Microsoft Access Multiple choice

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Microsoft Access Multiple Choice Question with answers PART-01

1. In Access to open new database press
(A) CTRL+N
(B) CTRL+O
(C) ALT+F4
(D) None of these

2. In Access to open an existing database press
(A) CTRL+N
(B) CTRL+O
(C) ALT+F4
(D) None of these

3. In Access, to Exit Office Access 2007Access
(A) CTRL+N
(B) CTRL+O
(C) ALT+F4
(D) None of these

4. In Access press CTRL+N to
(A) Open a new database
(B) Open an existing database
(C) Exit Office Access 2007Access
(D) None of these

5. In Access press CTRL+O to
(A) Open a new database
(B) Open an existing database
(C) Exit Office Access 2007Access
(D) None of these

6. In Access press ALT+F4 to
(A) Open a new database
(B) Open an existing database
(C) Exit Office Access 2007Access
(D) None of these

7. Press the following keys in Access to Print the current or selected object
(A) CTRL+P
(B) P or CTRL+P
(C) S
(D) C or ESC

8. Press the following keys in Access to Open the Print dialog box from Print Preview
(A) CTRL+P
(B) P or CTRL+P
(C) S
(D) C or ESC

9. Press the following keys in Access to Open the Page Setup dialog box from Print Preview
(A) CTRL+P
(B) P or CTRL+P
(C) S
(D) C or ESC

10. Press the following keys in Access to Cancel Print Preview or Layout Preview
(A) CTRL+P
(B) P or CTRL+P
(C) S
(D) C or ESC

11. Press the following keys in Access to Save a database object
(A) CTRL+P
(B) P or CTRL+P
(C) CTRL+S or SHIFT+F12
(D) F12

12. Press the following keys in Access to Open the Save As dialog box
(A) CTRL+P
(B) P or CTRL+P
(C) CTRL+S or SHIFT+F12
(D) F12

13. In Access to Open a combo box
(A) F4 or ALT+DOWN ARROW
(B) DOWN ARROW
(C) PAGE DOWN
(D) F9

14. In Access to Refresh the contents of a Lookup field (Lookup field: A field, used on a form or report in an Access database, that either displays a list of values retrieved from a table or query, or stores a static set of values.) list box or combo box
(A) F4 or ALT+DOWN ARROW
(B) DOWN ARROW
(C) PAGE DOWN
(D) F9

15. In Access to Move down one page
(A) F4 or ALT+DOWN ARROW
(B) DOWN ARROW
(C) PAGE DOWN
(D) F9

16. When using Access Database, use this feature to have Access select only certain records in the database to prepare form letters.
(A) Report
(B) Table
(C) Query
(D) Tools

17. In Access to Move down one line
(A) F4 or ALT+DOWN ARROW
(B) DOWN ARROW
(C) PAGE DOWN
(D) F9

18. In Access press…………………….to Move the selected control to the left (except controls that are part of a layout)
(A) CTRL+C
(B) CTRL+X
(C) CTRL+V
(D) None of these

19. In Access press …………………….to Move the selected control to the right (except controls that are part of a layout)
(A) CTRL+C
(B) CTRL+X
(C) CTRL+V
(D) None of these

20. In Access press …………………….to Paste the contents of the Clipboard in the upperleft corner of the selected section
(A) CTRL+C
(B) CTRL+X
(C) CTRL+V
(D) None of these

21. In Access press …………………….to Cut the selected control and copy it to the Clipboard
(A) CTRL+C
(B) CTRL+X
(C) CTRL+V
(D) None of these

22. In Access press …………………….to Copy the selected control to the Clipboard
(A) CTRL+C
(B) CTRL+X
(C) CTRL+V
(D) None of these

23. In Access press RIGHT ARROW or CTRL+RIGHT ARROW
(A) Move the selected control to the right (except controls that are part of a layout)
(B) Move the selected control to the left (except controls that are part of a layout)
(C) Move the selected control up
(D) None of these

24. In Access press LEFT ARROW or CTRL+LEFT ARROW
(A) Move the selected control to the right (except controls that are part of a layout)
(B) Move the selected control to the left (except controls that are part of a layout)
(C) Move the selected control up
(D) None of these

25. In Access press ALT+F11 to
(A) Display the Control menu
(B) Display the shortcut menu
(C) Close the active window
(D) None of these


Answer Sheet:

1. (A) 2. (B) 3. (C) 4. (A) 5. (B)
6. (C) 7. (A) 8. (B) 9. (C) 10. (D)
11. (C) 12. (D) 13. (A) 14. (D) 15. (C)
16. (C) 17. (B) 18. (D) 19. (D) 20. ()
21. (B) 22. (A) 23. (A) 24. (B) 25. (D)