Microsoft Word MCQ’s with answers

Posted by

Microsoft Word

1. In Microsoft Word to cut something the following shortcut is used
(A) CTRL+C
(B) CTRL+X
(C) CTRL+V
(D) None of these

2. In Microsoft Word shortcut CTRL+Z is for
(A) Undo something
(B) Delete something
(C) Paste something
(D) None of these

3. In Microsoft Word shortcut DELETE is for
(A) Undo something
(B) Delete something
(C) Paste something
(D) None of these

4. A program which helps to create written document and lets you go back and make corrections as necessary
(A) Home row keys
(B) Tool bar
(C) Spreadsheet
(D) Word processor

5. Graphics for word processor
(A) Peripheral
(B) Clip art
(C) Highlight
(D) Execute

6. What type of software is used for creating letters papers and other documents?
(A) Database
(B) Word Processor
(C) Spreadsheet
(D) Operating Program

7. What does the Ctrl + I shortcut key accomplish in Ms-Word?
(A) It converts selected text into the next larger size of the same font
(B) It adds a line break to the document
(C) It makes the selected text bold
(D) It applies Italic formatting t the selected text.

8. What is the file extension of Ms-Word97- 2003 document?
(A) Dot (B) Doc
(C) Dom (D) Txt

9. Why are headers and footers used in document?
(A) To enhance the overall appearance of the document
(B) To mark the starting and ending of a page
(C) To make large document more readable
(D) To allow page headers and footers to appear on document when it is printed

10. Which of the following shortcut key is used to check spelling?
(A) F1
(B) F2
(C) F7
(D) F9

11. What does Ctrl + B shortcut accomplish in Ms-Word?
(A) It converts selected text into the next larger size of the same font
(B) It adds a line break to the document
(C) It makes the selected text bold
(D) It applies Italic formatting t the selected text.

12. What is the minimum number of rows and columns that a word table can have?
(A) Zero
(B) 2 rows and 1 column
(C) 2 rows and 2 column
(D) 1 row and 1 column

13. In Microsoft Word shortcut key CTRL+R is used for
(A) Open the Print dialog box
(B) Update the current Web page
(C) Close the current window
(D) None of these

14. In Microsoft Word shortcut key CTRL+W is used for
(A) Open the Print dialog box
(B) Update the current Web page
(C) Close the current window
(D) None of these

15. In Microsoft Word system to copy something the following shortcut is used
(A) CTRL+C (B) CTRL+X
(C) CTRL+V (D) None of these

16. In Microsoft Word shortcut SHIFT+DELETE is used for
(A) Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
(B) Copy the selected item
(C) Rename the selected item
(D) Create a shortcut to the selected item

17. In Microsoft Word shortcut CTRL while dragging an item
(A) Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
(B) Copy the selected item
(C) Rename the selected item
(D) Create a shortcut to the selected item

18. In Microsoft Word shortcut CTRL+SHIFT while dragging an item
(A) Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
(B) Copy the selected item
(C) Rename the selected item
(D) Create a shortcut to the selected item

19. In Microsoft Word to delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
(A) Shortcut SHIFT+DELETE
(B) Shortcut CTRL while dragging an item
(C) Shortcut CTRL+SHIFT while dragging an item
(D) None of these

20. In Microsoft Word move the insertion point to the beginning of the next word
(A) Shortcut CTRL+RIGHT ARROW
(B) Shortcut CTRL+LEFT ARROW
(C) Shortcut CTRL+DOWN ARROW
(D) None of these

21. In Microsoft Word move the insertion point to the beginning of the previous word
(A) Shortcut CTRL+RIGHT ARROW
(B) Shortcut CTRL+LEFT ARROW
(C) Shortcut CTRL+DOWN ARROW
(D) None of these

22. In Microsoft Word move the insertion point to the beginning of the next paragraph
(A) Shortcut CTRL+RIGHT ARROW
(B) Shortcut CTRL+LEFT ARROW
(C) Shortcut CTRL+DOWN ARROW
(D) None of these

