(MCQ) AI Object Recognition

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Object Recognition

1. What enables people to recognize people, animals and inanimate objects reliably?
a) Speech
b) Vision
c) Hear
d) Perception
View Answer
Answer: b
Explanation: Vision enables people to recognize people, animals and inanimate objects reliably. It is customary to use object recognition.

2. How many types of recognition are there in artificial intelligence?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer
Answer: c
Explanation: The three types of recognition are biometric identification, content-based image retrieval and handwriting recognition.

3. Which are recognized by vision?
a) Objects
b) Activities
c) Motion
d) Both Objects & Activities
View Answer
Answer: d
Explanation: Vision is used to recognize not only objects, but also activities.

4. Which provides a framework for studying object recognition?
a) Learning
b) Unsupervised learning
c) Supervised learning
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: Supervised learning or pattern classification provides a framework for studying object recognition.

5. Which object recognition process is an error-prone process?
a) Bottom-up segmentation
b) Top-down segmentation
c) Both Bottom-up & Top-down segmentation
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: In the process of creating subset of pixels, the bottom-up segmentation is an errorprone process.

6. Which is the only way to learn about the different kinds of human faces?
a) Perception
b) Speech
c) Learning
d) Hearing
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

7. What can be represented by using histograms or empirical frequency distributions?
a) Words
b) Color
c) Texture
d) Both Color & Texture
View Answer
Answer: d
Explanation: Color and texture can be represented by using histograms or empirical frequency distributions.

8. Which can be deformed into alignment using simple coordinate transformations?
a) Matching
b) Deformable matching
c) Feature
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: b
Explanation: The distance between images can be deformed into alignment using simple coordinate transformations. And it is called as Deformable matching.

9. Which describes the coarse arrangement of the rest of the shape with respect to the point?
a) Shape
b) Context
c) Shape context
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: Because an object’s shape can be manipulated with respect to the point.

10. How the distance between two shapes can be defined?
a) Weighted sum of the shape
b) Size of the shape
c) Shape context
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: The distance between two shapes can be defined as a weighted sum of the shape context distance between corresponding points.