MCQ’s Emerging Technology for Engineering 11

Posted by

Emerging Technology for Engineering MCQ

PART 11
Q:1. When Amazon started extending its services as cloud?
1.1969
2.1999
3.2003
4.2006
Answer– 4. 2006

Q:2. The term ______ refers to a Network or Internet.
1.Cloud Computing
2.Cloud
3.Computing
4.Grid
Answer- 2. Cloud

Q:3. What is the name of Microsoft cloud services?
1.AWS
2.AZURE
3.SharePoint
4.Dallas
Answer– 2. AZURE

Q:4. With exponential growth of Data, the network become ________.
1.Fast
2.Bottleneck
3.Slow
4.SMART
Answer– 1. Fast

Q:5. Cloud Computing also known as _____________.
1.On-Demand Computing
2.Grid Computing
3.SMART Computing
4.Edge Computing
Answer 1. On-Demand Computing

Q:6. Which of the following is Cloud Platform by Amazon?
1.Azure
2.AWS
3.Cloudera
4.All of the above
Answer 2. AWS

Q:7. Which of the following is the deployment model?
1.Public
2.Private
3.Hybrid
4.All of the above
Answer: 4. All of the above

Q:8. _____________ will play an important role in simplifying cloud architecture.
1.Blockchain
2.IoT
3.Automation
4.None of the above
Answer: 3.Automation

Q:9. The ________ cloud infrastructure is operated for the exclusive use of an organization.
1.Public
2.Private
3.Community
4.All of the above
Answer: 2. Private

Q:10. Which of the following is the most important area of concern in cloud computing?
1.Security
2.Storage
3.Scalability
4.None of the above
Answer: 1. Security

Q:11. How much carbon emission can be reduced by moving to cloud?
1.65%
2.88%
3.15%
4.50%
Answer: 2. 88%
Explanation New study finds that moving to AWS can help customers reduce the carbon footprint of their IT operations by up to 88%.

Q:12. A typical large-scale cloud provider achieves approximately ____ server utilization rates versus ____ on premises.
1.50%, 50%
2.65%, 15%
3.30%, 50%
4.75%, 40%
Answer: 2.65%, 15%
Explanation: As Amazon points out, a NRDC report shows, that “a typical large-scale cloud provider achieves approximately 65% server utilization rates versus 15% on-premises”. Therefore, a lot less running machines are used, which “represents an 84% reduction in the amount of power required”.

Q:13. Which cloud service in on top of Gartner Magic Quadrant from several years?
1.IBM Cloud
2.Azure
3.Alibaba cloud
4.AWS
Answer: 4.AWS
Explanation : AWS has been named as a Leader in the Magic Quadrant for Cloud Infrastructure and Platform Services, and placed highest in Ability to Execute and furthest in Completeness of Vision

Q:14. How many availability zones AWS has around the world?
1.50
2.105
3.76
4.85
Answer: 4.85
Explanation: AWS has 80 Availability Zones across 25 geographic regions, with plans to launch 15 more Availability Zones and five more AWS Regions in Australia, India, Indonesia, Spain, and Switzerland.

Q:15. To prevent messages from being lost or becoming unavailable, all messages are stored __________ across multiple servers and data centers.
1.Publicly
2.Superfluously
3.Privately
4.Redundantly
Answer: 4. Redundantly
Explanation: amazon sqs runs within amazon’s high-availability data centers, so queues will be available whenever applications need them. to prevent messages from being lost or becoming unavailable, all messages are stored redundantly across multiple servers and data centers.

Q:16. AWS outpost is available outside premises?
1.True
2.False
Answer: 1. True
Explanation: you can use Outposts to securely store and process customer data that needs to remain on premises or in countries where there is no AWS region.

Q:17. Amazon Web Services falls into which of the following cloud-computing category?
1.Platform as a Service
2.Software as a Service
3.Infrastructure as a Service
4.Back-end as a Service
Answer: 3. Infrastructure as a Service
Explanation: Amazon Web Services falls into Infrastructure as a Service cloud-computing category.

Q:18. Each AWS region consists of multiple, ______________, and physically separated availability zones with in a geographic area.
1.Scattered
2.Isolated
3.Distributed
4.Combined
Answer: 2. Isolated
Explanation: Each AWS Region consists of multiple, isolated, and physically separate AZ’s within a geographic area

Q:19. All traffic between AZs are encrypted.
1.True
2.False
Answer: 1. True

Q:20. AWS Outpost provides consistent __________ experience.
1.Public
2.Hybrid
3.Isolated
4.virtual
Answer: 2. Hybrid
Explanation: AWS Outposts delivers a truly consistent hybrid experience by offering the same hardware infrastructure, services, APIs, management, and operations on-premises as in the cloud.

Q:21. The name of Google cloud is
1.AWS
2.Google Cloud Service
3.Azure
4.Android
Answer– 2. Google Cloud Service Explanation- Google Cloud Platform (GCP), offered by Google, is a suite of cloud computing services that runs on the same infrastructure that Google uses internally for its end-user products, such as Google Search, Gmail, file storage, and YouTube.

