Mirosoft Windows Keyboard Shortcuts MCQ

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Mirosoft Windows Keyboard Shortcuts

1. In Windows operating system to display or hide the Start menu
(A) Windows Logo
(B) Windows Logo + BREAK
(C) Windows Logo + D
(D) Windows Logo + M

2. In Windows operating system the shortcut key Windows Logo+SHIFT+M is used for
(A) Restore the minimized windows
(B) Open My Computer
(C) Search for a file or a folder
(D) Search for computers

3. In Windows operating system the shortcut key Windows Logo+E is used for
(A) Restore the minimized windows
(B) Open My Computer
(C) Search for a file or a folder
(D) Search for computers

4. In Windows operating system the shortcut key Windows Logo+F
(A) Restore the minimized windows
(B) Open My Computer
(C) Search for a file or a folder
(D) Search for computers

5. In Windows operating system shortcut key CTRL+Windows Logo+F
(A) Restore the minimized windows
(B) Open My Computer
(C) Search for a file or a folder
(D) Search for computers

6. In Windows operating system shortcut key Windows Logo+F1
(A) Display Windows Help
(B) Lock the keyboard
(C) Open the Run dialog box
(D) Open Utility Manager

7. In Windows operating system shortcut key Windows Logo+ L
(A) Display Windows Help
(B) Lock the keyboard
(C) Open the Run dialog box
(D) Open Utility Manager

8. In Windows operating system shortcut key Windows Logo+R
(A) Display Windows Help
(B) Lock the keyboard
(C) Open the Run dialog box
(D) Open Utility Manager

9. In Windows operating system to Display the System Properties dialog box
(A) Windows Logo
(B) Windows Logo + BREAK
(C) Windows Logo + D
(D) Windows Logo + M

10. In Windows operating system to Display the desktop
(A) Windows Logo
(B) Windows Logo + BREAK
(C) Windows Logo + D
(D) Windows Logo + M

11. In Windows operating system to minimize all of the windows
(A) Windows Logo
(B) Windows Logo + BREAK
(C) Windows Logo + D
(D) Windows Logo + M

12. In Windows operating system to move forward through the tabs
(A) CTRL+TAB
(B) CTRL+SHIFT+TAB
(C) SHIFT+TAB
(D) None of these

13. In Windows operating system to move backward through the tabs
(A) CTRL+TAB
(B) CTRL+SHIFT+TAB
(C) SHIFT+TAB
(D) None of these

14. In Windows operating system to move backward through the options
(A) CTRL+TAB
(B) CTRL+SHIFT+TAB
(C) SHIFT+TAB
(D) None of these

15. In Windows operating system one press F1 key to
(A) Display help
(B) Cut
(C) Paste
(D) None of these

16. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut DOWN ARROW is used for
(A) Move to the right or to the beginning of the next line
(B) Move to the left or to the end of the previous line
(C) Move up one row
(D) Move down one row

17. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut PAGE UP is used for
(A) Move up one screen at a time
(B) Move down one screen at a time
(C) Move to the beginning of the line
(D) Move to the end of the line

18. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut PAGE DOWN is used for
(A) Move up one screen at a time
(B) Move down one screen at a time
(C) Move to the beginning of the line
(D) Move to the end of the line

19. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut HOME is used for
(A) Move up one screen at a time
(B) Move down one screen at a time
(C) Move to the beginning of the line
(D) Move to the end of the line

20. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut END is used for
(A) Move up one screen at a time
(B) Move down one screen at a time
(C) Move to the beginning of the line
(D) Move to the end of the line

21. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut CTRL+HOME is used for
(A) Move to the first character
(B) Move to the last character
(C) Switch between Enlarged and Normal mode when a character is selected
(D) None of these

22. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut CTRL+END is used for
(A) Move to the first character
(B) Move to the last character
(C) Switch between Enlarged and Normal mode when a character is selected
(D) None of these

23. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut SPACEBAR is used for
(A) Move to the first character
(B) Move to the last character
(C) Switch between Enlarged and Normal mode when a character is selected*
(D) None of these

24. In Windows operating system to copy something the following shortcut is used
(A) CTRL+C
(B) CTRL+X
(C) CTRL+V
(D) None of these

25. In Windows operating system to cut something the following shortcut is used-
(A) CTRL+C
(B) CTRL+X
(C) CTRL+V
(D) None of these

26. In Windows operating system Shortcut CTRL+Z is for
(A) Undo something
(B) Delete something
(C) Paste something
(D) None of these

27. In Windows operating system shortcut DELETE is for
(A) Undo something
(B) Delete something
(C) Paste something
(D) None of these

28. In Windows operating system shortcut SHIFT+DELETE is used for
(A) Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
(B) Copy the selected item
(C) Rename the selected item
(D) Create a shortcut to the selected item

29. In Windows operating system shortcut CTRL while dragging an item
(A) Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
(B) Copy the selected item
(C) Rename the selected item
(D) Create a shortcut to the selected item

30. In Windows operating system shortcut CTRL+SHIFT while dragging an item
(A) Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
(B) Copy the selected item
(C) Rename the selected item
(D) Create a shortcut to the selected item

31. In Windows operating system to delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
(A) Shortcut SHIFT+DELETE
(B) Shortcut CTRL while dragging an item
(C) Shortcut CTRL+SHIFT while dragging an item
(D) None of these

