Microsoft Powerpoint MCQ’s with answer-06

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Microsoft Powerpoint MCQ’s with answer PART-06

136. In Microsoft PowerPoint presentation designs regulate the formatting and layout for the slide and are commonly called
(A) Design templates
(B) Templates
(C) Placeholders
(D) Blueprints

137. In Microsoft PowerPoint the following should you use if you want all the slides in the presentation to have the same look
(A) The slid layout option
(B) The add a slide option
(C) Outline view
(D) A presentation design template

138. In Microsoft PowerPoint the key deletes text before, or the left of, the insertion point
(A) Backspace
(B) Page up
(C) Delete
(D) Page down

139. Which of the following is not a transition effect?
(A) Blinks diagonal
(B) Dissolve
(C) Fade through black
(D) Blinds vertical

140. In Microsoft PowerPoint to create a PowerPoint presentation from a template
(A) Click File, New, select the presentations tab and choose a template
(B) Click File, New Template and choose a template
(C) Import a presentation template from PowerPoint’s template wizard
(D) Click Create Template from scratch, Now

141. In Microsoft PowerPoint to save a presentation you
(A) click save on the windows start button
(B) press Ctrl + F5
(C) select File, Save from the menu
(D) click the saver button on the formatting toolbar

142. In Microsoft PowerPoint to change font size of a selected slide title, you
(A) Click the toolbars font dropdown arrow and choose the font you prefer
(B) Click format, title and choose a font from the font tab
(C) Click the toolbar’s increase font size button
(D) Click title, new font, ok.

143. In Microsoft PowerPoint to change font size of a selected slide title, you
(A) Click the toolbars Font dropdown arrow and choose the font you prefer
(B) Click Format, Title and choose a font from the font tab
(C) Click the toolbar’s Increase Font Size button
(D) Click Title, New Font, OK

144. In Microsoft PowerPoint you can show the shortcut menu during the slide show by
(A) Clicking the shortcut button in the formatting toolbar
(B) Right clicking the current slide
(C) Clicking an icon on the current slide
(D) A and b

145. In Microsoft PowerPoint to insert a new slide in the current presentation, we can choose
(A) Ctrl + M
(B) Ctrl + N
(C) Ctrl + O
(D) Ctrl + F

146. Microsoft PowerPoint is a
(A) Database program
(B) Spreadsheet program
(C) Presentation program
(D) Word processing program

147. In Microsoft PowerPoint the name of the form used to input chart values
(A) Datasheet
(B) Microsoft Excel
(C) Microsoft graph
(D) Auto form

148. In Microsoft PowerPoint Right clicking something in PowerPoint
(A) Deletes the object
(B) Selects the object
(C) Opens a shortcut menu listing for the object
(D) Nothing he right mouse button for operation

149. In Microsoft PowerPoint after choosing a predefine template, …………. option has to be chosen to change a background color
(A) Design template
(B) Color scheme
(C) Animation scheme
(D) Color effects

150. In Microsoft PowerPoint ellipse Motion is a predefined
(A) Design template
(B) Color scheme
(C) Animation scheme
(D) None of these

151. In Microsoft PowerPoint we can replace a font on all slides with another font using the …. option
(A) Edit, Fonts
(B) Tools, Fonts
(C) Tools, Replace Fonts
(D) Format, Replace Fonts

152. In Microsoft PowerPoint special effects used to introduce slides in a presentation are called
(A) Effects
(B) Custom animations
(C) Transitions
(D) Preset animations

153. In Microsoft PowerPoint the key on the keyboard can be used to view slide show
(A) F1
(B) F2
(C) F5
(D) F10

154. In Microsoft PowerPoint it is the name of the form used to input chart values
(A) Datasheet
(B) Microsoft Excel
(C) Microsoft graph
(D) Auto form

155. Which of the following you must first complete in order to delete an object?
(A) Double click the image
(B) Select the image
(C) Resize the image
(D) Move the image to a new location

156. In Microsoft PowerPoint the term used to describe the separation of a clip art object into different parts so that it becomes a PowerPoint object
(A) Embedding
(B) Regrouping
(C) Ungrouping
(D) Grouping

157. In Microsoft PowerPoint auto shapes tool provides you with
(A) Fancy text to place on your slide
(B) usually found shapes
(C) Any shape you want to add on a slide
(D) Clip art that is related to your presentation

158. In Microsoft PowerPoint the following should be used when you want to add a slide to an existing presentation
(A) File, add a new slide
(B) Insert, new slide
(C) File, open
(D) File, new

159. An organization has a president, vice president, managers and supervisors. On what level of an organization chart are the vice presidents
(A) Fourth level
(B) Third level
(C) Second level
(D) First level

160. In Microsoft PowerPoint press animation effects allows you to
(A) Add clip art images to your slides
(B) Create a custom transition to the nect slide
(C) Show bullet items as they are discussed
(D) None of above


Answer Sheet:

136. (B) 137. (D) 138. (A) 139. (A) 140. (A)
141. (C) 142. (C) 143. (C) 144. (B) 145. (A)
146. (C) 147. (A) 148. (C) 149. (B) 150. (C)
151. (D) 152. (C) 153. (C) 154. (A) 155. (B)
156. (C) 157. (B) 158. (B) 159. (C) 160. (C)