MCQ-Statistics AI

Posted by

Statistics AI

1. In 1985, the famous chess player David Levy beat a world champion chess program in four straight games by using orthodox moves that confused the program. What was the name of the chess program?
a) Kaissa
b) CRAY BLITZ
c) Golf
d) DIGDUG
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

2. The explanation facility of an expert system may be used to ____________
a) construct a diagnostic model
b) expedite the debugging process
c) explain the system’s reasoning process
d) explain the system’s reasoning process & expedite the debugging process
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

3. Visual clues that are helpful in computer vision include __________
a) color and motion
b) depth and texture
c) height and weight
d) color and motion, depth and texture
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

4. In which of the following areas may ICAI programs prove to be useful?
a) educational institutions
b) corporations
c) department of Defense
d) all of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

5. A network with named nodes and labeled arcs that can be used to represent certain natural language grammars to facilitate parsing.
a) Tree Network
b) Star Network
c) Transition Network
d) Complete Network
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

6. Computers normally solve problem by breaking them down into a series of yes-or-no decisions represented by 1s and 0s. What is the name of the logic that allows computers to assign numerical values that fail somewhere between 0 and 1?
a) Human logic
b) Fuzzy logic
c) Boolean logic
d) Operational logic
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

7. The company that grew out of research at the MIT AI lab is ____________
a) AI corp
b) LMI
c) Symbolics
d) Both LMI & Symbolics
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

8. Which technique is being investigated as an approach to automatic programming?
a) generative CAI
b) specification by example
c) non-hierarchical planning
d) all of the mentioned
View Answer
Answer: b
Explanation: None.

9. The primary method that people use to sense their environment is ____________
a) reading
b) writing
c) speaking
d) seeing
View Answer
Answer: d
Explanation: None.

10. The Newell and Simon program that proved theorems of Principal Mathematical was ____________
a) Elementary Perceiver
b) General Problem Solver
c) Logic Theorist
d) Boolean Algebra
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

11. The cray X-MP, IBM 3090 and connection machine can be characterized as ____________
a) SISD
b) SIMD
c) MISD
d) MIMD
View Answer
Answer: b
Explanation: None