(MCQ) Database Management System, With Answer Chapter_04

Posted by

(MCQ) Database Management System, 100% Free PDF download:

61. This DBMS feature allows users to easily interrogate a database. Select the best fit for answer
(A) Database management approach
(B) DBMS uses
(C) Database administrator
(D) Query language

62. The ….. presents data in a way similar to an excel spreadsheet
(A) Datasheet view
(B) Design view
(C) Print preview
(D) Layout preview

63. It Is used to build and modify database objects and also to create new queries
(A) Datasheet view
(B) Design view
(C) Print preview
(D) Layout preview

64. It shows the appearance and layout of a report, table or form in order to confirm what will be printed.
(A) Datasheet view
(B) Design view
(C) Print preview
(D) Layout preview

65. It examines a small portion or sample of your data in a report before printing it.
(A) Datasheet view
(B) Design view
(C) Print preview
(D) Layout preview

66. A report form
(A) Appears on the computer monitor during data entry
(B) Is used during report generation to format data
(C) Both (A) and (B)
(D) All of above

67. Which of the following columns can not be found in the macro design window?
(A) Arguments column
(B) Comment column
(C) Conditions column
(D) Actions column

68. The ascending order of a data hierarchy ios:
(A) Bit, byte, field, record, file, database
(B) Bit, byte, record, field, file, database
(C) Byte, bit, field, record, file, database
(D) Byte, bit, record, field, file, database

69. A good query system
(A) Can accept English language commands
(B) Allows non-programmers to access information stored in a database
(C) Can be accessed only by data prssing professionals
(D) Both (A) and (B)

70. How do you freeze a field a column or field in Microsoft Access?
(A) Click anywhere in the column and select Edit>Freeze Column form the menu
(B) Place an ice cube in the column
(C) Click anywhere in the column and click the freeze button on the toolbar
(D) Right click the column and select freeze columns from the shortcut menu

71. Within Table Datasheet view, how can you display associated records from another table?
(A) Click the expand indicator (+) next to a record
(B) Double click the record.
(C) Apply the filter by form command
(D) None of the above

72. Which of the following is not a command to find specific word or phrases in a database?
(A) Click the find button on the toolbar
(B) Click the find button on the record navigation button area
(C) Press Ctrl+F
(D) Select Edit>Find from the menu.

73. One of the type libraries that you can use to programmatically connect to Microsoft Access data is
(A) Collaborative Data Objects
(B) ActiveX Data Objects
(C) Dynamic Data Interfaces
(D) None of the above

74. The data in a Pivot Table report is categorized using
(A) Column headings
(B) Items from the Pivot Table field list
(C) Header rows
(D) All of above

75. Records are deleted using
(A) DELETE command followed by pack
(B) DELETE command without pack
(C) DELETE command followed by zap
(D) DELETE command without zap

76. You can enter data in a table in
(A) design view
(B) datasheet view
(C) format view
(D) None of the above

77. Creating a data file means
(A) Designing base and defining the structure of the database
(B) Getting the information about database
(C) Selecting data from database
(D) Deleting data from database

78. In a large DBMS
(A) each user can “see” only a small part of the entire database
(B) each user can access every subschema
(C) each subschema contains every field in the logical schema
(D) none of the above is true

79. You want to keep track of addresses, phone numbers, parent/guardian names as well as class attendance, average and grades. Every so often you want to send reports home that select failing grades and excessive absences. The following of the Microsoft Office suit used in this course is best suited for this kind of information
(A) Excel
(B) PowerPoint
(C) Access
(D) Word

80. Each individual data items of record is called a
(A) Field
(B) Data type
(C) Comment
(D) All of the above


61. (C) 62. (C) 63. (C) 64. (B) 65. (D)
66. (B) 67. (B) 68. (D) 69. (B) 70. (D)
71. (A) 72. (B) 73. (B) 74. (B) 75. (A)
76. (C) 77. (A) 78. (A) 79. (C) 80. (B)