MCQ’s Emerging Technology for Engineering 13

Posted by

MCQ’s Emerging Technology for Engineering (PART-13)

Q:81. What are the core objectives of Smart cities?
1.Clean and sustainable environment
2.Apply smart Answers
3.Quality of life
4.All the above
Answer: 4. All the above
Explanation : In the approach to the Smart Cities Mission, the objective is to promote cities that provide core infrastructure and give a decent quality of life to its citizens, a clean and sustainable environment and application of ‘Smart’ Answers.

Q:82. What are the things that makes a smart city successful?
1.Pervasive wireless connectivity
2.Open data
2.Security
2.All the above
Answer: 4. All the above

Q:83. Which among the following is not an Indian government initiative?
1.CITIIS challenge
2.Smart cities digital payment awards,2018
3.Smart Nation
4.India smart cities Fellowship and internship program
Answer 2. Smart cities digital payment awards,2018

Q:84. Sensors are a key in fitting out an Internet of Things network. What can such a network monitor?
1.Lighting: Street lights will dim or shut off if there is nothing detected within predetermined time
2.Vehicular and pedestrian traffic
3.Congestion hot spots and offer alternative routing
4.Air quality
5.All the above
Answer: 5. All the above
Explanation : Sensors can detect the events or changes in the environments and for the purposes for which they were designed and communicate about these events or changes of specific parameters to system.

Q:85. What is digital inclusion?
1.An algorithm to attract people to the network website
2.Answers to improve access for all the population to digital tools
3.Full participation by government and business in a digital platform
4.None of the above
Answer: 3. Full participation by government and business in a digital platform
Explanation: The concept of Digital Inclusion is a method of addressing issues related to digital literacy and access to ICT.

Q:86. Identify challenges to developing smart cities:
1.Security and privacy
2.Infrastructure
3.Inclusiveness
4.All the aboves
Answer: 4. All the above

Q:87. What is Urban Sprawl
1.Massive migration Rural-urban Migration
2.Real expansion of urban areas
3.High birth rates in urban areas
4.None of the above
Answer: 4. None of the above
Explanation: Urban sprawl is the unrestricted growth in many urban areas of housing, commercial development, and roads over large expanses of land.

Q:88. Name the country that has proposed to assist in developing Delhi as the first global and smart city in India under the framework of the draft MoU presented on 27th Apr’15?
1.Spain
2. France
3.Azure Database
4.None of the above
Answer: 1. Spain
Explanation: the framework of the draft MoU presented on 27th Apr’15 in Spain.

Q:89. Which of these are ways that smart cities can use data?
1.Offering convenience to all residents AND visitors
2.Controlling costs by conserving resources
3.Identifying where city services are needed
4.All the above
Answer: 4. All the above
Explanation: Smart cities use data and technology to create efficiencies, improve sustainability, create economic development, and enhance quality of life factors for people living and working in the city.

Q:90. The core element of architecture of smart city is ________
1.Mobile Unified Service
2.Integrated Information Provider
3.Urban Application Platform
4.Management centre
Answer: 2. Integrated Information Provider
Explanation: An IoT platform, which could serve as a generic architectural foundation for a smart city development has a Integrated Information Provider as its core element. Its core element. An IoT platform, which could function a generic architectural foundation for a sensible city development features a Integrated Information Provider as its core element. Its core element.

Q:91. ……….layer is responsible for connecting to other smart things, network devices, and servers.
1.Application
2.Physical
3.Data
4.Network
Answer: 4. Network
Explanation : The network layer is responsible for connecting IoT elements to other smart things, network devices, and servers. The network layer is liable for connecting IoT elements to other smart things, network devices, and servers.

Q:92. The………………. is also known as the middleware layer
1.processing layer
2.Perception Layer
3.Transport Layer
4.Datalink Layer
Answer: 3. Transport Layer
Explanation: The Transport layer is also known as the middleware layer.

Q:93. Argyo -setu app uses_______________ for connectivity
1.WiFi
2.Bluetooth
3.NFC
4.WiMax
Answer: 2. Bluetooth
Explanation: Argyo -setu app uses Bluetooth for connectivity.

Q:94. ________ transfer the data from IoT devices to internet and act as a medium between them.
1.Sensors
2.Actuators
3.Gateways
4.Cloud
Answer: 2. Actuators
Explanation: Actuators transfer the data from IoT devices to internet and act as a medium between them.

Q:95. _______is a kind of physical server situated at different part of the world and can be utilised as a service from different providers.
1.Cloud
2.Memory
3.Microcontroller
4.Sensor
Answer: 1. Cloud

Q:96. Which layer is responsible for delivering specific services to user?
1.Perception Layer
2.Business Layer
3.Application Layer
4.Network Layer
Answer: 3. Application Layer
Explanation : Application layer, also called the Process layer, is the top layer, closest to you, the user, and is responsible for delivering data and network services.

Q:97. Which layer is at the top of the stack?
1.Perception Layer
2.Business Layer
3.Application Layer
4.Network Layer
Answer: 3.Application Layer
Explanation : Application layer is at the top of the stack.

Q:98. What is a firewall in computer networks?
1.A system designed to prevent unauthorized access
2.A web browser
3.The physical boundary of network
4.The Network Operating System
Answer: 1.A system designed to prevent unauthorized access
Explanation: A firewall is a network security device that monitors incoming and outgoing network traffic and decides whether to allow or block specific traffic based on a defined set of security.

