(MCQ) Database Management System, With Answer Chapter_02

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

(MCQ) Database Management System, 100% Free PDF download:

21. The purpose of the Add-in Manager is to
(A) Create macros and automate data processing
(B) Add or remove data in an existing database
(C) Add or remove templates, macros, and wizards
(D) All of above

22. Sub-schema can be used to
(A) Create very different, personalized views of the same data
(B) Present information in different formats
(C) Hide sensitive information by omitting fields from the subschema’s description
(D) All of the above

23. If you are entering data in a form, a quick way to cpy a value from the previous record is to press
(A) Ctrl+’
(B) F6
(C) Ctrl+D
(D) None of the above

24. DBMS is
(A) Collection of data
(B) Set of programs to access those data
(C) Set of programs to update those data
(D) All of the above

25. COPY STRUCTURE command is used to
(A) Copy contents of an active database to a new file
(B) Copy all records of an active database to disk
(C) Copy contents of an active database to disk
(D) Copy structure of an active database to a new file

26. COUNT command is used to
(A) Count the number of data fields in an active database file
(B) Count the number of data files which are active
(C) Count the records which are updated
(D) Count the number of records in an active database file

27. What is the term to ask the computer to pt information in order numerically or alphabetically ?
(A) Crop
(B) Report
(C) Sort
(D) Organize

28. The raw facts are called
(A) Data
(B) Programs
(C) Commands
(D) Responses

29. The term refers to a collection of related information
(A) Database
(B) List
(C) Outline
(D) Record

30. A form that is used to collect data in a structured manner for entry to a database is called a
(A) Database deign form
(B) Systems flowchart
(C) Data capture form
(D) None of above

31. The following command is used for inserting records
(A) INSERT
(B) ADD
(C) Both of the above
(D) None of the above

32. The Query is a statement requesting for
(A) Insertion of information
(B) Deletion of information
(C) Update of information
(D) Retrieval of information

33. The activity of a file
(A) Is a low percentages of number of records added or deleted from a file
(B) If high, reduces processing efficiency for sequential and non sequential files
(C) Is a measure of the percentage of existing records updated during a run
(D) Refers to how closely the files fit into the allocated

34. The following statement is not valid about indexing
(A) it stores the index fields
(B) it stores the corresponding record number
(C) it maintains the alphabetically order
(D) it duplicate the database file

35. The following devices can be used to input data into a database
(A) Keyboard, fax roller ball
(B) Mouse, keyboard, monitor
(C) Mouse, keyboard, touch screen
(D) None of the above

36. The following command is used for sorting
(A) list
(B) browse
(C) index
(D) sort

37. List command is used to get
(A) List of database contents
(B) List of database contents
(C) List of variables used in database file
(D) None of the above

38. A field that uniquely identifies a record is called a
(A) Main field
(B) Header
(C) Key field
(D) None of above

39. Corrupted index file is corrected using
(A) Modifyindex
(B) Recreateindex
(C) Reindex
(D) None of the above

40. The navigation buttons enable you to
(A) move from record to record in a table or form
(B) move from page to page in report
(C) (A) and (B) both
(D) None of the above


21. (C) 22. (D) 23. (A) 24. (D) 25. (D)
26. (D) 27. (C) 28. (A) 29. (C) 30. (C)
31. (A) 32. (D) 33. (A) 34. (D) 35. (C)
36. (C) 37. (A) 38. (C) 39. (C) 40. (C)