Machine Learning (ML-MCQ)

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

1. What is Machine learning?
a) The autonomous acquisition of knowledge through the use of computer programs
b) The autonomous acquisition of knowledge through the use of manual programs
c) The selective acquisition of knowledge through the use of computer programs
d) The selective acquisition of knowledge through the use of manual programs
Answer: a
Explanation: Machine learning is the autonomous acquisition of knowledge through the use of computer programs.

2. Which of the factors affect the performance of learner system does not include?
a) Representation scheme used
b) Training scenario
c) Type of feedback
d) Good data structures
Answer: d
Explanation: Factors that affect the performance of learner system does not include good data structures.

3. Different learning methods does not include?
a) Memorization
b) Analogy
c) Deduction
d) Introduction
Answer: d
Explanation: Different learning methods does not include the introduction.

4. In language understanding, the levels of knowledge that does not include?
a) Phonological
b) Syntactic
c) Empirical
d) Logical
Answer: c
Explanation: In language understanding, the levels of knowledge that does not include empirical knowledge.

5. A model of language consists of the categories which does not include?
a) Language units
b) Role structure of units
c) System constraints
d) Structural units
Answer: d
Explanation: A model of language consists of the categories which does not include structural units.

6. What is a top-down parser?
a) Begins by hypothesizing a sentence (the symbol S) and successively predicting lower level constituents until individual preterminal symbols are written
b) Begins by hypothesizing a sentence (the symbol S) and successively predicting upper level constituents until individual preterminal symbols are written
c) Begins by hypothesizing lower level constituents and successively predicting a sentence (the symbol S)
d) Begins by hypothesizing upper level constituents and successively predicting a sentence (the symbol S) www.aktutor.in
Answer: a
Explanation: A top-down parser begins by hypothesizing a sentence (the symbol S) and successively predicting lower level constituents until individual preterminal symbols are written.

7. Among the following which is not a horn clause?
a) p
b) Øp V q
c) p → q
d) p → Øq
Answer: d
Explanation: p → Øq is not a horn clause.

8. The action ‘STACK(A, B)’ of a robot arm specify to _______________
a) Place block B on Block A
b) Place blocks A, B on the table in that order
c) Place blocks B, A on the table in that order
d) Place block A on block B
Answer: d
Explanation: The action ‘STACK(A,B)’ of a robot arm specify to Place block A on block B.