MCQ’s Emerging Technology for Engineering 12

Posted by

MCQ’s Emerging Technology for Engineering PART-12

Q:41. A company wants to use cloud services in the future. What needs to be done first?
1.Ask the IT department to work out a plan to reduce capital expenses using cloud services.
2.Analyze existing business processes and determine which of them can be realized using cloud services.
3.Use cloud migration services to move their production workload into a managed cloud.
4.Ask the IT department to order multiple virtual machines from different cloud service providers and test them for performance.
Answer: 4. Ask the IT department to order multiple virtual machines from different cloud service providers and test them for performance.
Explanation: Cloud computing allows these companies to use world-class infrastructure that companies will progressively adopt cloud computing in the future.

Q:42. Is IBM Watson a cloud application?
1.Yes
2.No
Answer: 1. Yes
Explanation : With Watson, you can bring AI tools and apps to your data wherever it reside.

Q:43. Which of these should a company consider before implementing cloud computing technology?
1.Employee satisfaction
2.Potential cost reduction
3.Information sensitivity
4.All of the above
Answer: 4. All of the above
Explanation: A company implement cost reduction, information safe, company emp future and satisfaction.

Q:44. IBM Watson Personality Insights service take insights from
1.Social Media
2.Enterprise data
3.Digital communications
4.All of the above
Answer: 4. All of the above
Explanation: The IBM Watson Personality Insights service enables applications to derive insights from social media, enterprise data, or other digital communications.

Q:45. Compute, Storage and Network services can be grouped together as what?
1.IaaS
2.PaaS
3.SaaS
4.None of the above
Answer: 1. IaaS
Explanation : “IaaS,” is a form of cloud computing that delivers fundamental compute, network, and storage resources to consumers on-demand, over the internet.

Q:46. What is shown after login to IBM cloud site?
1.Resource List
2.Dashboard
3.Profile
4.None of the above
Answer: 2. Dashboard
Explanation: Dashboard is shown after login in IBM cloud site.

Q:47. The tool for personality insights in IBM cloud is
1.JSON
2.DevOps
3.IBM Watson
4.VMWare
Answer: 3. IBM Watson
Explanation: The IBM Watson Personality Insights service enables applications to derive insights from social media, enterprise data, or other digital communication.

Q:48. Big Five personality characteristics are
1.Agreeableness, Conscientiousness, Value conscious, Physical Strength, Kindness
2.Agreeableness, Conscientiousness, Extraversion, Emotional range, Openness
3.Extraversion, Emotional range, Openness, Kindness, Social values
4.Conscientiousness, Extraversion, Emotional range, Kindness
Answer: 2. Agreeableness, Conscientiousness, Extraversion, Emotional range, Openness
Explanation: The five broad personality traits described by the theory are extraversion (also often spelled extroversion), agreeableness, openness, conscientiousness, and neuroticism.

Q:49. Needs describe motivating factors that influence a person’s decision making
1.True
2.False
Answer: 1. True
Explanation: Yes, motivating factor that a person decision making.

Q:50. Personality Insights model includes ________ characteristic needs.
1.10
2.6
3.12
4.40
Answer: 3. 12
Explanation: The model includes twelve characteristic needs. Values describe motivating factors that influence a person’s decision-making.

Q:51. What is comprised of millions of smart devices and sensors connected to the internet?
1.IoT
2.Cloud Computing
3.Block Chain
4.Artificial Intelligence
Answer: 1. IoT
Explanation: The Internet of Things (IoT) consists of millions of smart devices and sensors connected to the Internet. The Internet of Things (IoT) consists of many smart devices and sensors connected to the web.

Q:52. What type of device could allow a refrigerator to place a replacement order for an item contained within it?
1.Sensor
2.Actuator
3.Battery
4.Switch
Answer: 1. Sensor
Explanation: A sensor allows a refrigerator to place a replacement order for an item.

Q:53. …………… is a computer which can do all the operations like a conventional computer.
1.Sensor
2.Actuator
3.Amplifier
Answer: 2. Actuator
Explanation: Actuator is all the operations like a conventional computer.

Q:54. Which of these is NOT related to IoT scalability?
1.Flexible within the Internet
2.Large scale deployment
3.Real-time connectivity of billions of devices
4.Range of Sensor node
Answer: 4. Range of Sensor node
Explanation: Range of each sensor node is not related to the scalability of the Internet of things or iot.

Q:55. Who invented the term the Internet of Things?
1.Bill Gates
2.Steve Jobs
3.Kevin Ashton
4.McDonald
Answer: 3.Kevin Ashton
Explanation: “Internet of Things” was coined by Kevin Ashton in 1999 during his work at Procter&Gamble.

Q:56. What allows digital devices to interconnect and transmit data?
1. a sensor
2. a global positioning sensor
3. a smart phone
4. a network
Answer: 4. a network
Explanation: Network allows digital devices and data transmit.

Q:57. Which of the following is true?
1.IoT is a subset of M2M
2.M2M is a subset of IoT
3. IoT is a subset of CPS
4. CPS is a subset of Web of Things (WoT)
Answer: 4. CPS is a subset of Web of Things (WoT)
Explanation: CPS is a main part of subset of web of internet and things.

Q:58. Which of these statements regarding sensors are TRUE?
1.Sensors are input devices
2.Sensors can be analog or digital
3.Sensors respond to some external stimuli
4.All the above
Answer: 4 All the above

Q:59. IoT refers to:
1.Interconnections of devices in a network
2.Exchange of data between devices in a network/span>
3.An ecosystem of devices, accessible through internet
4.All the above
Answer: 4 All the above

Q:60. ……………… was First IoT enabled device appeared in the Market
1.Refrigerator
2.Toaster
3.Television
4.Radio
Answer: 2. Toaster
Explanation: The toaster is considered to be the first IoT device. It was connected to the computer via a TCP/IP protocol.

