MCQ’s Emerging Technology with All Answers-17

Posted by

MCQ’s Emerging Technology with All Answers (Part-17)

Q:1. In Mobile communication technology, end users handset connected to each other through_______ waves.
1.Radio
2.Microwave
3.Ultraviolet
4.X-rays
Answer: 1. Radio

Q:2. Tactile Internet is possible through ___?
1.5G
2.2G
3.4G
4.GSM
Answer: 1. 5G

Q:3. _____Number of Voice Channel used in 1G.
1.790
2.64
3.256
4.512
Answer: 1. 790

Q:4. Web Browsing is introduced in ___ Technology.
1.3G
2.2G
3.4G
4.2.5G
Answer: 2. 2G

Q:5. LTE stands for
1.Long Time Evolutionh
2.Long Time Evolution
3. Long Term Evolution
4.Latest Term Evolution
Answer 3. Long Term Evolution

Q:6. 5G Technology is deployed in the year
1.2020
2.2015
3.2017
4.2018
Answer: 3. 2017

Q:7. In the year 2025, which network reduces its use below 4%
1. 3G
2.2G
3.4G
4.5G
Answer 2. 2G

Q:8. Which mobile technology is applicable for IoT?
1.2.5G
2.3G
3.4G
4.5G
Answer: 4. 5G

Q:9. In the frequency spectrum which band is referred as Universal band for 5G:
1.4 -4.5GHz
2.4.8 -4.9GHz
3.4 -4.5GHz
4.3.3-3.8 GHz
Answer 1. 4 -4.5GHz

Q:10. By 2025, ___ operators have announced plan to launch 5G services across ___ countries.
1.86,11
2.86,56
3.17, 56
4.17,11
Answer: 3.17, 56

Q:11. Reliance Jio has launched Narrow band IoT with _____
1.Samsung
2.Ericsson
3.Nokia
4.Airtel
Answer: 1. Samsung

Q:12. Next Generation Shinkansen bullet train travelled at ___mph, the 5G signals delivered data speed over ____
1.1, 176Gbps
2.176,1Gbps
3.176,2Gbps
4.176,4K
Answer: 2.176,1Gbps

Q:13. 5G will be USED in INDIA to enable the _______INDIA.
1.DIGITAL
2.MAKE IN
3.MADE IN
4.ATMANIRBHAR
Answer: 1. DIGITAL

Q:14. Which type of the signal was used in 1G Mobile technology?
1.Analog Signal
2.Digital signal
3.Both
4.Mixed signal
Answer: 1. Analog Signal

Q:15. Low Latency and Highly reliable wireless services will debut in _____?
1.2020
2.2019
3.2021
4.2022
Answer: 2. 2019

Q:16. What do you mean by BCI?
1.Brain Computer Interface
2.Base Computer Interface
3.Brain Computer
4.Brain Computer
Answer: 1. Brain Computer Interface

Q:17. In BCI model first step is ____
1.Feature Extraction
2.Visualization
3.Feature processing
4.Data Acquisition
Answer: 4. Data Acquisition

Q:18. The brain activity patterns are signals obtained with _____
1.ECG
2.EEG
3.CT-SCAN
4.MRI
Answer: 1. ECG

Q:19. The largest part of the human brain is the______, which is divided into two hemispheres.
1.cerebellum
2.forebrain
3.cerebrum
4.spinal cord
Answer 3.cerebrum

Q:20. Whether you appreciate symphonies or rock music, your brain responds through the activity of_____ lobes?
1.parietal
2.frontal
3.Temporal
4. occipital
Answer: 3. Temporal