Microsoft Powerpoint MCQ’s with answer-07

Posted by

Microsoft Powerpoint MCQ’s with answer PART-07

161. In Microsoft PowerPoint the following features allows you to view slides in a slide show without manually advancing each slide
(A) Adding build effects
(B) Setting slide times
(C) Adding transitions
(D) All of these

162. In Microsoft PowerPoint Animation schemes can be applied to ….. in the presentation
(A) All slides
(B) Select slides
(C) Current slide
(D) All of the above

163. In Microsoft PowerPoint the following feature allows you to select more than one slide in slide sorter view
(A) Alt + Click each slide
(B) Shift + drag each slide
(C) Shift + Click each slide
(D) Ctrl + Click each slide

164. In Microsoft PowerPoint one thing the common tasks button allows you to do is
(A) Apply a design template to a slide
(B) Insert a new slide
(C) Choose a new layout for a slide
(D) All of above

165. In Microsoft PowerPoint file which contains readymade styles that can be used for a presentations is called
(A) Auto style
(B) Template
(C) Wizard
(D) Pre-formatting

166. In Microsoft PowerPoint the following fill effects can you use for the slide background
(A) Gradient
(B) Texture
(C) Picture
(D) All of the above

167. In Microsoft PowerPoint the following statements is not true
(A) Holding down the Shift key while you draw an object creates perfect squares, circles and straight lines
(B) The text in a text box can’t be formatted
(C) The drawing toolbar contains tools for drawing shapes, lines, arrows, and more
(D) Ctrl + S save the document

168. In Microsoft PowerPoint chart can be put as a part of the presentation using
(A) Insert -> Chart
(B) Insert -> Pictures -> Chart
(C) Edit -> Chart
(D) View -> Chart

169. The arrangement of elements such as Title and Subtitle text, pictures, tables etc. is called
(A) Layout
(B) Presentation
(C) Design
(D) Scheme

170. In Microsoft PowerPoint the following are types of sound files
(A) LOG files
(B) DAT files
(C) WAV files
(D) DRV files

171. In Microsoft PowerPoint the following can you use to add times to the slides in a presentation
(A) Microsoft graph
(B) Microsoft Table
(C) Microsoft Excel
(D) Microsoft Word

172. In Microsoft PowerPoint view can be used to enter speaker comments
(A) Normal
(B) Slide show
(C) Slide sorter
(D) Notes page view

173. In Microsoft PowerPoint best way to insert a new slide in a presentation is to use the
(A) Normal view
(B) Special view
(C) Slide show view
(D) Slide sorter view

174. In Microsoft PowerPoint the best view for getting your thoughts for a presentation out on the computer
(A) Outline view
(B) Notes page view
(C) Slide sorter view
(D) Slide view

175. In Microsoft PowerPoint boxes that are displayed to indicate that the text, pictures or objects are placed in it is called
(A) Placeholder
(B) Auto text
(C) Text box
(D) Word art

176. In Microsoft PowerPoint the following is not a feature of PowerPoint
(A) Printing transparencies
(B) Printing the speaker’s notes along with slide images
(C) Linking a slide transition with a laser pointer
(D) Drawing with a pen

177. In Microsoft PowerPoint the option can be used to create a new slide show with the current slides but presented in a different order
(A) Rehearsal
(B) Custom slider show
(C) Slide show setup
(D) Slide show view

178. In Microsoft PowerPoint the following are actions you can assign to an action button or slide object
(A) Run a macro
(B) Play a sound
(C) Hyper link
(D) All of above

179. Which option in PowerPoint allows to carry slides from one computer to another?
(A) Save As
(B) Save and Go
(C) Pack and Go
(D) Web and Go

180. In Microsoft PowerPoint the handout master contains placeholders fro all of the following except
(A) Slide number
(B) Title
(C) Footer
(D) Header


Answer Sheet:

161. (B) 162. (D) 163. (C) 164. (D) 165. (B)
166. (D) 167. (B) 168. (B) 169. (A) 170. (C)
171. (A) 172. (D) 173. (D) 174. (A) 175. (A)
176. (C) 177. (B) 178. (D) 179. (B) 180. (B)