Microsoft Powerpoint MCQ’s with answer-03

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Microsoft Powerpoint MCQ’s with answer PART-03

61. In Microsoft PowerPoint the following must be used with the mouse when you want to resize an image from the center and keep it proportioned
(A) The space bar
(B) The alt key
(C) The ctrl key
(D) The shift key

62. In Microsoft PowerPoint the following should be used with the mouse when you want to draw a perfect shape
(A) The spacebar
(B) The alt key
(C) The ctrl key
(D) The shift key

63. In Microsoft PowerPoint on which part of the chart are the values entered in a data sheet displayed
(A) The title area
(B) The legend
(C) The y-axis
(D) The x-axis

64. In Microsoft PowerPoint one way to make a PowerPoint slide display animations is to
(A) Select the slide in normal view; and click Format, Animation
(B) Click the PowerPoint window and move it around vigorously with the mouse for a manual animation effect
(C) Select the slide in slide sorter view, right click and choose preset animations from the shortcut menu
(D) PowerPoint does not have an animation feature

65. In Microsoft PowerPoint the following is not a way to cut ext
(A) Select the text and press the delete button
(B) Select the text and select Edit, Cut from the menu
(C) Select the text and click the Cut button on the toolbar
(D) Select the text and press Ctrl + X

66. In Microsoft PowerPoint which of the following can you use to add times to the slides in a presentation
(A) Slice Show menu
(B) Rehearse timing button
(C) Slide transition button
(D) All of the above

67. In Microsoft PowerPoint in order to edit a chart, you can
(A) Triple click the chart object
(B) Click and drag the chart object
(C) Double click the chart object
(D) Click the chart objects

68. In Microsoft PowerPoint an image is selected, it displays which of the following?
(A) Two corner handles
(B) Six middle handles
(C) Eight sizing handles
(D) Six boxes

69. In Microsoft PowerPoint material consisting of text and numbers is best presented as
(A) A table slide
(B) A bullet slide
(C) A title slide
(D) All of the above

70. In Microsoft PowerPoint is a motion path
(A) A type of animation entrance effect
(B) A method of advancing slides
(C) A method of moving items on a slide
(D) All of the above

71. In Microsoft PowerPoint what is a slide-title master pair?
(A) The title area and text area of a specific slide
(B) A slide master and title master merged into a single slide
(C) A slide master and title master for a specific design template
(D) All of above

72. In Microsoft PowerPoint the following should you use if you want all the slide in the presentation to have the same “look”
(A) The slide layout option
(B) Add a slide option
(C) Outline view
(D) A presentation design template

73. In Microsoft PowerPoint in the context of animations, what is a trigger?
(A) An action button that advances to the next slide
(B) An item on the slide that performs an action when clicked
(C) The name of a motion path
(D) All of above

74. In Microsoft PowerPoint if you have a PowerPoint show you created and want to send using email to another teacher you can add the show to your email message as
(A) Inclusion
(B) Attachment
(C) Reply
(D) Forward

75. In Microsoft PowerPoint in order to edit a chart, you can
(A) Triple click the chart object
(B) Click and drag the chart object
(C) Double click the chart object
(D) Click the chart object

76. In Microsoft PowerPoint to exit the PowerPoint
(A) Click the application minimize button
(B) Click the document close button
(C) Double click the applications control menu icon
(D) Double click the document control menu icon

77. In Microsoft PowerPoint to preview a motion path effect using the custom animation task pane, you should
(A) Click the play button
(B) Click the show effect button
(C) Double click the motion path
(D) All of above

78. In Microsoft PowerPoint you can create a new presentation by completing all of the following except
(A) Clicking the new button on the standard toolbar
(B) Clicking file, new
(C) Clicking file open
(D) Pressing Ctrl + N

79. Which of the following will not advance the slides in a slide show view?
(A) The esc key
(B) The space bar
(C) The enter key
(D) The mouse button

80. To import text from a word document that uses headings into a PowerPoint presentation:
(A) This can not be done in PowerPoint
(B) Click Insert, Slides from Outline
(C) Click Import, Word Document Headings
(D) Click File, New, Presentation from Word Headings

81. Format painter
(A) To paint pretty pictures on your slides
(B) To copy formatting from one object or piece of text and then apply it elsewhere
(C) To change the background color of your slides
(D) To paint pretty pictures on background of slides

82. Slide show options available to the presenter include all of the following except
(A) Transitions command
(B) Speaker notes command
(C) Meeting minder command
(D) Navigation commands

83. Which of the following is an example for automatic text formatting
(A) Underlining hyperlink
(B) Adjusting extra space
(C) Replacing two -’s with an em hyphens
(D) All of above

84. Which of the following is not a way to create a new presentation?
(A) Using the Scan-In Slides feature
(B) From scratch (create a blank presentation
(C) Using a template
(D) Using the auto content wizard

85. The quickest way to create a PowerPoint presentation is to use the
(A) Word for windows templates
(B) Auto creation wizard
(C) Auto content wizard
(D) Presentation wizard


Answer Sheet:

61. (C) 62. (D) 63. (C) 64. (C) 65. (A)
66. (B) 67. (C) 68. (C) 69. (A) 70. (C)
71. (C) 72. (D) 73. (B) 74. (B) 75. (C)
76. (C) 77. (A) 78. (C) 79. (A) 80. (B)
81. (B) 82. (A) 83. (D) 84. (A) 85. (C)