
a) Used to perceive the environment
b) Complete history of actuator
c) Complete history of perceived things
d) None of the mentioned
Answer: c
Explanation: An agent’s percept sequence is the complete history of everything that the agent has ever perceived.

3. How many types of agents are there in artificial intelligence?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
Answer: d
Explanation: The four types of agents are Simple reflex, Model based, Goal based and Utility based agents.

4. What is the rule of simple reflex agent?
a) Simple-action rule
b) Condition-action rule
c) Simple & Condition-action rule
d) None of the mentioned
Answer: b
Explanation: Simple reflex agent is based on the present condition and so it is condition action rule.

5. What are the composition for agents in artificial intelligence?
a) Program
b) Architecture
c) Both Program & Architecture
d) None of the mentioned
Answer: c
Explanation: An agent program will implement function mapping percepts to actions.

6. In which agent does the problem generator is present?
a) Learning agent
b) Observing agent
c) Reflex agent
d) None of the mentioned
Answer: a
Explanation: Problem generator will give the suggestion to improve the output for learning agent.

7. Which is used to improve the agents performance?
a) Perceiving
b) Learning
c) Observing
d) None of the mentioned
Answer: b
Explanation: An agent can improve its performance by storing its previous actions.

8. Which agent deals with happy and unhappy states?
a) Simple reflex agent
b) Model based agent
c) Learning agent
d) Utility based agent
Answer: d
Explanation: A utility function maps a state onto a real number which describes the associated degree of happiness.