(MCQ) Database Management System, With Answer Chapter_03

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

(MCQ) Database Management System, 100% Free PDF download:

41. Different levels of access are assigned to personnel records in the health and fitness gym. Only the system manager is able to create delete or edit records. Certain other personnel are allowed to view all the records, whereas others are not permitted to view complete records. The levels of access are controlled by
(A) Password
(B) User id’s
(C) Status
(D) None of the above

42. You can switch back and forth between design and datasheet view by clicking the
(A) queries object tab
(B) switch command on the view menu
(C) view button
(D) select query title bar

43. The table wizard
(A) Quickly creates a default report
(B) Displays a subset of the data in a database
(C) Contains sample tables and fields you can use to create a table
(D) Automatically edits your data as you enter it

44. The names, address, and account balance of all of your customers, select the best fit for answer
(A) record
(B) file
(C) database
(D) key field

45. An integrated collection of all of the data about your customers. Select the best fit for answer
(A) Record
(B) File
(C) Database
(D) Key field

46. An identification field in a record. Select the best fit for answer
(A) Record
(B) File
(C) Database
(D) Key field

47. What is part of database that holds all of the information about one item or subject?
(A) Record
(B) File
(C) Query
(D) Chart

48. What is a stored question about information in a database?
(A) Record
(B) Field
(C) Report
(D) Query

49. RDBMS stands for
(A) Relational Database Management System
(B) Relation Data Module System
(C) Right Data Base Management System
(D) None of the above

50. Pack command is used to
(A) Remove records permanently
(B) Remove records temporarily
(C) Restore records permanently
(D) Restore records temporarily

51. Modules are
(A) selection of commands used to automate repetitive tasks
(B) programs written in Visual C++
(C) Object tabs
(D) Group of records

52. APPEND command is used to
(A) Add record to the end of active database file and starts full screen data entry
(B) Add Record to the start of active database file
(C) Add record to the start of active database file and starts full screen data entry
(D) Add record to the end of database file

53. Append from command is used to
(A) Add records from information in an array
(B) Adds records from a file
(C) Add records from a variable
(D) Add records from stock

54. Examples of centralized multi-user databases are
(A) Barclays’ Bank customer accounts
(B) Supermarket stock control, organ donor database, client database
(C) Airline reservations and other national global booking systems
(D) None of above

55. New record is added using
(A) Append record from browse menu
(B) Append record into from browse menu
(C) Add record from edit menu
(D) All of above

56. When a customer makes an online hotel booking, the database is updated in
(A) Batch mode
(B) Pseudo real-time
(C) One month
(D) All of above

57. A database that contains tables linked by common fields is called a
(A) Centralized database
(B) Flat file database
(C) Relational database
(D) None of above

58. The use of integrated collections of database records and files for data storage and processing. The best fit for answer:
(A) Database management approach
(B) DBMS uses
(C) Database administrator
(D) Query language

59. DBMS allows you to create, interrogate, and maintain a database, create reports, and develop application programs, select the best fit answer
(A) Database management approach
(B) DBBMS uses
(C) Database administrator
(D) Query language

60. A specialist in charge of the database of an organization select the best fit for answer
(A) Database management approach
(B) DBMS uses
(C) Database administrator
(D) Query language


41. (A) 42. (C) 43. (D) 44. (D) 45. (B)
46. (C) 47. (A) 48. (D) 49. (A) 50. (A)
51. (A) 52. (A) 53. (A) 54. (C) 55. (A)
56. (B) 57. (C) 58. (D) 59. (D) 60. (B)