Q:61. A sensor used to detect metallic and non-metallic objects:
1.Capacitive sensor
2.Inductive sensor
3.Thermocouple sensor
4.Photoelectric sensor
Answer: 4. Photoelectric sensor
Explanation: Photoelectric Sensors are proximity sensors that can detect targets within a range of 10 meters.

Q:62. Sensors used to detect metallic parts only:
1.Capacitive sensor
2.Inductive sensors
3.Thermocouple sensor
4.Photoelectric sensor
Answer: 4. Photoelectric sensor
Explanation: Photoelectric sensors detect metallic part.

Q:63. A sensor is a device that converts:
1.Physical quantity into measurable signals
2.Physical quantity into mechanical signal
3.Electrical signal into physical quantity
4.Physical quantity into electric signal only
Answer: 1.Physical quantity into measurable signals
Explanation: A sensors converts physical quantity into measurable signals.

Q:64. Which of the following sensor is used in package machines for accurate and reliable packaging?
1.Vision sensor
2.Metal detector
3.Ultrasonic sensor
4.Photoelectric sensor
Answer: 3. Ultrasonic sensor

Q:65. Which sensor is used for especially double sheet monitoring?
1.Capacitive sensor
2.Pressure sensors
3.Colour sensors
4.Ultra-sonic sensors.
Answer: 4. Ultra-sonic sensors.
Explanation: ultrasonic sensor reliably detects multi-layer paper and plastic sheets as well as metal foils.

Q:66. Which of the following is an application of sensor?
1.Part positioning
2.Part placing
3.Metal detection
4.All
Answer: 4.All

Q:67. An inductive proximity sensor comprises
1.LC oscillating circuit
2.Signal evaluator
3.Switching amplifier
4.All of the above
Answer : All of the above

Q:68. An assembly required to detect and communicate a particular readable signal is known as
1.Transducer
2.Sensor
3.Modem
4.Modulator
Answer: 2.Sensor
Explanation: assembly required to detect and communicate a particular readable known as sensors.

Q:69. An element within the sensor assembly which performs conversion between the two forms of energy
1.Modulator
2.Sensor
3.Transducer
4.Both A & B
Answer: 4. Both A & B
Explanation: Sensors and modulator are two assembly performs between two forms of energy.

Q:70. Which of the following sensor is used for image recognition?
1.Proximity sensor
2.Inductive sensor
3.Vision sensor
4.Both A & C
Answer: 4. Both A & C

Q:71. IIoT stands for __________
1.Industrial Internet of Things
2.Internet Internet of Things
3.Intelligence Internet of Things
4.Internal Internet of Things
Answer: 1. Industrial Internet of Things
Explanation: industrial internet of things (IIoT) refers to the extension and use of the internet of things (IoT) in industrial sectors and applications.

Q:72. Which one of the following is an essential element of Automation System?
1.Sensors
2.Controllers
3.Actuators
4.All the above
Answer: 4. All the above

Q:73. Primary function of a sensor is __________
1.to convert physical quantity to corresponding electrical, optical or any other quantity
2.to convert voltage signal to current signal.
3.to amplify input quantity and to produce an increased output
4.All of the above
Answer: 1. to convert physical quantity to corresponding electrical, optical or any other quantity Explanation: A sensor is a device that detects the change in the environment and responds to some output on the other system.

Q:74. What does PLC stand for?
1.Pre-Logic Converter
2.Programmable Logic Converter
3.Post Logic Converter
4.All the above
Answer: 2. Programmable Logic Converter
Explanation: A programmable logic converter (PLC) or programmable controller is an industrial digital computer that has been ruggedized and adapted for the control of manufacturing processes.

Q:75. Industrial Internet of Things refers to:
1.Interconnection of devices in a network
2.Exchange of data between devices in a network
3.An ecosystem of devices, accessible through internet
4.All the above
Answer: 4. All the above
Explanation: The industrial internet of things (IIoT) refers to the extension and use of the internet of things (IoT) in industrial sectors and applications. The IIoT encompasses industrial applications, including robotics, medical devices, and software.

Q:76. IIoT devices must have:
1.A USB port
2.A unique identification
3.Wired connectivity
4.All the above
Answer: 2. A unique identification
Explanation: IIoT devices must have a Unique identification.

Q:77. IIoT is mainly focused on
1.Convenience of individuals
2.Efficiency, safety and security of operation and individuals
3.Efficiency of the system
4.Data security
Answer: 2.Efficiency, safety and security of operation and individuals

Q:78. Role of Actuators in the Industrial Sector.
1.To control the task
2.To sense the input quantity
3.To implement the task.
4.All the above
Answer: 4. All the above

Q:79. Cloud Systems are basically used for…….
1.Storage of Data
2.Ensuring Data Security
3.controlling a process
4.All the above.
Answer: 4. All the above
Explanation: Cloud computing is the delivery of different services through the Internet, including data storage, servers, databases, networking, and software. Cloud-based storage makes it possible to save files to a remote database and retrieve them on demand.

Q:80. The huge no of devices connected to the Internet of things have to communicate automatically, not via humans. What is this called?
1.Bot to Bot (B to B)
2.Machine to Machine (M to M)
3.Inter cloud
4.Skynet
Answer: 1. Bot to Bot (B to B)