MCQ-Logical Agents, First-Order Logic-AI

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Logical Agents, First-Order Logic

1. There exist only two types of quantifiers, Universal Quantification and Existential Quantification.
a) True
b) False
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

2. Translate the following statement into FOL. “For every a, if a is a philosopher, then a is a scholar”
a) ∀ a philosopher(a) scholar(a)
b) ∃ a philosopher(a) scholar(a)
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

3. A _________ is used to demonstrate, on a purely syntactic basis, that one formula is a logical consequence of another formula.
a) Deductive Systems
b) Inductive Systems
c) Reasoning with Knowledge Based Systems
d) Search Based Systems
View Answer
Answer: a
Explanation: Refer the definition of Deductive based systems.

4. The statement comprising the limitations of FOL is/are ____________
a) Expressiveness
b) Formalizing Natural Languages
c) Many-sorted Logic
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

5. A common convention is: • is evaluated first • and are evaluated next • Quantifiers are evaluated next • is evaluated last.
a) True
b) False
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

6. A Term is either an individual constant (a 0-ary function), or a variable, or an n-ary function applied to n terms: F(t1 t2 ..tn).
a) True
b) False
View Answer
Answer: a
Explanation: Definition of term in FOL.

7. First Order Logic is also known as ___________
a) First Order Predicate Calculus
b) Quantification Theory
c) Lower Order Calculus
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

8. The adjective “first-order” distinguishes first-order logic from ___________ in which there are predicates having predicates or functions as arguments, or in which one or both of predicate quantifiers or function quantifiers are permitted.
a) Representational Verification
b) Representational Adequacy
c) Higher Order Logic
d) Inferential Efficiency
Answer: c
Explanation: None.