MCQ-Inductive logic programming AI

Posted by

Inductive logic programming

1. Which combines inductive methods with the power of first-order representations?
a) Inductive programming
b) Logic programming
c) Inductive logic programming
d) Lisp programming
View Answer
Answer: c
Explanation: Inductive logic programming(ILP) combines inductive methods with the power of firstorder representations.

2. How many reasons are available for the popularity of ILP?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer
Answer: c
Explanation: The three reasons available for the popularity of ILP are general knowledge, Complete algorithm and hypotheses.

3. Which cannot be represented by a set of attributes?
a) Program
b) Three-dimensional configuration of a protein molecule
c) Agents
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: b
Explanation: Because the configuration inherently refers to relationships between objects.

4. Which is an appropriate language for describing the relationships?
a) First-order logic
b) Propositional logic
c) ILP
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

5. Which produces hypotheses that are easy to read for humans?
a) ILP
b) Artificial intelligence
c) Propositional logic
d) First-order logic
View Answer
Answer: a
Explanation: Because ILP can participate in the scientific cycle of experimentation, So that it can produce flexible structure.

6. What need to be satisfied in inductive logic programming?
a) Constraint
b) Entailment constraint
c) Both Constraint & Entailment constraint
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: b
Explanation: The objective of an ILP is to come up with a set of sentences for the hypothesis such that the entailment constraint is satisfied.

7. How many literals are available in top-down inductive learning methods?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer
Answer: c
Explanation: The three literals are available in top-down inductive learning methods are predicates, equality and inequality and arithmetic literals.

8. Which inverts a complete resolution strategy?
a) Inverse resolution
b) Resolution
c) Trilogy
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a Explanation: Because it is a complete algorithm for learning first-order theories.

9. Which method can’t be used for expressing relational knowledge?
a) Literal system
b) Variable-based system
c) Attribute-based system
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: ILP methods can learn relational knowledge that is not expressible in attribute-based system.

10. Which approach is used for refining a very general rule through ILP?
a) Top-down approach
b) Bottom-up approach
c) Both Top-down & Bottom-up approach
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: None.