MCQ’s Emerging Technology for Engineering 14

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

MCQ’s Emerging Technology for Engineering (Part-14)

Q:121. Each block has its own unique hash.
1.True
2.False
Answer: 1.True

Q:122. When a block is added to blockchain
1.Only owner node has its copy
2.Every node in network is given a copy
3.Will be notified after a fixed number of blocks addition
4.Kept secret
Answer: 2. Every node in network is given a copy
Explanation: Whenever a new block is added to the blockchain, every computer on the network updates its blockchain to reflect the change

Q:123. Public blockchains give an incentive to encourage users to mine blocks and secure the network. What incentive is this?
1.Public blockchains allow users to create tokens to sell on secondary markets.
2.Public blockchains do not offer rewards, because they are open source.
3.Public blockchains offer cash rewards for running mining nodes.
4.Public blockchains offer rewards for mining in the form of cryptocurrency.
Answer: 4. Public blockchains offer rewards for mining in the form of cryptocurrency.
Explanation: The federated nodes are rewarded with Factoids. The nodes can sell Factoids back into the market to those who wish to use the Factom blockchain

Q:124. Miner is
1.A node
2.Third party
3.Controller of network
4.Noe of the above
Answer: 3. Controller of network
A peer-to-peer computer process, Blockchain mining is used to secure and verify bitcoin transactions.

Q:125. In blockchain the network is
1.M2M
2.P2P
3.LAN
4.Piconet
Answer: 2.P2P
Explanation: A blockchain network is a technical infrastructure that provides ledger and smart contract (chaincode) services to applications.

Q:126. Blockchain is ______________ list of blocks.
1.An ordered
2.Scattered
3.Tree
4.Unordered
Answer: 1. An ordered
Explanation: A blockchain, originally block chain, is a growing list of records, called blocks, that are linked using cryptography.

Q:127. Nonce is a ______ bit value.
1.28
2.8
3.32
4.4
Answer: 3.32
Explanation: The “nonce” in a bitcoin block is a 32-bit (4-byte) field whose value is adjusted by miners.

Q:128. Bitcoin is _____________________ cryptocurrency.
1.Centralized
2.Decentralized
3.Third party
4.None of the above
Answer: 1. Centralized
Explanation: Bitcoin is a type of cryptocurrency. There are no physical bitcoins, only balances kept on a public ledger that everyone has transparent access.

Q:129. Bitcoin.org was registered in
1.2016
2.2008
3.1999
4.2000
Answer: 2.2008
Explanation: The domain name “bitcoin.org” was registered on 18 August 2008. On 31 October 2008.

Q:130. Block with largest number of transactions was created in 2012. The number of transactions was
1.20000
2.1223
3.1332
4.1322
Answer: 1.20000
Explanation: The amount of newly created bitcoin a miner can add to a block decreases approximately every four years (or precisely every 200,00 blocks).

Q:131. Who is Satoshi Nakomoto?
1.Prof. Satoshi
2.Craig White
3.Anonymous
4.None of the above
Answer: 1.Prof. Satoshi
Explanation: Satoshi Nakamoto is the name used by the presumed pseudonymous person or persons who developed bitcoin.

Q:132. Which is example of cryptocurrencies?
1.Pound
2.Euro
3.Ethereum
4.None of the above
Answer: 3. Ethereum

Q:133. Bitcoin works on ___________ technology.
1.Cloud
2.Blockchain
3.AWS
4.Java
Answer: 2. Blockchain
Explanation: Bitcoin is a network that runs on a protocol known as the blockchain.

Q:134. Bitcoins are generated by a process called
1.Mining
2.Nonce
3.Bitcoin
4.Ether
Answer: 1. Mining
Explanation: Bitcoins are created as a reward for a process known as mining.

Q:135. To add a block who solves POW and broadcast over network?
1.Owner
2.Miner
3.Satoshi
4.Customer
Answer: 3. Satoshi
Explanation: Satoshi Nakamoto is the name used by the presumed pseudonymous person or persons who developed bitcoin

Q:136. BATM stands for
1.Bounded access transaction machine
2.Broadcast ATM
3.Bitcoin ATM
4.Blockchain ATM
Answer: 3. Bitcoin ATM

Q:137. Do we require a bank for Bitcoins?
1.True
2.False
Answer: 2. False

Q:138. What is Bitcoin Pizza Day, May 22nd?
1.A day every year where people who hold bitcoin pay forward a random pizza to a stranger
2.The day when a computer programmer, Laszlo Hanyecz, paid 10,000 bitcoins for two pizzas in 2010
3.The day Satoshi announced his favorite food is pizza
4.A day sponsored by Pizza Hut where you can pay for pizza with bitcoin
Answer: 2.The day when a computer programmer, Laszlo Hanyecz, paid 10,000 bitcoins for two pizzas in 2010
Explanation: On May 22, 2010, now known as Bitcoin Pizza Day, Laszlo Hanyecz agreed to pay 10,000 Bitcoins for two delivered Papa John’s pizzas. Organized on bitcointalk forum, the Florida man reached out for help. “I’ll pay 10,000 bitcoins for a couple of pizzas. like maybe 2 large ones so I have some left over for the next day,” Hanyecz wrote.

Q:139. What is Bitcoin fork?
1.Smart Contracts that have forked off the main Blockchain
2.A change to the bitcoin software/protocol that creates two separate versions of the blockchain with a shared history
3.Smart Contracts that have forked off the main Blockchain
4.A change to the bitcoin software/protocol that creates two separate versions of the blockchain with a shared history
Answer: 4. A change to the bitcoin software/protocol that creates two separate versions of the blockchain with a shared history.
Explanation: Bitcoin forks are splits that happen in the transaction chain based on different user opinions about transaction history. These splits create new versions of Bitcoin currency, and they are a natural result of the structure of the blockchain system, which operates without a central authority.

Q:140. A smart contract is a
1.Special device in Bitcoin systems
2.A software program
3.Bitcoin itself
4.A legal contract written in stamp papers
Answer: 4.A legal contract written in stamp papers
Explanation: A smart contract is a computer program or a transaction protocol which is intended to automatically execute.

Q:141. Smart contract was first proposed in __________ by ____________
1.2001, Satoshi Nakamoto
2.1990, Nick Szabo
3.1994, Nick Szabo
4.1994, Satoshi Nakamoto
Answer: 2.1990, Nick Szabo
Explanation: Smart contracts were first proposed in the early 1990s by Nick Szabo, who coined the term, using it to refer to “a set of promises, specified in digital form.

Q:142. What is a smart contract?
1.A smart contract is a computer protocol intended to digitally facilitate, verify, or enforce the negotiation or performance of a contract
2.Computer code running on top of a blockchain containing a set of rules under which the parties to that smart contract agree
3.Both a and b
4.None of these
Answer: 3. Both a and b
Explanation: A smart contract is a computer program or a transaction protocol which is intended to automatically execute, control or document legally relevant events and actions according to the terms of a contract or an agreement

Q:143. What is the name of the language used within Ethereum to implement smart contracts?
1. Ada
2.Solidity
3.C
4.C#
Answer: 2. Solidity
Solidity is an object-oriented programming language for writing smart contracts. It is used for implementing smart contracts on various blockchain platforms.