MCQ’s Emerging Technology with All Answers-18

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

MCQ’s Emerging Technology with All Answers (Part-18)

Q:1. _____ overlay digital information onto the real world.
1.Augmented Reality
2.Virtual Reality
3.Mixed Reality
4.BCI
Answer: 1. Augmented Reality

Q:2. _____means computer-generated environments for you to interact with, and be immersed in.
1.Augmented Reality
2.Virtual Reality
3.Mixed Reality
4.BCI
Answer: 2.Virtual Reality

Q:3. Pokémon Go is an example of
1.AR
2.VR
3.MR
4.BCI
Answer: 1. AR

Q:4. In 2018, “” became the mobile AR gaming sensation
1.Harry Potter: Goblet of Fire
2.Harry Potter: Hogwarts Mystery
3.Pokémon
4.Spiderman
Answer: 2. Harry Potter: Hogwarts Mystery

Q:5. A ______________________ is a display device, worn on head as a part of helmet that has a small display optic.
1.HD
2.MD
3.HMD
4.ARD
Answer: 3. HMD

Q:6. Wearable computing device in the form of computerized eyeglasses.
1.HMD
2.Helmets
3.Smart Glasses
4.VR Glasses
Answer: 3. Smart Glasses

Q:7. A tracking based on geo-location information.
1.Location based
2.Marker less
3.Marker based
4.GPS
Answer 4. GPS

Q:8. A _______ can be recorded using a normal light source.
1.Holograph
2.Photography
3.Holography
4.Photograph
Answer 4. Photograph

Q:9. A Hologram can be recorded using ____ source.
1.LASER
2.LED
3.Sunlight
4.Lamp
Answer: 1. LASER

Q:10. AR technology allows students to interact with the physical world by ________.
1.Moving around to change perspectives
2.Moving closer/further to change scale
3.Select virtual objects by pointing to them
4.All of the above
Answer 4. All of the above

Q:11. Which popular Netflix show also put AR on the mainstream map, with one particularly spooky episode featuring AR in gaming?
1.Sense8
2.Apply smart Answers
3.Quality of life
4.Black mirror
Answer: 4. Black mirror

Q:12. Which decade saw the debut of augmented reality technology?
1.2000
2.1980
3.1970
4.1960
Answer 4. 1960

Q:13. Which industry was the first to use augmented reality for commercial purposes?
1.Film
2.Medical
3.Auto
4.Textile
Answer: 3. Auto

Q:14. A type of VR environment in which subjects are visually isolated from the real world?
1.Immersive
2.Non-Immersive
3.Semi-Immersive
4.Augmented
Answer 1. Immersive

Q:15. What is the primary interactive method of communication used by humans?
1.reading
2.writing
3.speaking
4.all of the mentioned
Answer: 3. speaking

Q:16. Which part of the brain moves the right side of your body?
1.Left parietal lobe
2.Left frontal lobe
3.Right temporal lobe
4.Right frontal
Answer 2. Left frontal lobe

Q:17. What part of the brain stem regulates your heartbeat?
1.Pons
2.Medulla
3.Hypothalamus
4.Thalamus
Answer: 2.Medulla

Q:18. What is the function of cerebral cortex?
1.sense of responsibility
2.hearing
3.movements of skeletal muscles
4.all of the above
Answer: 4. all of the above

Q:19. In BCI, __________consist of data acquisition of brain signals
1.Data Acquisition
2.Feature Extraction
3.Training
4.pre-processing techniques
Answer: 4. pre-processing techniques

Q:20. A ______is a model similar to that of a neuron in our brain
1.Mobile Network
2.Neural network
3.Web Network
4.TV Network
Answer: 2. Neural network