(MCQ) AI Semantic Interpretation

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Semantic Interpretation

1. What is the extraction of the meaning of utterance?
a) Syntactic
b) Semantic
c) Pragmatic
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: b
Explanation: Semantic analysis is used to extract the meaning from the group of sentences.

2. What is the process of associating a FOL expression with a phrase?
a) Interpretation
b) Augmented reality
c) Semantic interpretation
d) Augmented interpretation
View Answer
Answer: c
Explanation: Semantic interpretation is the process of associating a FOL expression with a phrase.

3. What is meant by compositional semantics?
a) Determining the meaning
b) Logical connectives
c) Semantics
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: Compositional semantics is the process of determining the meaning of P*Q from P, Q and *.

4. What is used to augment a grammar for arithmetic expression with semantics?
a) Notation
b) DCG notation
c) Constituent
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: b
Explanation: DCG notation is used to augment a grammar for arithmetic expression with semantics and it is used to build a parse tree.

5. What can’t be done in the semantic interpretation?
a) Logical term
b) Complete logical sentence
c) Both Logical term & Complete logical sentence
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: Some kind of sentence in the semantic interpretation can’t be logical term nor a complete logical sentence.

6. How many verb tenses are there in the English language?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer
Answer: c
Explanation: There are three types of tenses available in english language are past, present and future.

7. Which is used to mediate between syntax and semantics?
a) Form
b) Intermediate form
c) Grammer
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

8. What is meant by quasi-logical form?
a) Sits between syntactic and logical form
b) Logical connectives
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: It can be translated into a regular first-order logical sentence, So that it Sits between syntactic and logical form.

9. How many types of quantification are available in artificial intelligence?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer
Answer: b
Explanation: There are two types of quantification available. They are universal and existential.

10. What kind of interpretation is done by adding context-dependant information?
a) Semantic
b) Syntactic
c) Pragmatic
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: None.