Microsoft Powerpoint MCQ’s with answer

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Microsoft Powerpoint PART01

1. In Microsoft PowerPoint to add a header or footer to your handout, you can use
(A) The title master
(B) The slide master
(C) The handout master
(D) All of above

2. In Microsoft PowerPoint the following will not advance the slides in a slide show view
(A) Esc key
(B) The spacebar
(C) The Enter key
(D) The mouse button

3. In Microsoft PowerPoint to select all of the boxes of an organization chart
(A) Clicking and edit and select all
(B) Right click the chart background and then click select all
(C) Press and hold the SHIFT key and click each box
(D) All of above

4. In Microsoft PowerPoint what are lines, curve, freeform, and scribble
(A) Emphasis effects that can be applied to animations
(B) Types of custom motion paths
(C) Predefined entrance and exit effects
(D) All of the above

5. When using PowerPoint, to play a PowerPoint show for previewing the show, select
(A) View, slide sorter
(B) View, slide
(C) View, slide show
(D) View outline

6. In Microsoft PowerPoint in order to see all the slides on one screen use
(A) View, slide sorter
(B) View, slide
(C) View, master
(D) View, slide show

7. In Microsoft PowerPoint the best place to find animated images for your presentation
(A) Microsoft online
(B) Word clipart
(C) PowerPoint tools and ins
(D) All of the above

8. In Microsoft PowerPoint the easy way to apply varied animations to test on slides
(A) Apply effects in the custom animation text pane
(B) Apply an animation scheme
(C) Customize bullets with animated clipart
(D) All of above

9. In Microsoft PowerPoint using a custom animation effect, how do you make text appear on a slide by letter
(A) Apply the animation scheme fade in one by one.
(B) Apply an entrance effect, and then set it to by letter in the effect option dialog box*
(C) Apply the fly in entrance to the text, and then set its speed to very slow.
(D) All of above

10. In Microsoft PowerPoint to exit the PowerPoint application, you should
(A) Click the application minimize button
(B) Click the document close button
(C) Double click the application control menu icon
(D) Double click the document control menu icon

11. In Microsoft PowerPoint you can create a new presentation by completing all of the following except
(A) Clicking the new button on the standard toolbar
(B) Clicking file, new
(C) Clicking file open
(D) Pressing Ctrl + N

12. In Microsoft PowerPoint you have customized a design template in one presentation and you want to use it in another presentation. What the best way to do this?
(A) Use the browse feature in the slide design task pane to find the file that has your design template and apply it to the current file.
(B) Copy and paste the slide with the design template you want to include the new presentation; inserted slide will inherit the design
(C) Save the presentation that has the design template with a new name, and then use a new file to your presentation
(D) All of the above.

13. In Microsoft PowerPoint the following displays when an image is selected
(A) Add clip art only if it relates to your topic
(B) Be sure to place at least one clipart image per slide
(C) Resize the image so it takes up as much space as your text
(D) Both (A) and (B)

14. The Microsoft clip gallery allows you to
(A) Add word art images to a slide
(B) Spell check your presentation
(C) Add clip art images to a slide or slides
(D) Add slides to a presentation

15. In Microsoft PowerPoint the following command select all object at one time when selecting multiple objects to be deleted
(A) Alt + A
(B) Ctrl + A
(C) Shift + Enter
(D) Edit, Select All

16. In Microsoft PowerPoint to edit the text within the boxes of an organization chart, you
(A) Select the box and text, then make changes
(B) Select the box, then make the dchanges
(C) Highlight the text, them make the changes
(D) (A) and (B) both

17. In Microsoft PowerPoint the following allow you to select more than one slide in a presentation
(A) Alt + Click each slide
(B) Shift + drag each slide
(C) Shift + Click each slide
(D) Ctrl + Click each slide

18. In Microsoft PowerPoint the following options in the printer dialog box would you select to prit slides 5 and 12 in a presentation?
(A) Slides
(B) Custom shows
(C) Current slide
(D) All of the above

19. In Microsoft PowerPoint the following toolbars provides different options in various master views
(A) Common tasks toolbar
(B) Drawing toolbar
(C) Formatting toolbar
(D) Standard toolbar

20. In Microsoft PowerPoint you can tell when an object is active because
(A) The object is highlighted
(B) Eight small sizing handles appear surrounding the text
(C) A box frame appears surrounding the text
(D) (B) and (C) both

21. In Microsoft PowerPoint the following is not an option when printing handouts
(A) Six slides per page
(B) Five slides per page
(C) Three slides per page
(D) Two slides per page

22. In Microsoft PowerPoint the best way to design the layout for your slides
(A) Create layouts for slides, handouts and notes using the Master Layout dialog box in slide master view
(B) For each new slide, select a layout from the Slide Layout task pane
(C) Apply templates from the Slide Design task pane
(D) None of above

23. In Microsoft PowerPoint any and every command can be found on the
(A) Drawing toolbar
(B) Formatting toolbar
(C) Standard toolbar
(D) Menu bar

24. In Microsoft PowerPoint slide that is used to introduce a topic and set the tone for the presentation is called the
(A) Table slide
(B) Graph slide
(C) Bullet slide
(D) Title slide

25. In Microsoft PowerPoint the following features should you use when typing in he notes text box
(A) Slide shows
(B) Insert
(C) Slide master
(D) Zoom

26. In Microsoft PowerPoint following should be used when you want to add a slide to an existing presentation
(A) File, add a new slide
(B) Insert, new slide
(C) File, open
(D) File, new

27. In Microsoft PowerPoint the following is the default page setup orientation for notes pages, outlines and handouts
(A) Vertical
(B) Landscape
(C) Portrait
(D) None of above

28. In Microsoft PowerPoint the following is the default page setup orientation for slides in PowerPoint
(A) Vertical
(B) Landscape
(C) Portrait
(D) None of above

29. In Microsoft PowerPoint are symbols used to identify items in a list
(A) Icons
(B) Markers
(C) Bullets
(D) Graphics

30. In Microsoft PowerPoint toolbars that are displayed by default in the PowerPoint window includes
(A) Menu bar, standard toolbar, formatting toolbar, drawing toolbar, status bar
(B) Menu bar, standard toolbar, formatting toolbar, drawing toolbar, status bar
(C) Standard toolbar, formatting toolbar, drawing toolbar, status bar
(D) Menu bar, standard toolbar, status bar, drawing toolbar


Answer Sheet

1. (C) 2. (A) 3. (D) 4. (B) 5. (C)
6. (A) 7. (B) 8. (B) 9. (B) 10. (C)
11. (C) 12. (A) 13. (D) 14. (C) 15. (D)
16. (A) 17. (C) 18. (A) 19. (A) 20. (A)
21. (B) 22. (B) 23. (D) 24. (D) 25. (D)
26. (B) 27. (C) 28. (B) 29. (C) 30. (B)