Microsoft Office MCQ with Answers

Posted by

Microsoft Office

1. Microsoft Office is
(A) Desktop applications
(B) Operating system
(C) Command window
(D) None of these

2. Microsoft Office is an office suite, for the
(A) Microsoft Windows operating systems
(B) Mac OS X operating systems
(C) Both A and B are true
(D) None is true

3. Microsoft Word, Microsoft Excel, and Microsoft PowerPoint are the part of
(A) Microsoft Office Suite
(B) Microsoft Windows
(C) Mac OS X
(D) None of these

4. The very first version of Microsoft Office was released for
(A) Windows operating system
(B) Apple Macintosh OS
(C) Unix
(D) None of these

5. The first version of MS Office to be released for the Microsoft Windows operating system is
(A) Microsoft Office 3.0
(B) Microsoft Office 2003
(C) Microsoft Office 2007
(D) Microsoft Office XP

6. The word processor in MS office suite is
(A) Microsoft Word
(B) Microsoft Excel
(C) Microsoft PowerPoint
(D) None of these

7. Microsoft Word is a word processor that saves in its proprietary————format.
(A) .doc
(B) .pdf
(C) .txt
(D) None of these

8. Microsoft Office Suite spreadsheet program is
(A) Microsoft Excel
(B) Microsoft Word
(C) Microsoft Powerpoint
(D) None of these

9. A competitor to the dominant Lotus 1-2-3 is
(A) Microsoft Excel
(B) Microsoft Word
(C) Microsoft PowerPoint
(D) None of these

10. A personal information manager and e-mail communication software in MS Office is
(A) Microsoft Outlook
(B) Microsoft Word
(C) Microsoft PowerPoint
(D) None of these

11. A popular presentation program for Windows and Mac in Microsoft Office is
(A) Microsoft Word
(B) Microsoft PowerPoint
(C) Microsoft Access
(D) None of these

12. To create slideshows, composed of text, graphics, movies and other objects, which can be displayed on-screen and navigated through by the presenter or printed out on transparencies or slides one uses
(A) Microsoft Word
(B) Microsoft PowerPoint
(C) Microsoft Access
(D) None of these

13. For Database management one uses
(A) Microsoft Access
(B) Microsoft PowerPoint
(C) Microsoft Access
(D) None of these

14. It is software for creating newsletters, business cards, flyers, greeting cards or postcards.
(A) Microsoft Publisher
(B) Microsoft PowerPoint
(C) Microsoft Access
(D) None of these

15. It is a Note-taking software for use with tablet PCs or regular PCs.
(A) Microsoft OneNote
(B) Microsoft PowerPoint
(C) Microsoft Access
(D) None of these

16. Microsoft Office SharePoint Designer is
used for
(A) A WYSIWYG HTML editor and web design program for customizing SharePoint applications, it replaces Microsoft Office FrontPage
(B) Project management software to keep track of events and to create network charts and Gantt charts
(C) Diagram and flowcharting software
(D) None of these

17. Microsoft Project is
(A) A WYSIWYG HTML editor and web design program for customizing Share Point applications, it replaces Microsoft Office FrontPage
(B) Project management software to keep track of events and to create network charts and Gantt charts
(C) Diagram and flowcharting software
(D) None of these

18. Microsoft Visio is a
(A) A WYSIWYG HTML editor and web design program for customizing SharePoint applications, it replaces Microsoft Office FrontPage
(B) Project management software to keep track of events and to create network charts and Gantt charts
(C) Diagram and flowcharting software
(D) None of these

19. Microsoft Office Accounting is
(A) A tool for managing business finances
(B) Project management software to keep track of events and to create network charts and Gantt charts
(C) Diagram and flowcharting software
(D) None of these

20. Microsoft Office Communicator is
(A) Integrated communications client for conferences and meetings in real time
(B) Project management software to keep track of events and to create network charts and Gantt charts
(C) Diagram and flowcharting software
(D) None of these

21. Microsoft Office Document Imaging is
(A) An application that supports editing scanned documents
(B) A scanning and OCR application
(C) Diagram and flowcharting software
(D) None of these

22. Microsoft Office Document Scanning is
(A) An application that supports editing scanned documents
(B) A scanning and OCR application
(C) Diagram and flowcharting software
(D) None of these

23. Microsoft Office Groove is
(A) A proprietary peer-to-peer software package aimed at businesses
(B) An application that supports editing scanned documents
(C) A scanning and OCR application
(D) Diagram and flowcharting software

24. Microsoft Office InterConnect is
(A) Business-relationship database
(B) An application that supports editing scanned documents
(C) A scanning and OCR application
(D) None of these

25. Microsoft Office Picture Manager is
(A) Basic photo management software
(B) An application that supports editing scanned documents
(C) A scanning and OCR application
(D) None of these


Answer Sheet
1. (A) 2. (C) 3. (A) 4. (B) 5. (A)
6. (A) 7. (A) 8. (A) 9. (A) 10. (A)
11. (B) 12. (B) 13. (A) 14. (A) 15. (A)
16. (A) 17. (B) 18. (C) 19. (A) 20. (A)
21. (A) 22. (B) 23. (B) 24. (A) 25. (A)