32. In Windows operating system move the insertion point to the beginning of the next word.
(A) Shortcut CTRL+RIGHT ARROW
(B) Shortcut CTRL+LEFT ARROW
(C) Shortcut CTRL+DOWN ARROW
(D) None of these

33. In Windows operating system move the insertion point to the beginning of the previous word
(A) Shortcut CTRL+RIGHT ARROW
(B) Shortcut CTRL+LEFT ARROW
(C) Shortcut CTRL+DOWN ARROW
(D) None of these

34. In Windows operating system move the insertion point to the beginning of the next paragraph
(A) Shortcut CTRL+RIGHT ARROW
(B) Shortcut CTRL+LEFT ARROW
(C) Shortcut CTRL+DOWN ARROW
(D) None of these

35. In Windows operating system move the insertion point to the beginning of the previous paragraph
(A) CTRL+RIGHT ARROW
(B) CTRL+LEFT ARROW
(C) CTRL+DOWN ARROW
(D) None of these

36. In Windows operating system move the insertion point to the beginning of the previous paragraph
(A) CTRL+RIGHT ARROW
(B) CTRL+LEFT ARROW
(C) CTRL+DOWN ARROW
(D) CTRL+UP ARROW

37. In Windows operating system CTRL+SHIFT with any of the arrow keys
(A) Highlight a block of text
(B) Delete something
(C) Paste something
(D) None of these

38. In Windows operating system SHIFT with any of the arrow keys
(A) Highlight a block of text
(B) Delete something
(C) Paste something
(D) Select more than one item in a window or on the desktop, or select text in a document

39. In Windows operating system shortcut CTRL+A is to
(A) Select all
(B) Highlight a block of text
(C) Delete something
(D) Paste something

40. In Windows operating system shortcut for paste is
(A) CTRL+C
(B) CTRL+X
(C) CTRL+V
(D) None of these

41. In Windows operating system Shortcut for copy is
(A) CTRL+C
(B) CTRL+X
(C) CTRL+V
(D) None of these

42. In Windows operating system to paste something after cutting the following shortcut is used
(A) CTRL+C
(B) CTRL+X
(C) CTRL+V
(D) None of these

43. In Windows operating system shortcut CTRL+C is used for
(A) Cut
(B) Paste
(C) Copy
(D) None of these

44. In Windows operating system the shortcut key CTRL+B is used for
(A) Open the Organize Favorites dialog box
(B) Open the Search bar
(C) Start the Find utility
(D) Open the History bar

45. In Windows operating system the shortcut key CTRL+E is used for
(A) Open the Organize Favorites dialog box
(B) Open the Search bar
(C) Start the Find utility
(D) Open the History bar

46. In Windows operating system the shortcut key CTRL+F is used for
(A) Open the Organize Favorites dialog box
(B) Open the Search bar
(C) Start the Find utility
(D) Open the History bar

47. In Windows operating system the shortcut key CTRL+H is used for
(A) Open the Organize Favorites dialog box
(B) Open the Search bar
(C) Start the Find utility
(D) Open the History bar

48. In Windows operating system the shortcut key CTRL+I is used for
(A) Open the Favorites bar
(B) Open the Open dialog box
(C) Start another instance of the browser with the same Web address
(D) Open the Open dialog box, the same as CTRL+L

49. In Windows operating system the shortcut key CTRL+L is used for
(A) Open the Favorites bar
(B) Open the Open dialog box
(C) Start another instance of the browser with the same Web address
(D) Open the Open dialog box, the same as CTRL+L

50. In Windows operating system the shortcut key CTRL+N is used for
(A) Open the Favorites bar
(B) Open the Open dialog box
(C) Start another instance of the browser with the same Web address
(D) Open the Open dialog box, the same as CTRL+L

51. In Windows operating system the shortcut key CTRL+O is used for
(A) Open the Favorites bar
(B) Open the Open dialog box
(C) Start another instance of the browser with the same Web address
(D) Open the Open dialog box, the same as CTRL+L

52. In Windows operating system the shortcut key CTRL+P is used for
(A) Open the Print dialog box
(B) Update the current Web page
(C) Close the current window
(D) None of these

53. In Windows operating system the shortcut key CTRL+R is used for
(A) Open the Print dialog box
(B) Update the current Web page
(C) Close the current window
(D) None of these

54. In Windows operating system the shortcut key CTRL+W is used for
(A) Open the Print dialog box
(B) Update the current Web page
(C) Close the current window
(D) None of these


Answer Sheet
1. (A) 2. (A) 3. (B) 4. (C) 5. (D)
6. (A) 7. (B) 8. (C) 9. (B) 10. (C)
11. (D) 12. (A) 13. (B) 14. (C) 15. (A)
16. (D) 17. (A) 18. (B) 19. (C) 20. (D)
21. (A) 22. (B) 23. (C) 24. (A) 25. (B)
26. (A) 27. (B) 28. (A) 29. (B) 30. (D)
31. (A) 32. (A) 33. (B) 34. (A) 35. (D)
36. (D) 37. (A) 38. (D) 39. (A) 40. (C)
41. (C) 42. (C) 43. (A) 44. (A) 45. (B)
46. (C) 47. (D) 48. (A) 49. (B) 50. (C)
51. (D) 52. (A) 53. (B) 54. (C)