Microsoft Powerpoint MCQ’s with answer-04

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Microsoft Powerpoint MCQ’s with answer PART-04

86. Which of the following toolbars provide different options in various master views?
(A) Common tasks toolbar
(B) Drawing toolbar
(C) Formatting toolbar
(D) Standard toolbar

87. How can you create a uniform appearance by adding a background image to all slides?
(A) Create a template
(B) Edit the slide master
(C) Use the autocorrect wizard
(D) All of the above

88. How do you create speaker note pages that show the slides, related notes, and your company logo on each page?
(A) Edit the notes master and add your company logo
(B) Edit the slide master and insert your company logo and notes pane
(C) Edit the handout master to include your company logo and one slide per page with additional note space
(D) All of the above

89. Which option on the custom animation task pane allows you to apply a preset or custom motion path?
(A) Add effect
(B) Emphasis
(C) Animate now
(D) All of the above

90. What is the term used when a clip art image changes the direction of faces?
(A) Group
(B) Flip
(C) Rotate
(D) All of the above

91. The slide that is used to introduce a topic and set the tone for the presentation is called the
(A) Table slide
(B) Graph slide
(C) Bullet slide
(D) Title slide

92. Which of the following features should you use when typing in the notes text box?
(A) Slide show
(B) Insert
(C) Slide maser
(D) Zoom

93. Which option allows you to select line, curve, freeform or scribble tools?
(A) Create effect
(B) Insert motion path
(C) Draw custom path
(D) All of the above

94. In Microsoft PowerPoint you can embed a MS-Organization Chart in a slide by
(A) Clicking the object command on the edit menu
(B) Clicking the object command on the edit menu
(C) Clicking the insert new slide button the standard toolbar, then double click the organization chart button on the formatting toolbar
(D) Clicking the MS-Organization Chart button on the standard toolbar

95. In Microsoft PowerPoint to select one hyperlink after another during a slide presentation, what do you press?
(A) Tab
(B) Ctrl + K
(C) Ctrl + h
(D) All of above

96. In Microsoft PowerPoint which application view works best for adding slide transitions?
(A) Slide show view
(B) Slide sorter view
(C) Slide view
(D) Notes view

97. Which of the following views is the best view to use when setting transition effects for all slides in a presentation ?
(A) Slide sorter view
(B) Notes page view
(C) Slide view
(D) Outline view

98. Which option can be used to set custom timings for slides in a presentation?
(A) Slider Timings
(B) Slider Timer
(C) Rehearsal
(D) Slide Show Setup

99. Which of the following should be used when you want to add a slide to an existing presentation?
(A) File, add a new slide
(B) Insert, New slide
(C) File Open
(D) File, New

100. Which of the following tool enables you to add text to a slide without using the standard placeholders?
(A) Text tool box
(B) Line tool
(C) Drawing tool
(D) Auto shapes tool

101. Want your logo in the same position on every slide, automatically. Insert it on the
(A) Handout master
(B) Notes master
(C) Slide master
(D) All of the above

102. Which of the following views is the best view to use when setting transition effects for all slides in a presentation?
(A) Slide sorter view
(B) Notes pages view
(C) Slide view
(D) Outline view

103. Objects on the slide that hold text are called
(A) Placeholders
(B) Object holders
(C) Auto layouts
(D) Text holders

104. Which of the following provides a means of printing out feature notes with a miniature slide on a printed page?
(A) Slide with animation
(B) Outline view
(C) Notes page
(D) Audience handout

105. Which command brings you to the first slide in your presentation?
(A) Next slide button
(B) Page up
(C) Ctrl + Home
(D) Ctrl + End

106. In normal view, how can you quickly change to handout master view?
(A) Click the outline tab and select handout master view
(B) Press the shift key and click the handout master view button
(C) On the view menu, click slide sorter, and click handouts.
(D) All of above

107. How can you quickly reinstate a deleted footer placeholder in master view?
(A) Create a new slide master
(B) Re-apply the footer placeholder
(C) Re-apply the slide layout
(D) All of the above

108. Which of the following can you use to add times to the slides in a presentation?
(A) Slide show menu
(B) Rehearse timings button
(C) Slide transition button
(D) All of the above

109. Objects on the slide that hold text are called
(A) Placeholders
(B) Object holders
(C) Auto layout
(D) Text holders

110. You have got a bunch of digital holiday photo you want to put into a slide show. What the quickest method?
(A) Apply a multiple-picture layout to several slides, and use the clipart icon on the slides to import your picture
(B) On the insert menu, point to the picture, click from file, and select your picture in a group for each slide
(C) On the insert menu, point the picture and click new photo album
(D) All of the above


Answer Sheet:

86. (A) 87. (B) 88. (A) 89. (B) 90. (C)
91. (D) 92. (D) 93. (C) 94. (B) 95. (B)
96. (B) 97. (A) 98. (C) 99. (B) 100. (C)
101. (C) 102. (A) 103. (A) 104. (D) 105. (C)
106. (B) 107. (B) 108. (B) 109. (A) 110. (A)