MCQ’s Emerging Technology 3D with Ans-15

Posted by

MCQ’s Emerging Technology with Ans.

Q:1. Who was the first inventor of Stereolithography technology of 3D printing?
1.Hideo Kodama
2.Chuck Hull
3.Scott Crump
4.Dennis Boom
Answer: 2. Chuck Hull
Chuck Hull (Charles W. Hull; born May 12, 1939) is the co-founder, executive vice president and chief technology officer of 3D Systems.

Q:2. CAD stands for
1.Computer Aided Design
2.Computer Aided Drafting
3.Computer Aided Documentation
4.None
Answer: 1. Computer Aided Design
Computer-aided design (CAD) is the use of computers (or workstations) to aid in the creation, modification, analysis, or optimization of a design.

Q:3. CNC Machining is a type of
1.Additive manufacturing
2.Destructive Manufacturing
3.Both
4.None
Answer: 3. Both
The term CNC stands for ‘computer numerical control’, and the CNC machining definition is that it is a subtractive manufacturing process.

Q:4. Which process is eliminated in 3D printing process?
1.Logistics
2.Warehouse
3.None
4.Both
Answer: 4. Both
Logistics and Warehouse eliminated in 3D printing process.

Q:5. Which is not a type of 3D Printing Technology?
1.FDM
2.SLS
3.SLA
4.Casting
Answer: 4. Casting
Casting is not a type of 3D printing Technology.

Q:6. Material used in FDM Technology?
1.Chocolate
2.PLA
3.ABS
4.All of the above
Answer: 2. PLA
The most commonly used thermoplastics in FDM are polycarbonate (PC), acrylonitrile butadiene styrene (ABS), polylactide (PLA).

Q:7. Raw material used in SLA 3D Printing technology?
1.TPU
2.PLA
3.Thermoplastic polymer
4.Thermoset Resin
Answer: 3. Thermoplastic polymer
When SLA resins are exposed to certain wavelengths of light, short molecular chains join together, polymerizing.

Q:8. Raw material used in SLS 3D Printing technology?
1.ABS
2.NYLON
3.Both
4.None
Answer: 2. NYLON
The most widely used SLS material is Polyamide 12 (PA 12), also known as Nylon.

Q:9. 3D Printing process gives higher surface finish?
1.FDM
2.DLP
3.Both
4.None
Answer: 3. Both
FDM and DLP both gives higher surface finish.

Q:10. PLA is
1.Made of corn and starch
2.Biodegradable material
3.None
4.Both
Answer: 2. Biodegradable material
PLA consists of renewable raw materials and is biodegradable in industrial composting plants.

Q:11. Organic Shape in Design are?
1.Tauras
2.Cuboid
3.Both
4.None
Answer: 1.Tauras
Taurus logo designed just Organic Shape in Design.

Q:12. which type of file can you export in 3DC.io app?
1.STL File
2.DXF File
3.STEP File
4.PARASOLID file
Answer: 3. STEP File
Export STL files from your CAD software export in 3DC.io app.

Q:13. What type of technology is 3D printing?
1. 1D
2. 2D
3. 2.5D
4. 3D
Answer: (4.) 3D
3D technology is used in 3D printing.

Q:14. What is the first thing you should consider when making something in 3d?
1. Quality
2. Functionality
3.Size
4.Material
Answer: 2. Functionality
Functionality is the first thing you should consider when making something in 3d.

Q:15. What does 3d mean?
1.Movies
2.3 dimensions
3.Stereoscopic computer
4.Graphics
Answer : 3 dimensions.

Q:16. What menu do I go to merge objects together?
1. Group
2. Combine
3. Translate
4.. Scale
Answer: 2. Combine
need to start with page 2 to get it to print facing … Using Draw, you can combine.

Q:17. Could you do 3d modelling on both a mac and windows computer?
1. Yes
2. No
Answer: 1. Yes
Yes, we do 3D modeling on both a mac and windows computer.

Q:18. What makes 3d printing superior to other crafting techniques?
1.efficiency
2.speed
3.Quality
4.Customization
Answer: 4. Customization
Customization is makes 3d printing superior to other crafting techniques.

Q:19. What is it called when I need to move an object in 3d?
1.Move
2.Push
3.Translate
4.Grab
Answer: 1. Move
Move command is it called when I need to move an object in 3D.

Q:20. Which axis determines if the object is 3d?
1.z- axis
2.y- axis
3.x- axis
4.Origin
Answer: 1.z- axis
The third coordinate is often called z. The z-axis is perpendicular to both the x-axis and the y-axis.

Q:21. Is 3D modeling only used for 3D printing?
1.Yes
2.No
Answer: 1. Yes
basic principles of 3D modeling across all design verticals remain the same, there are a few aspects of designing that need to be considered while modeling for 3D printing.