MCQ-Communicating, Perceiving and Acting Communication AI

Posted by

10. Communicating, Perceiving and Acting Communication

1. What is the intentional exchange of information brought about by production and perception?
a) Hearing
b) Communication
c) Speech
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: b
Explanation: Communication is the intentional exchange of information brought about by the production and perception of signs drawn from a shared system.

2. What is the complex system of structured message?
a) Languages
b) Words
c) Signs
d) Speech
View Answer
Answer: a
Explanation: Language is the complex system of structured message that enables us to communicate.

3. How many things are present in conventional communication signs?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6
View Answer
Answer: c
Explanation: The five things present in the conventional communication system are query, inform, request, acknowledge and promise.

4. What is defined by a set of strings?
a) Signs
b) Formal language
c) Communication
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: b
Explanation: A formal language is defined by a set of strings that is a concatenation of terminal symbols.

5. What is a finite set of rules that specifies a language?
a) Signs
b) Communication
c) Grammar
d) Phrase
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

6. What kind of perception is used in printing?
a) Optical character recognition
b) Speech recognition
c) Perception
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: When perception is used in printing means, It is called as optical character recognition.

7. Why the parsing is used?
a) Interpretation
b) Building a parse tree
c) Recognition
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: b
Explanation: Parsing is the process of building a parse tree for an input string.

8. How many objects are available in closed classes?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer
Answer: d
Explanation: The four objects are available in closed classes are pronoun, article, preposition and conjunction.

9. How many states are present in parsing?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer
Answer: c
Explanation: The three state available in parsing are initial state, successor function and goal test.

10. Pick out the correct option about the types of parsing.
a) Top-down and bottom-up parsing
b) Interpretation and communication
c) Roll-up and roll-down
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: The two types of parsing are top-down parsing and bottom-up parsing.

11. Semantic grammars are _____________
a) Encode semantic information into a syntactic grammar
b) Decode semantic information into a syntactic grammar
c) Encode syntactic information into a semantic grammar
d) Decode syntactic information into a semantic grammar
View Answer
Answer: a
Explanation: Semantic grammars encode semantic information into a syntactic grammar.

12. What is a top-down parser?
a) Begins by hypothesizing a sentence (the symbol S) and successively predicting lower level constituents until individual pre-terminal symbols are written
b) Begins by hypothesizing a sentence (the symbol S) and successively predicting upper level constituents until individual pre-terminal symbols are written
c) Begins by hypothesizing lower level constituents and successively predicting a sentence (the symbol S)
d) Begins by hypothesizing upper level constituents and successively predicting a sentence (the symbol S)
View Answer
Answer: a
Explanation: A top-down parser begins by hypothesizing a sentence (the symbol S) and successively predicting lower level constituents until individual pre-terminal symbols are written.

13. Perception involves __________
a) Sights, sounds, smell and touch
b) Hitting
c) Boxing
d) Dancing
View Answer
Answer: a
Explanation: Perception involves Sights, sounds, smell and touch.