Q:99. Raspbian is:
1.Assembler
2.Language
3.Compiler
4.OS
Answer: 4. OS
Explanation: Raspberry Pi OS (formerly Raspbian) is a Debian-based operating system for Raspberry Pi. Since 2015.

Q:100. The number of elements in the Open IoT Architecture?
1.6 elements
2.8 elements
3.7 elements
4.3 elements
Answer: 3. 7 elements
Explanation: 7 elements in the Open IoT Architecture.

Q:101. In traditional transactions, a third party is required?
1.True
2.False
Answer: 1. True
Explanation: third–party transactions are everywhere in daily life, including Insurance brokers, mortgage brokers, and online payment portals.

Q:102. Traditional Banking system approves transaction at
1.Customer end
2.Bank
3.Institutional members
4.No approval required
Answer: 2. Bank
Explanation: Traditional Banking system approves transaction at bank.

Q:103. The third-party charges for validating and recording transactions in traditional transaction systems.
1.True
2.False
Answer: 1. True
Explanation: Yes, third party charges for validation and transaction system.

Q:104. What does a ledger in blockchain does?
1.Mapping between owner and object
2.Identification of objects
3.Identification of owners
4.None of the above
Answer: 1. Mapping between owner and object
Explanation: blockchain is a ledger through which data is added and updated in real-time via consensus of the different nodes.

Q:105. Delays in settlements occur in centralized systems.
1.True
2.False
Answer: 1. True
Explanation: Payment and Settlement Systems (CPSS) of the central banks of the Group The present consultative report on the design.

Q:106. In a business BlockChain, transactions …
1.are immutable
2.are added to the ledger with appropriate confidentiality
3.are endorsed by a subset of business network participants
4.All the above
Answer: 4. All the above
Explanation: blockchain is a distributed ledger that maintains a continuously-growing list of every transaction across every network distributed.

Q:107. In Blockchain we can only track tangible assets.
1.True
2.False
Answer: 1. True
use case for blockchain is to track the ownership and provenance of tangible assets.

Q:108. The transaction details are added to ledger in blockchain
1.Before validation
2.After validation by third party
3.After validation from participants
4.No validation is required
Answer: 3.After validation from participants
Each block in the chain contains a number of transactions, and every time a new transaction occurs on the blockchain, a record of that transaction is added to every participant’s ledge.

Q:109. To see details of transactions in blockchain, participant has to
1.Request to initiator of transaction
2.Request to central authority
3.Broadcast request
4.See its own copy of blockchain
Answer: 1. Request to initiator of transaction
Explanation: Before a transaction is added to the blockchain it must be authenticated and … This is done using cryptographic key.

Q:110. Blockchain has
1.Individual ledgers
2.Third party ledgers
3.Shared ledger
4.None of the above
Answer: 4. None of the above
Blockchain technology is most simply defined as a decentralized, distributed ledger that records the provenance of a digital asset.

Q:111. Trust of involved parties in a blockchain process is
1.Low
2.High
3.Depends on third party reputation
4.Not a factor
Answer: 2. High
The underlying blockchain technology allows us to trust the outputs of the system is high.

Q:112. Blockchain may have a single point of failure
1.True
2.False
Answer 2. False
the distributed and shared nature of the blockchain there is no single point of failure.

Q:113. The permissioned blockchain is
1.Open for all
2.Only authorized participants
3.Both a & b
4.None of the above
Answer: 3.Both a & b
blockchain is a control layer that runs on top of the blockchain that governs the actions performed by the allowed participants and open for all.

Q:114. Proof of work is used for consensus in
1.Permissioned blockchain
2.Permission less blockchain
3.In both a & b
4.None of the blockchains
Answer: 3. In both a & b
It requires a participant node to prove that the work done and submitted by them qualifies them to receive the right to add new transactions to the blockchain.

Q:115. Who is not part of consortium group for permissioned blockchain network?
1.Corda
2.Quorum
3.Hyperledger
4.Bitcoin
Answer: 2. Quorum
On the other hand, consortium blockchains are permissioned, meaning that you have to be a member of any organization with access to the ledger.

Q:116. In blockchain each participant has its own copy of ledger.
1.True
2.False
Answer: 1. True
Yes, participant has its own copy of ledger.

Q:117. The blockchain is
1.Distributed
2.Decentralized
3.Both a and b
4.None of the above
Answer: 2. Decentralized
Blockchain technology is most simply defined as a decentralized, distributed ledger that records the provenance of a digital asset,

Q:118. Immutable means
1.Only one copy is allowed
2.Efficient
3.Tamperproof
4.Distributed
Answer: 2. Efficient
unchanging over time or unable to be changed.

Q:119. Which characteristic of a blockchain network is also its protection?
1.The greater the number of full independent nodes, the harder it is to compromise the data in the blockchain.
2.The lower the number of miners in the blockchain, the higher the incentive is for securing the network.
3.The more centralized the control of the blockchain is, the harder it is to secure the data and avoid fraud.
4.The more complicated the Proof of Work (PoW) algorithm is, the more rewarding it is to secure the network.
Answer: 3.The more centralized the control of the blockchain is, the harder it is to secure the data and avoid fraud.
Explanation: The blockchain records are protected through cryptography, where network users have their own private and secure keys. This key is assigned directly to the transaction keys, and it acts as a personalized digital signature.

Q:120. All transactions are ________________ secured and digitally signed.
1.Centrally
2.Individually
3.Not
4.Virtually
Answer: 1. Centrally
Explanation: electronic wallet (digital certificate) and a transaction is conducted … stream of 0.25% from every transaction secured by Microsoft’s integrated SE