(MCQ) Probability Notation AI

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Probability Notation

1. How many issues are available in describing degree of belief?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer
Answer: b
Explanation: The main issues for degree of belief are nature of the sentences and the dependance of degree of the belief.

2. What is used for probability theory sentences?
a) Conditional logic
b) Logic
c) Extension of propositional logic
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: The version of probability theory we present uses an extension of propositional logic for its sentences.

3. Where does the dependance of experience is reflected in prior probability sentences?
a) Syntactic distinction
b) Semantic distinction
c) Both Syntactic & Semantic distinction
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: The dependance on experience is reflected in the syntactic distinction between prior probability statements.

4. Where does the degree of belief is applied?
a) Propositions
b) Literals
c) Variables
d) Statements
View Answer
Answer: a
Explanation: None.

5. How many formal languages are used for stating propositions?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer
Answer: b
Explanation: The two formal languages used for stating propositions are propositional logic and firstorder logic.

6. What is the basic element of a language?
a) Literal
b) Variable
c) Random variable
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: The basic element for a language is the random variable, which can be thought as a part of world and its status is initially unknown.

7. How many types of random variables are available?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer
Answer: c
Explanation: The three types of random variables are boolean, discrete and continuous.

8. Which is the complete specification of the state of the world?
a) Atomic event
b) Complex event
c) Simple event
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: An atomic event is the complete specification of the state of the world about which the event is uncertain.

9. Which variable cannot be written in entire distribution as a table?
a) Discrete
b) Continuous
c) Both Discrete & Continuous
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: b
Explanation: For continuous variables, it is not possible to write out the entire distribution as a table.

10. What is meant by probability density function?
a) Probability distributions
b) Continuous variable
c) Discrete variable
d) Probability distributions for Continuous variables
View Answer
Answer: d
Explanation: None