Microsoft Access Multiple Choice Question 04

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Microsoft Access Multiple Choice Question with answers PART-04

81. A form defines
(A) Where data is placed on the screen
(B) The width of each field
(C) Both (A) and (B)
(D) All of the above

82. The following method you can use to add a new table to your database
(A) Use Design View to create a table
(B) Enter data directly by using a datasheet
(C) Both of above
(D) All of the above

83. The following you can use in a macro to automatically send a report snapshot in an email message
(A) Use mail
(B) Send object
(C) Run macro
(D) All of the above

84. To display sales grouped by country, region, and salesperson, all at the same time
(A) Use the Sort Descending command.
(B) Use the Pivot table view command
(C) Use the find command on specified groups
(D) All of above

85. The checking operation performed on input data is called the
(A) Validation of data
(B) Verification of data
(C) Cross check
(D) Control of data

86. A form defines
(A) Where data is placed on the screen
(B) The width of each field
(C) Both (A) and (B)
(D) All of the above

87. To insert a graphic of your company’s logo on a report
(A) Click the image button on the toolbox and drag on the report to draw a place holder for the graphics
(B) You can’t. Microsoft Access won’t let you insert graphics files.
(C) Select Insert > Picture from the menu
(D) Select Tools > Insert Picture from the menu

88. The Fill/Back Color button on the formatting toolbar applies color to:
(A) The border fo the selected control
(B) The text in the selected control
(C) All aspects of the control
(D) The background of the selected control

89. The type of query extract the data and put them into separate table
(A) A parameter query
(B) A make-table query
(C) An update query
(D) A crosstab query

90. The following criterion is NOT written using the proper syntax?
(A) “Haris”
(B) <500
(C) NO VALUE
(D) Between #1/1/2000# and #12/31/2000#

91. (IF [Age]>65, “Senior”,”Adult”) This expression is an example of:
(A) A conditional expression
(B) Algebraic expression
(C) Something that belongs in a Microsoft Excel book
(D) A financial expression

92. The following property determines what is displayed in a control.
(A) The control source property
(B) The display property
(C) The comes from property
(D) The data property

93. You view the properties of a form
(A) Select View>Form properties form the menu
(B) Right click anywhere on the form and select properties from the shortcut menu
(C) Double click the form selector box in the upper left corner of the form
(D) All of the above

94. You can keep the sum([Sales]) to calculate the totals for each month in
(A) the report footer section
(B) the page footer section
(C) the month group footer section
(D) the summary section

95. The procedure for selecting multiple controls on a report?
(A) Hold down the Shift key as you click each object that you want to select
(B) If the controls are aligned along a horizontal or vertical line, click the horizontal or vertical ruler above or to the left of the controls
(C) Hold down the Ctrl key as you click each object that you want to select
(D) All of these above are true

96. The following database object can you import from one Microsoft Access database to another?
(A) Queries
(B) Tables
(C) Forms
(D) All of the above

97. What field type is used to store picture in a table?
(A) Memo
(B) OLE
(C) Hyperlink
(D) None


Answer Sheet:

81. (C) 82. (C) 83. (B) 84. (B) 85. (A)
86. (C) 87. (A) 88. (B) 89. (B) 90. (C)
91. (A) 92. (A) 93. (B) 94. (C) 95. (A)
96. (D) 97. (B)