Microsoft Access Multiple Choice Question 02

Posted by

Microsoft Access Multiple Choice Question with answers PART-02

26. In Access press ALT+F11 to
(A) Display the Control menu
(B) Display the shortcut menu
(C) Close the active window
(D) Switch between the Visual Basic Editor and the previous active window

27. In Access press to Toggle the focus forward between controls in the wizard
(A) TAB
(B) ALT+N
(C) ALT+B
(D) ALT+F

28. In access press to Move to the next page of the wizard
(A) TAB
(B) ALT+N
(C) ALT+B
(D) ALT+F

29. In Access press UP ARROW to
(A) Move up one line
(B) Move up one page
(C) Exit the combo box or list box
(D) None of these

30. In Access press PAGE UP
(A) Move up one line
(B) Move up one page
(C) Exit the combo box or list box
(D) None of these

31. In Access press TAB
(A) Move up one line
(B) Move up one page
(C) Exit the combo box or list box
(D) None of these

32. In Access to find the next occurrence of the text specified in the Find and Replace dialog box when the dialog box is closed (Datasheet view and Form view only)
(A) CTRL+F
(B) CTRL+H
(C) SHIFT+F4
(D) None of these

33. In Access to open the Find tab in the Find and Replace dialog box (Datasheet view and Form view only)
(A) CTRL+F
(B) CTRL+H
(C) SHIFT+F4
(D) None of these

34. In Access to open the Replace tab in the Find and Replace dialog box (Datasheet view and Form view only)
(A) CTRL+F
(B) CTRL+H
(C) SHIFT+F4
(D) None of these

35. In Access to switch between Edit mode (with insertion point displaye(D)
(A) F2
(B) F4
(C) F5
(D) F6

36. In Access to switch to the property sheet (Design view in forms and reports in both Access databases and Access projects)
(A) F2
(B) F4
(C) F5
(D) F6

37. In Access to switch between the upper and lower portions of a window (Design view of queries, and the Advanced Filter/Sort window)
(A) F2
(B) F4
(C) F5
(D) F6

38. In Access to switch to Form view from form Design view
(A) F2
(B) F4
(C) F5
(D) F6

39. In Access press to Cycle through the field grid, field properties, Navigation Pane, access keys in the Keyboard Access System, Zoom controls, and the security bar (Design view of tables)
(A) F6
(B) F7
(C) F8
(D) None of these

40. In Access press to Open the Choose Builder dialog box (Design view window of forms and reports)
(A) F6
(B) F7
(C) F8
(D) None of these

41. In Access press to Open the Visual Basic Editor from a selected property in the property sheet for a form or report
(A) F6
(B) F7
(C) F8
(D) None of these

42. In Access press to Switch from the Visual Basic Editor back to form or report Design view
(A) F6
(B) F7
(C) F8
(D) None of these

43. Switch from the Visual Basic Editor back to form or report Design view in Access press
(A) ALT+F11
(B) SHIFT+F7
(C) A and B both are true
(D) None is true

44. In Access press to Move to the previous page of the wizard
(A) TAB
(B) ALT+N
(C) ALT+B
(D) ALT+F

45. In Access press to Complete the wizard
(A) TAB
(B) ALT+N
(C) ALT+B
(D) ALT+F

46. In Access press UP ARROW or CTRL+UP ARROW
(A) Move the selected control to the right (except controls that are part of a layout)
(B) Move the selected control to the left (except controls that are part of a layout)
(C) Move the selected control up
(D) None of these

47. In Access press DOWN ARROW or CTRL+ DOWN ARROW
(A) Move the selected control to the right (except controls that are part of a layout)
(B) Move the selected control to the left (except controls that are part of a layout)
(C) Move the selected control up
(D) None of these

48. In Access to Increase the height of the selected control
(A) SHIFT+RIGHT ARROW
(B) SHIFT+DOWN ARROW
(C) DOWN ARROW or CTRL+DOWN ARROW
(D) None of these

49. In Access press F11 to
(A) Toggle the Navigation Pane
(B) Cycle between open windows
(C) Restore the selected minimized window when all windows are minimized
(D) Turn on Resize mode for the active window when it is not maximized; press the arrow keys to resize the window

50. In Access press CTRL+F6 to
(A) Toggle the Navigation Pane
(B) Cycle between open windows
(C) Restore the selected minimized window when all windows are minimized
(D) Turn on Resize mode for the active window when it is not maximized; press the arrow keys to resize the window

51. In Access press ENTER to
(A) Toggle the Navigation Pane
(B) Cycle between open windows
(C) Restore the selected minimized window when all windows are minimized
(D) Turn on Resize mode for the active window when it is not maximized; press the arrow keys to resize the window

52. In Access press CTRL+F8 to
(A) Toggle the Navigation Pane
(B) Cycle between open windows
(C) Restore the selected minimized window when all windows are minimized
(D) Turn on Resize mode for the active window when it is not maximized; press the arrow keys to resize the window

53. In Access press ALT+SPACEBAR to
(A) Display the Control menu
(B) Display the shortcut menu
(C) Close the active window
(D) None of these

54. In Access press SHIFT+F10 to
(A) Display the Control menu
(B) Display the shortcut menu
(C) Close the active window
(D) None of these

55. In Access press CTRL+W or CTRL+F4 to
(A) Display the Control menu
(B) Display the shortcut menu
(C) Close the active window
(D) None of these


Answer Sheet:

26. (D) 27. (A) 28. (B) 29. (A) 30. (B)
31. (C) 32. (C) 33. (A) 34. (A) 35. (A)
36. (B) 37. (D) 38. (C) 39. (A) 40. (B)
41. (B) 42. (D) 43. (C) 44. (C) 45. (D)
46. (C) 47. (D) 48. (B) 49. (A) 50. (B)
51. (C) 52. (A) 53. (A) 54. (B) 55. (C)