Soft skills MCQ questions and answers 12

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Soft skills MCQ questions and answers 12

1. Pick out the verb in the sentence :
a) find
b) with
c) fault
d) me
Answer: a
Explanation: Verbs can be classified into two types. It is classified into finite and non finite. A verb which is limited by number or person is called a finite verb. For example, They always find fault with me.

2. A verb which is not limited by person and number is called the infinitive.
a) True
b) False
Answer: a
Explanation: The statement is true. A verb which is not limited by person and number is called the infinitive. For example, They always try to find fault with me.

3. Infinitive is also known as :
a) Verb adjective
b) Verb noun
c) Verb pronoun
d) Adverb noun
Answer: b
Explanation: An infinitive is a kind of noun with certain features of a verb, especially that of taking an object. Thus, infinitive is a verb noun.

4. Which of these verbs is accompanied by to?
a) Let
b) Make
c) See
d) Determined
Answer: d
Explanation: The infinitive is usually accompanied by word to though with certain verbs like bid, let, make, see, hear, etc.. we use the infinitive without to. For example: I will pray = I am determined to pray.

5. The infinitive with or without adjuncets may be used, like a noun.
a) True
b) False
Answer: a
Explanation: The statement is true. The infinitive with or without adjuncets may be used, like a noun. As the subject of the verb, as: To err is human.

6. What is an infinitive called when it is used as a noun?
a) Simple infinitive
b) Complex infinitive
c) Present infinitive
d) Qualifying infinitive
Answer: a
Explanation: When an infinitive is used as a noun, it is called the simple infinitive. It is also used to qualify a verb, usually to express a purpose. For example, We eat to live.

7. Fill in the blank with an infinitive:
a) to eat
b) for eating
c) eat
d) to eating
Answer: a
Explanation: The correct statement is : Strawberries are good to eat. The infinitive is used to qualify an adjective as shown in the above statement.

8. When infinitive is active, what forms can it be present in?
a) Present
b) Perfect
c) Present and perfect
d) Continuous
Answer: c
Explanation: The infinitive may be active or passive. When active, it may have a present and perfect form. It may merely name the act, or it may represent progressive or continued action.

9. Fill in the blank:
a) to speak
b) for speak
c) in speak
d) speaking
Answer: a
Explanation: The correct statement is: He was terrified to speak. Here, the infinitive is used to qualify a sentence. It can also be used to qualify a noun. For example: She is a woman to be loved.

10. Choose the correct statement:
a) It cost the management 10 crores to built the hospital.
b) It cost the management 10 crores to build the hospital.
c) It cost the management 10 crores to building the hospital.
d) It cost the management 10 crores for build the hospital.
Answer: b
Explanation: The infinitive is the base form of the verb. ‘built ‘ is the past tense of ‘build’. The correct statement is: It cost the management 10 crores to build the hospital.