Microsoft Powerpoint MCQ’s with answer-05

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Microsoft Powerpoint MCQ’s with answer PART-05

111. In Microsoft PowerPoint Line spacing refers to
(A) The space between the lines of text
(B) The height of the line
(C) The length of the line
(D) (A) and (C) both

112. In Microsoft PowerPoint which of the following uses the spelling and grammar feature to indicate an incorrect spelling?
(A) The incorrect word appears in all capitalletters
(B) The incorrect word has a wavy red line under it
(C) The incorrect word appears italicized
(D) The incorrect word appears bold

113. In Microsoft PowerPoint in Microsoft PowerPoint which of the following bypasses the print dialog box when printing individual slides or an entire presentation?
(A) File, Print Preview
(B) The print button
(C) File, print
(D) Ctrl + P

114. In Microsoft PowerPoint how do you add degrees of transparency to shapes such as arrows, so that the slide background shows though?
(A) Use #D style 4 button on the drawing toolbar
(B) Use the Set Transparent Color button on the Picture toolbar
(C) Use the Transparency slider in the Format AutoShapes dialog box
(D) All of above

115. In Microsoft PowerPoint material consisting of text and numbers is best presented as
(A) A table slide
(B) A bullet slide
(C) A title slide
(D) All of above

116. In Microsoft PowerPoint auto clip art is a feature that
(A) Automatically places clip art in your presentation
(B) Scans your presentation for incorrect spelling of words on each slide
(C) Scans your presentation for incorrect spelling in word art objects
(D) All of the above

117. In Microsoft PowerPoint to select all the boxes of an organization chart
(A) Click edit, select all
(B) Right click the chart background click select all
(C) Press and hold the shift key and click each box
(D) All of the above

118. In Microsoft PowerPoint to adjust the width of table columns, you
(A) Click table menu. Column width, then make adjustments
(B) Drag the vertical gridline between two columns
(C) Drag the column markers on the table ruler bar
(D) Both (B) and (C)

119. In Microsoft PowerPoint to add a new row to a table you would
(A) Click the insert rows command on the insert menu
(B) Press the enter key
(C) Click the insert rows button on the standard toolbar
(D) None of the above

120. In Microsoft PowerPoint after moving a clip art image to a particular location on the slide, you can immediately reverse the action using the
(A) Click the not do move object command on the edit menu
(B) Click on the undo button
(C) Click on redo button
(D) All of above

121. In Microsoft PowerPoint you can edit an embedded organization chart object by
(A) Clicking the edit object
(B) Double clicking the organization chart object
(C) Right clicking the chart object, then clicking edit MS-Organization Chart object
(D) (B) and (C) both are true

122. You edit an embedded table object by
(A) Clicking the edit sub command of the document object command on the edit menu
(B) Double clicking the table object
(C) Right clicking the table object, then clicking edit document on the edit menu
(D) All of above

123. In Microsoft PowerPoint you can embed a Microsoft Word tale in a slide by
(A) Clicking the insert new slide button on the standard toolbar, then double clicking table
(B) Clicking the insert Microsoft word table button on the formatting toolbar
(C) Clicking the insert Microsoft word table button on the standard toolbar
(D) Both (A) and (C)

124. In Microsoft PowerPoint you can embed a organization chart in a slide by
(A) Clicking the object command on the edit menu
(B) Clicking the insert new slide button on the standard toolbar, then double clicking the organization chart auto layout
(C) Clicking the ms organization chart button on the formatting toolbar
(D) Clicking the ms organization chart button on the standard toolbar

125. In Microsoft PowerPoint you can add multiple subordinates to a position by
(A) Clicking the subordinate button as you press and hold shift
(B) Clicking the subordinate button each and every time you add a subordinate
(C) Clicking the subordinate button as many times as the desired boxes
(D) All of above

126. How would you create the following diagram in PowerPoint
(A) Use auto shapes and the drawing toolbar to create the diagram and design it
(B) Open the diagram gallery from the drawing toolbar and choose this diagram type
(C) Use the chart command on the insert menu to import the diagram
(D) All of above

127. Which of the following provides a means of printing out features notes with a miniature slide on a printed page?
(A) Slides with animation
(B) Outline view
(C) Notes page
(D) Audience handout

128. Which command brings you to the first slide in your presentation?
(A) Next slide button
(B) Page up
(C) Ctrl + home
(D) Ctrl + end

129. In Microsoft PowerPoint you were giving your presentation, and you need to click a slide that’s few slides back. How do you get there?
(A) Press ESC to get back into a normal view; click the slide thumbnail in normal view; then click the resume slide show button
(B) Press backspace until your desired slide
(C) Right click, point to go on the shortcut menu, point to by title, and click the slide you want to go to
(D) All of above

130. In Microsoft PowerPoint which of the following should you do to bring a bullet backto a previous level?
(A) Press the shift + tab keys
(B) Press the shift key
(C) Press the enter key
(D) Press the tab key

131. In Microsoft PowerPoint good design determines
(A) Credibility
(B) Readability
(C) First impression
(D) All of above

132. In Microsoft PowerPoint your presentation is ready to go, but you don’t know if PowerPoint is installed on the computer, you will use to present with what’s the safe way
(A) Save your presentation as a web page
(B) Set up your presentation to be ”browse as a kiosk”
(C) Use the Pack and Go wizard
(D) All of the above

133. In Microsoft PowerPoint view that displays the slides of a presentation as miniature representations of the slides is called
(A) Slide show
(B) Slide sorter view
(C) Notes page view
(D) Outline view

134. In Microsoft PowerPoint view that displays only text (title and bullets) is
(A) Slide show
(B) Slide sorter view
(C) Notes page view
(D) Outline view

135. In Microsoft PowerPoint the following provides a printed copy of your presentation
(A) Outlines
(B) Speaker notes
(C) Audience handouts
(D) All of above


Answer Sheet:

111. (D) 112. (B) 113. (B) 114. (C) 115. (A)
116. (D) 117. (D) 118. (D) 119. (D) 120. (B)
121. (D) 122. (D) 123. (D) 124. (B) 125. (D)
126. (B) 127. (D) 128. (C) 129. (C) 130. (A)
131. (D) 132. (C) 133. (B) 134. (D) 135. (C)