MCQ’s Emerging Technology 3D with Ans-16

Posted by

MCQ’s Emerging Technology (PART-02)

Q:1. Which one is NOT related to rapid prototyping definition?
1.Layer by layer
2.Physical model
3.3D CAD data
4.Production line
Answer: 4. Production line

Q:2. Which of the process is available in colors?
1.SLA
2.FDM
3.MJM
4.SLM
Answer: 4. SLM

Q:3. What is the full name of SLS?
1.Selective Laser Simulator
2.Sintering Laser Simulator
3.Selective Laser Sintering
4.Stereolithography Laser Sintering
Answer: 3. Selective Laser Sintering

Q:4. 3D Printing is used in
1.Construction Industry
2.Food Industry
3.None’
4.Both
Answer: 4. Both

Q:5. Application of 3D Printing is minimum in which sector?
1.Both
2.Automotive
3. Aerospace
4.Fashion
Answer: 4. Fashion

Q:6. What are the essences of Innovative Education?
1.Learning by doing
2.3D Food Printing
3.Playing with own 3D printed toys
4.All of the above
Answer: 4. All of the above

Q:7. Among all which is not the key aspect of 4C’s in 3D Printing?
1. Competitiveness
2.Critical Thinking
3.Common Answer
4.Collaboration
Answer: 1. Competitiveness

Q:8. How much percentage of cost is reduced in Automotive case study?
1.97.5%
2.95%
3.92.5%
4.90%
Answer: 1.97.5%

Q:9. Which metal cannot be print using SLS Technology?
1.Aluminum
2.Copper
3.Magnesium
4.Titanium
Answer: 3. Magnesium

Q:10. G Codes and M Codes are used in
1.CAD
2.CAM
3.CAPP
4.None of these
Answer: 2. CAM

Q:11. What is an UAV?
1.Unmanned Aerial Vehicle
2.Unmanned Automatic Vehicle
3.Unused Automatic vehicle
4.Upper Aerial Vehicle
Answer: 1. Unmanned Aerial Vehicle

Q:12. Who is considered as Father of Drone?
1.Chuck Hull
2.Abraham Karim
3.Dennis Watson
4.Paul Harris
Answer: 2. Abraham Karim

Q:13. Which is a type of drone?
1.Multi Rotor Drones
2.Fixed Wing Drones
3.Hybrid VTOL
4.All of the above
Answer: 4. All of the above

Q:14. What is the advantage of Rotatory Wing or Multirotor Drone?
1.Surveillance or Surveying
2.Higher battery life
3.No point of failure
4.None of the above
Answer 1.Surveillance or Surveying

Q:15. The size and weight of the MICRO Drones varies between
1.200cm to 300cm and 2kgs to 3 kgs
2.50cm to 200cm and 250gm to 2 kgs
3.300cm to 400cm and 3kgs to 4kgs
4.10 cm to 40gm and 50gm to 150gm
Answer: 2.50cm to 200cm and 250gm to 2 kgs

Q:16. What are the processing tools for flight path are:
1.Pix 4D
2.Drone Deploy
3.Drone2Map
4.All of the above
Answer: 4. All of the above

Q:17. Which technology provides better quality of photographs?
1.UAV
2.Satellites
Answer: 1. UAV

Q:18. A branch of fluid mechanics that deals with the motion of air and other gaseous fluids is:
1.Aerodynamics
2.Kinematics
3.Mechanics
4.Geology
Answer 1.Aerodynamics

Q:19. Minimum drag occurs in :
1.Sphere
2.Airfoil
3.Vertical plate
Answer: 2. Airfoil

Q:20. Which of the forces does not act on the flight?
1.Lift
2.Weight
3.Thrust
4.Surface Tension
Answer: 4.Surface Tension

Q:21. What is ATC?
1.Air Traffic Control
2.Automatic tubular casing
3.Air Tourism case
4.Air Traffic Case
Answer: 1. Air Traffic Control

Q:22. Which is a type of Air Traffic Control?
1.Aerodrome Control
2.Approach Control
3.Area Control
4.All of the above
Answer: 4. All of the above

Q:23. At what condition a drone flight is recommended?
1.Low temperature ranging from from 5C to 30C
2.High wind velocity
3.Rain
4.Tornedo
Answer: 1. Low temperature ranging from from 5C to 30C

Q:24. Which engineering discipline takes care of the design of the drone?
1.Mechanical Engineering
2.Controls Engineering
3.Computer Engineering
4.Electrical Engineering
Answer 1. Mechanical Engineering

Q:25. Any external device which is attached to the drone is
1.Payload
2.Total Weight
3.Total Weight
4.Crew
Answer: 1. Payload

Q:26. A quadcopter is a multicopter that is lifted and propelled by
1.Three rotors
2.Four Rotors
3.Two Rotors
4.No Rotor
Answer: 2. Four Rotors

Q:27. Which component is not a part of the quadcopter
1.Brushless DC motor
2.2.4 GHz Transmitter and Reciever
3.Lipo Battery with balance charger
4. ATTINY 44 Microcontroller
Answer: 4. ATTINY 44 Microcontroller

Q:28. For stability of the drone, the rotation of propeller should be
1.Same for all the rotors
2.Same for the opposite side rotors
3.Same for the same side rotors.
4.None of the above.
Answer: 2.Same for the opposite side rotors

Q:29. The voltage in the power module for smaller drones varies from
1.5v to 12v
2.5v to 24v
3.5v to 220v
4.220v to 440v
Answer: 1.5v to 12v

Q:30. Minimum Requirement to become a drone pilot are
1.Attained 18 years of age
2.Passes 10th exam in English
3.Undergone Training at DGCA approved flying training organization.
4.All of the above.
Answer: 4.All of the above

Q:31. Who controls the commercial aircrafts license?
1.Karnataka
2.Andhra Pradesh
3.Uttar Pradesh
4.Assam
Answer: 3. Uttar Pradesh