Microsoft Powerpoint MCQ’s with answer-02

Posted by

Microsoft Powerpoint MCQ’s with answer PART02

31. In Microsoft PowerPoint view that displays the slides on a presentation as miniature representations of the slides is called
(A) Slide show
(B) Slide sorter view
(C) Notes page view
(D) Outline view

32. In Microsoft PowerPoint view that displays only text (title and bullets) is
(A) Slide show
(B) Slide sorter view
(C) Notes page view
(D) Outline view

33. In Microsoft PowerPoint the entry effect as one slide replaces another in a show is called
(A) Animation
(B) Slide transition
(C) Custom animation
(D) Preset animation

34. In Microsoft PowerPoint the following presentation elements can you modify using the slide master
(A) Slide comments
(B) Slide transitions
(C) Speaker note font and color
(D) All of above

35. In Microsoft PowerPoint the following provides a printed copy of your presentation
(A) Outline
(B) Speaker notes
(C) Audience handouts
(D) All of the above

36. In Microsoft PowerPoint slide show options available to the presenter include all of the following except
(A) Transitions command
(B) Speaker notes command
(C) Meeting reminder command
(D) Navigation commands

37. In Microsoft PowerPoint presentation designs regulate the formatting and layout for the slide and are commonly called
(A) Design plates
(B) Templates
(C) Placeholders
(D) Blueprints

38. In Microsoft PowerPoint the following bypasses the print dialog box when printing individual slides or an entire presentation
(A) File, print, preview
(B) The print button
(C) File, print
(D) Ctrl + P

39. In Microsoft PowerPoint you can show the shortcut menu during the slide show by
(A) Clicking the shortcut button on the formatting toolbar
(B) Right clicking the current slide
(C) Clicking an icon on the current slide
(D) (A) and (B) both

40. In Microsoft PowerPoint auto clipart is a feature that
(A) Automatically places clipart in your presentation
(B) Scans your presentation for incorrect spelling in your words on each slide
(C) Scans your presentation for incorrect spelling in Word Arts objects
(D) All of above

41. Which file format can be added to a PowerPoint show?
(A) .jpg
(B) .giv
(C) .wav
(D) All of the above

42. In Microsoft PowerPoint two kind of sound effects files that can be added to the presentation are
(A) .wav files and .mid files
(B) .wav files and .gif files
(C) .wav files and .jpg files
(D) .jpg files and .gif files

43. In Microsoft PowerPoint the following includes special effects that can be applied to drawing objects
(A) Gradient fills
(B) Line color and style
(C) Rotating
(D) All of above

44. In Microsoft PowerPoint the term used when a clip art image changes the direction it faces
(A) Group
(B) Flip
(C) Rotate
(D) (A) and (B) both true

45. In Microsoft PowerPoint the term used when you press and hold the left mouse key and move the mouse around the slide
(A) Highlighting
(B) Dragging
(C) Selecting
(D) (B) and (C) both true

46. In Microsoft PowerPoint size of a table object
(A) Is dependent on the amount of text within the table
(B) Is determined by the presentation design but can be changed
(C) Is determined by the presentation design and cannot be changed
(D) (A) and (C) both are true

47. In Microsoft PowerPoint size of an organization chart object
(A) Is determined by the presentation design and cannot be changed
(B) Is determined by the presentation design but can be changed in PowerPoint
(C) Is dependent on the amount of text within the organization chart
(D) Both (A) and (C) are true

48. In Microsoft PowerPoint special effects used to introduce slides in a presentation are called
(A) Effects
(B) Custom animations
(C) Transitions
(D) Present animations

49. In Microsoft PowerPoint you can edit an embedded organization chart object by
(A) Clicking edit object
(B) Double clicking the organization chart object
(C) Right clicking the chart object, then clicking edit MS-Organizaiton Chart object
(D) (B) and (C) are true

50. In Microsoft PowerPoint the term used when you press and hold the left mouse key and more the mouse around the slide
(A) Highlighting
(B) Dragging
(C) Selecting
(D) Moving

51. In Microsoft PowerPoint the following is not one of PowerPoint’s views
(A) Slide show view
(B) Slide view
(C) Presentation view
(D) Outline view

52. In Microsoft PowerPoint the following format options should be used to display dollars on an axis
(A) Normal
(B) Percentage
(C) Currency
(D) Comma

53. In Microsoft PowerPoint to maintain the perspective (height and width ratio) of an object when resizing, you need to
(A) Press and hold the shift key while dragging a corner sizing handle
(B) Press and hold the alt + ctrl keys while dragging a middle handle
(C) Drag a corner sizing handle
(D) (A) and (C) both true

54. In Microsoft PowerPoint the following is/are true about rulers and guides
(A) Rulers and guides can be turned on or off
(B) Rulers and guides print on the slide
(C) Rulers and guides help place objects on the slide
(D) (A) and (C) both true

55. In Microsoft PowerPoint to edit the text within the boxes of an organization chart, you
(A) Select the box and text, then make the changes
(B) Select the box, then make the changes
(C) Highlight the text, then make the changes
(D) Highlight the text then make the change

56. In Microsoft PowerPoint the following best describes serifs
(A) Serifs on characters help to differentiate between similar looking letters
(B) Serifs fonts are best for viewing test at a distance
(C) Serifs are fine cross strokes that appear at the bottom and top of a letter
(D) Serif font are very simple in appearance

57. In Microsoft PowerPoint the following options changes the fill color of an object back to the default color
(A) Template
(B) Automatic
(C) Patterns
(D) Fill colors

58. In Microsoft PowerPoint the following you use to add shading to a drawing object on or an auto shape object
(A) Text box tool
(B) Line tool
(C) Fill color
(D) (B) and (C) both true

59. In Microsoft PowerPoint the following tools enable you to add text to a slide without using the standard placeholders
(A) Text box tool
(B) Line tool;
(C) Fill color
(D) Auto shapes tool

60. In Microsoft PowerPoint cell is defined as
(A) The intersection of a column and a row
(B) An input box
(C) A rectangular marker
(D) All of the above


Answer Sheet:

31. (B) 32. (D) 33. (B) 34. (B) 35. (C)
36. (A) 37. (B) 38. (D) 39. (B) 40. (D)
41. (D) 42. (A) 43. (D) 44. (D) 45. (D)
46. (B) 47. (D) 48. (C) 49. (D) 50. (B)
51. (C) 52. (C) 53. (A) 54. (D) 55. (A)
56. (C) 57. (B) 58. (D) 59. (A) 60. (A)