23. In Microsoft Word move the insertion point to the beginning of the previous paragraph
(A) CTRL+RIGHT ARROW
(B) CTRL+LEFT ARROW
(C) CTRL+DOWN ARROW
(D) None of these

24. In Microsoft Word move the insertion point to the beginning of the previous paragraph
(A) CTRL+RIGHT ARROW
(B) CTRL+LEFT ARROW
(C) CTRL+DOWN ARROW
(D) CTRL+UP ARROW

25. In Microsoft Word using CTRL+SHIFT with any of the arrow keys
(A) Highlight a block of text
(B) Delete something
(C) Paste something
(D) None of these

26. In Microsoft Word using SHIFT with any of the arrow keys
(A) Highlight a block of text
(B) Delete something
(C) Paste something
(D) Select more than one item in a window or on the desktop, or select text in a document

27. In Microsoft Word shortcut CTRL+A is to
(A) Select all
(B) Highlight a block of text
(C) Delete something
(D) Paste something

28. In Microsoft Word shortcut for paste is
(A) CTRL+C
(B) CTRL+X
(C) CTRL+V
(D) None of these

29. In Microsoft Word shortcut for copy is
(A) CTRL+C
(B) CTRL+X
(C) CTRL+V
(D) None of these

30. In Microsoft Word to paste something after cutting the following shortcut is used
(A) CTRL+C
(B) CTRL+X
(C) CTRL+V
(D) None of these

31. In Microsoft Word shortcut CTRL+C is used for
(A) Cut
(B) Paste
(C) Copy
(D) None of these

32. In Microsoft Word shortcut key CTRL+B is used for
(A) Open the Organize Favorites dialog box
(B) Open the Search bar
(C) Start the Find utility
(D) Open the History bar

33. In Microsoft Word shortcut key CTRL+E is used for
(A) Open the Organize Favorites dialog box
(B) Open the Search bar
(C) Start the Find utility
(D) Open the History bar

34. In Microsoft Word shortcut key CTRL+F is used for
(A) Open the Organize Favorites dialog box
(B) Open the Search bar
(C) Start the Find utility
(D) Open the History bar

35. In Microsoft Word shortcut key CTRL+H is used for
(A) Open the Organize Favorites dialog box
(B) Open the Search bar
(C) Start the Find utility
(D) Open the History bar

36. In Microsoft Word shortcut key CTRL+I is used for
(A) Open the Favorites bar
(B) Open the Open dialog box
(C) Start another instance of the browser with the same Web address
(D) Open the Open dialog box, the same as CTRL+L

37. In Microsoft Word shortcut key CTRL+L is used for
(A) Open the Favorites bar
(B) Open the Open dialog box
(C) Start another instance of the browser with the same Web address
(D) Open the Open dialog box, the same as CTRL+L

38. In Microsoft Word shortcut key CTRL+N is used for
(A) Open the Favorites bar
(B) Open the Open dialog box
(C) Start another instance of the browser with the same Web address
(D) Open the Open dialog box, the same as CTRL+L

39. In Microsoft Word shortcut key CTRL+O is used for
(A) Open the Favorites bar
(B) Open the Open dialog box
(C) Start another instance of the browser with the same Web address
(D) Open the Open dialog box, the same as CTRL+L

40. In Microsoft Word shortcut key CTRL+P is used for
(A) Open the Print dialog box
(B) Update the current Web page
(C) Close the current window
(D) None of these


Answer Sheet
1. (B) 2. (A) 3. (B) 4. (D) 5. (B)
6. (B) 7. (D) 8. (B) 9. (D) 10. (C)
11. (B) 12. (D) 13. (B) 14. (C) 15. (A)
16. (A) 17. (B) 18. (D) 19. (A) 20. (A)
21. (B) 22. (A) 23. (D) 24. (D) 25. (A)
26. (D) 27. (A) 28. (C) 29. (C) 30. (C)
31. (A) 32. (A) 33. (B) 34. (C) 35. (D)
36. (A) 37. (B) 38. (C) 39. (D) 40. (A)