Q:22. Point out the wrong statement :
1.Google’s App Engine platform is PaaS offering
2.The vendor is responsible for all the operational aspects of the service
3.Google’s App Engine platform is IaaS offering
4.None of the mentioned
Answer– 2.The vendor is responsible for all the operational aspects of the service
Explanation- The vendor is responsible for all the operational aspects of the service.

Q:23. In Google App Engine applications run in a secure sandboxed environment.
1.True
2.False
Answer– 1.True
Explanation- Google App Engine there are not any servers for you to take care of . … Applications run during a secure, sandboxed environment, allowing App Engine to distribute requests across multiple servers, and scaling servers to satisfy traffic demands.

Q:24. In App Engine application all resources are created in the region selected by
1.Google Cloud Service
2.Developer
3.Vendor
4.Third Party service provider
Answer– 2.Developer
Explanation- An App Engine app is made up of a single application resource that consists of one or more services.

Q:25. Which of the following serves as a PaaS vendor within Google App Engine system?
1.Google
2.Amazon
3.Microsoft
4.All of the above
Answer– 1.Google
Explanation- Serves as a PaaS vendor within Google App Engine system. Explanation: Google offers many of its Web service applications to customers as part of this service model.

Q:26. Does Google cloud support multi-cloud architecture?
1.True
2.False
Answer- 1.True
Explanation– Yes, it is true.

Q:27. Google cloud search is used for
1.Public search
2.Enterprise search for employees to quickly find company information
3.searching documents only outside the company
4.Google docs only
Answer– 2.Enterprise search for employees to quickly find company information
Explanation- Google Cloud Search allows employees of a company to search and retrieve information, such as internal documents, database fields, and CRM data, from the company’s internal data repositories.

Q:28. All Google Cloud Platform resources are associated with a project. (True Or False)
1.True
2.False
Answer– 1.True
Explanation- Yes, Google Cloud Platform resources are associated with a project.

Q:29. Google BigQuery Service is also a kind of Google cloud service
1.True
2.False
Answer– 1.True
Explanation- Yes, Google BigQuery Service is also a kind of Google cloud service.

Q:30. How does the pricing model work in the GCP cloud?
1.on the basis of usage time
2.on the basis of compute instance, network use, and storage
3.on the basis of storage only
4.None of the above
Answer– 2. on the basis of compute instance, network use, and storage
Explanation: In a subscription-based pricing model, customers are charged a flat monthly rate. For partial months, the price is prorated.

Q:31. Which of the following is Cloud Platform by Microsoft?
1.AWS
2.GCP
3.Azure
4.Cloudera
Answer-3. Azure
Explanation: Start turning your ideas into Answers with Azure products and services.

Q:32. Denial of service attack is a potential attack for Azure
1.True
2.False
Answer-1.True
Explanation : Yes, Denial of service attack is a potential attack for Azure.

Q:33. In which year was Azure launched?
1.2009
2.2010
3. 2011
4.2012
Answer 2.2010
Explanation: Microsoft Azure, commonly referred to as Azure is a cloud computing service created by …Initial release, February 1, 2010; Microsoft launched Azure.

Q:34. Potential security threats in cloud services
1.DOS, SQL Injection, Heap spray
2.DOS, Data Breach, Malware, pages defacement
3.Phishing, Virus, Malware
4.Phishing, Spyware, Hackers
Answer: 2.DOS, Data Breach, Malware, pages defacement
Explanation: Almost every organization has adopted cloud computing to varying degrees … Here we discuss the top cloud security threat.

Q:35. Choose correct statement
1.Different types of cloud computing service models provide different levels of security services
2.a cloud model requires to determine what security mechanisms are required to adopt
3.Data should be transferred and stored in an encrypted format for security purpose
4.All of the mentioned
Answer: 4.All of the mentioned

Q:36. Most of the responsibilities are taken care by cloud service provider in which model
1.IaaS
2.Paas
3.SaaS
Answer 3. SaaS
Explanation In a SaaS model, the provider is primarily responsible for the infrastructure and software stack, as the user has less control over these components.

Q:37. The identity management is responsible for
1.Preventing unauthorized users
2.User role management
3.Controlling data access in cloud
4.All of the above
Answer: 4.All of the above

Q:38. In Azure AD, AD stands for
1.Access denial
2.Active Directory
3.Azure Database
4.None of the above
Answer: 2.Active Directory
Explanation: Azure Active Directory (Azure AD) is Microsoft’s enterprise cloud-based identity and access management (IAM) Answer. Azure AD is the backbone of the Office 365 system, and it can sync with on-premise Active Directory and provide authentication to other cloud-based systems.

Q:39. Which service in Azure is used to manage resources in Azure?
1.Application Insights
2.Azure Resource Manager
3.Azure Portal
4.Log analytics
Answer: 2. Azure Resource Manager
Explanation: Azure Resource Manager is the deployment and management service for Azure. It provides a management layer that enables you to create, update, and delete resources in your Azure account.

Q:40. Which of the following web applications can be deployed with Azure?
1.ASP.NET
2.PHP
3.WCF
4.All of the mentioned
Answer: 4. All of the mentioned
Explanation: ASP.NET, PHP and WCF can be used as web applications for Microsoft azure.