Microsoft Access Multiple Choice Question 03

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Microsoft Access Multiple Choice Question with answers PART-03

56. In Access to reduce the height of the selected control
(A) SHIFT+RIGHT ARROW
(B) SHIFT+DOWN ARROW
(C) DOWN ARROW or CTRL+DOWN ARROW
(D) None of these

57. In Access to increase the width of the selected control
(A) SHIFT+RIGHT ARROW
(B) SHIFT+DOWN ARROW
(C) DOWN ARROW or CTRL+DOWN ARROW
(D) None of these

58. In Access to move the selected control down
(A) SHIFT+RIGHT ARROW
(B) SHIFT+DOWN ARROW
(C) DOWN ARROW or CTRL+DOWN ARROW
(D) None of these

59. A- Press DOWN ARROW or CTRL+DOWN ARROW , B- Press SHIFT+LEFT ARROW: 1-Move the selected control down, 2- Reduce the width of the selected control.
(A) A-1, B-2
(B) A-2, B-2
(C) A-1, B-1
(D) A-2, B-1

60. According to Access Help, what’s a good way to design a database?
(A) Start from data access pages and work backward
(B) Sketch the design of your database using a pencil and paper
(C) Use the Table Analyzer to reverseengineer your flat source data.
(D) None of above

61. Which editor was provided for use with Access Basic?
(A) The Visual Basic 1.0 editor
(B) Notepad
(C) The QuickBasic editor
(D) All of above

62. You add a table to the query design window
(A) Select Edit>Add Table from the menu
(B) Select Tools>Add table from the menu
(C) Click the Show Table button on the toolbar
(D) Select the table from the Table list on the toolbar

63. Which of the following type s of queries are action queries?
(A) Update queries.
(B) Crosstab Queries
(C) Parameter queries
(D) Append Queries

64. A query prompts a user for a data and then displays only records that contain the specified date. The type of of query is this
(A) A parameter query
(B) A crosstab query
(C) An update query
(D) An action query

65. Which of the following is NOT a report section?
(A) Report Header section
(B) Summary section
(C) Page header section
(D) Details section

66. You can display a database object in design view by
(A) Opening the database object and clicking the view button on the toolbar
(B) Selecting the database object and clicking the design button on the database window
(C) Selecting the database object and press Ctrl + V
(D) Opening the database object and selecting Tools>Design view

67. How can you display the relationship in a database?
(A) Select View > Relationship form the menu
(B) Click the Relationship button on the toolbar
(C) Select Edit >Relationship from the menu
(D) All the above are true

68. If you are creating a cross tab query, what must table you are querying contain?
(A) Lots of confusing information
(B) More than 100 records
(C) At least one field
(D) None of the above

69. A query summarizes information in a grid, organized by regions and months. Which type of query is this?
(A) A cross tab query
(B) An update query
(C) A parameter query
(D) An action query

70. What type of text box does the toolbox and to a form?
(A) Unbound
(B) Bound
(C) Rebound
(D) Calculated

71. The filter by selection feature allows you to filter
(A) Those records that match an entity in a field
(B) Records based on a criterion you specify
(C) Records that meet any of several criteria you specify
(D) All of above

72. What is the memo data type field used for?
(A) To add table
(B) To store objects created in other programs
(C) For long text entries
(D) For shout text entries of no more than 255 characters

73. What is the purpose of the description column in Table Design View?
(A) To define the data type applied to each field within the table
(B) To describe the data that should be entered in each field
(C) To enter lookup data that the field should refer to.
(D) None of the above

74. What is the propose to a sub datasheet?
(A) To provide a hierarchial view of related tables or queries in a single window
(B) To display grouped data in a report
(C) To display summarized data.
(D) All of the above

75. Which of the following is not a selection technique ?
(A) To select a word, double click the word
(B) To select an entire table click the empty bosx to the left of the field names
(C) To select a row, click the record selector box to the left of the row
(D) To select a column, double click anywhere in the column

76. How can you display Pivot Table report summary data in a currency format?
(A) Use custom calculation
(B) Type in the currency symbol
(C) Modify the field settings
(D) None of the above

77. What method can you use to add a new table to your database?
(A) Use Design View to create a table
(B) Enter data directly by using a datasheet
(C) Both of above
(D) All of the above

78. Which action do you use in a a macro to automatically send a report snapshot in an email message?
(A) Use mail
(B) Send object
(C) Run macro
(D) All of the above

79. How can you display sales grouped by country, region, and salesperson, all at the same time?
(A) Use the Sort Descending command.
(B) Use the Pivot table view command
(C) Use the find command on specified groups
(D) All of above

80. The checking operation performed on input data is called the
(A) Validation of data
(B) Verification of data
(C) Cross check
(D) Control of data


Answer Sheet:

56. (D) 57. (A) 58. (C) 59. (A) 60. (B)
61. (B) 62. (C) 63. (D) 64. (A) 65. (B)
66. (B) 67. (B) 68. (C) 69. (A) 70. (A)
71. (A) 72. (C) 73. (B) 74. (A) 75. (D)
76. (C) 77. (C) 78. (B) 79. (B) 80. (A)